Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

ETO-szurkolók: Ha van eredmény, van szurkolás!

A Győri ETO FC szurkolói szerint nem ők üldözik el a magyar játékosokat a klubtól. Úgy gondolják, ha van teljesítmény és van eredmény, akkor az magával hozza az elégedett drukkereket is.
Kisebb vihart kavart a Győri ETO FC szurkolói körében a klub ügyvezetője, Klement Tibor napokban tett nyilatkozata. Az NB I-es csapat vezetője szerint a csapat hívei is hozzájárulnak ahhoz, hogy többségében külföldi játékosokban gondolkodnak a csapat megerősítésére. (A légiót a piac szabályozza – Kisalföld, 2010. január 26., 19 oldal.)
Kocsis Balázs és Bene Gábor, a győri szurkolói élet két meghatározó alakja azzal kereste fel szerkesztőségünket, hogy reagáljanak a szerintük valótlan állításra.

„Érthetetlen számunkra, hogy a holtszezonban, amikor mérkőzés sincs, már megint a szurkolókat tüntetik fel a klubnál fekete báránynak. Lassan ehhez hozzászokhatunk, mert mintegy nyolc éve rendszeresen elővesz bennünket a tulajdonos, az edző, vagy mint most, a klubvezető. Ennek ellenére ezen nyilatkozat mellett nem szerettünk volna szó nélkül elmenni" – kezdte Bene Gábor.

„Klement Tibor arra hivatkozik, hogy az igazán erősítést jelentő magyar játékosoknak olyan magas a kivásárlási ára, hogy az nem fér bele az egyik gazdagnak számító magyar klub költségvetésébe. Erre fel másnap azt olvashattuk, hogy a Videoton megvette az MTK egyik legjobbját, Lencsét, akit egyébként Izraelbe is csábítottak. Nyilván nem volt olcsó mulatság, a fehérváriaknak mélyen a zsebükbe kellett nyúlni, de egy-egy ilyen lépés bizonyítja azt, hogy mennyire komolyak egy klub céljai" – vette át a szót Kocsis Balázs.

A szurkolók szerint az utánpótlás kapcsán említett hároméves ciklus is csak hangzatos állítás.

„Both József szűk másfél évvel ezelőtt is három évről beszélt. Most ismét ennyi időről beszélnek az illetékesek. Annak tükrében azonban, hogy egy láthatóan önbizalomtól duzzadó, az U20-as vb-n bronzérmet szerzett játékost is kölcsönadnak a vezetők, mire számítsunk mi, szurkolók, s mire számítsanak a klubnál most játszó fiatalok? Ami pedig az említett három játékost illeti, a beceneveket nem mi aggattuk rájuk, hiszen korábbi klubjaiknál is így hívták őket. Bajzát Péter szidásának említése pedig azért is érthetetlen, mert most ősszel is rendre az ő nevét skandálta szinte az egész lelátó. Összességében pedig annyit tudunk elmondani: ha van teljesítmény, van jó eredmény, látni a komoly célokat, akkor az elégedetlen hangok is elhalkulnak" – mondta végezetül Bene Gábor.


Már megint a szurkolók..

(Levél az ETO szurkolók Közösségétől)


A Győri ETO szimpatizánsainak fejében a fenti mondat manapság igen sűrűn megjelenik, főleg amikor a szeretett klubjuk valamelyik elöljárója érez késztetést, hogy nyilvánosan szerepeljen valamely a klubot érintő témában. Január 26-án aztán ismét fényesen csillant a klub épp aktuálisan önmotivált szócsöve, hogy megmutassa: kommunikációban ez a klub vajmi keveset változott és még kevesebbet tanult az elmúlt 8 évben.

Mielőtt az ismételten szurkolókat érintő szavakra reagáljunk, jöjjön egy rövid áttekintés az elmúlt 8 év teljesítményéről. Garami József távozása óta Pintér Attila a 13. edzője a klubnak (két szezonban is 3-3 szakvezető ült a kispadon), egyetlen bronzérem és egy elveszített kupadöntő (melynek sikertelenségében játékos és klubvezető vastagon benne volt), valamint megszámlálhatatlanul sok játékos és talán még annál is több kihirdetett új koncepció. Semmi más. Sajnos fontos ezt tisztázni, amikor valamelyik vezető az íróasztal mögül úgy érzi, hogy a szurkolók az egyik olyan fő probléma, amivel feltétlenül foglalkozni kell, nyilvánosság előtt. Fontos tisztázni, hogy a legutóbb nyilatkozó ügyvezető igazgató felelősségi körébe tartozó labdarúgó klub az irányításával milyen eredményeket tud felmutatni, s hogy valóban külső tényezőkben kell-e keresni azt, ha egynémely játékos elkívánkozik a klubtól (vagy épp ide sem akar jönni - lásd később).

Kedves Klement Tibor, egyszer majd valaki mondja el az igazat. Három éves periódusról beszélt az utánpótlás tekintetében, ami úgy tűnik, félévente újraindul, hiszen másfél évvel ezelőtt Both József említett három éves időszakot az akkori 16-17 éves korosztály kapcsán, majd a nyári, szurkolói ankétnak csúfolt igehirdetésen Tarsoly Csaba ismét három évet említett. Persze addig is lenne tennivaló az utánpótlásban, hiszen annyiszor hangoztatják a fenti korosztályt, hogy a többi fiatalnak úgy tűnhet, őket itt már nem veszik számításba. Pedig kellene, már csak azért is, mert jelenleg ők is a család tagjai. Persze nem mintha akkora lehetőség előtt állna bárki is, az első csapathoz vezető út sokszínű zászlókkal van kikövezve, egyes játékosok posztjára félévente újabb légiós érkezik. Még inkább erősíti a kérdést, hogy mire számíthat nálunk egy fiatal, ha bronzérmet ér el az U20-as VB-n, majd hazatér és a klubja nem számít a teljesítményére, inkább kölcsönadja. Majd ezután ugyanarra a posztra igazolni akar egy külföldi, fiatal játékost.

A magyar átigazolási piac sajátosságairól érdemes elmondani, hogy bár a legtöbb szerződéssel rendelkező játékosnak valóban magas a kivásárlási ára, és ez nem feltétlenül fér bele egy gazdagnak számító magyar klub költségvetésébe, de más klubcsapatoknak azért csak sikerül néhány értékes hazai játékost magukhoz édesgetni (pl. Debrecen, Újpest, Videoton, Ferencváros, stb..). Lehetne még a Diósgyőrt is említeni itt, bár ott végül csak kölcsönadás lett a részünkről, hiszen a kiszemelt két fiatal középpályás egyértelműen jelezte, nem kívánnak ide igazolni.

(",,Az öt esztendő nagyon hosszúnak tűnt, ami egy pályafutást tekintve jelentős idő. Ismertek az ETO-nál zajló események, ezért igazából azt sem értettem, hogy miután ott most jórészt nem magyar labdarúgókra építenek, miért akarnak bennünket." - Takács Péter, a DVTK labdarúgója az átigazolási lehetőségről)

És tényleg miért tenné, mikor még a saját utánpótlásunkat is megcsonkítjuk, Cseriről például nagyon könnyen lemondtunk, pedig úgy lett az ősz legjobbja az nb2-ben, hogy a fele meccsen pályára sem lépett. De lehetne mondani még pár példát hasonló ügyekre.

És elérkeztünk ahhoz, hogy ezek a csúnya szurkolók. Nos, ha egy belső középpályás egy mérkőzésen egyetlen egyszer nem képes helyzetbe hozni a társát, továbbá sokkal inkább oldalirányú és hátrafelé történő játékkal igyekszik javítani a statisztikáját, azt alibinek hívják. Ha egy szélső hátvéd többet törődik külsejével és egy jól ismert szórakozóhelyen történő - nem igazán sportemberhez méltó - időtöltéssel, mint a saját teljesítményével, az sem a szurkolók hibája. Bajzát Péter távozását még így halványan is a szurkolókra terelni pedig egész egyszerűen felháborító hazugság. Egyedül a szurkolók voltak azok, akik szerették volna, ha marad az ETO-ban kétszeres gólkirályi címet szerző játékos, akinek statisztikája még nemzetközi szinten is figyelemre méltó: 91 mérkőzésen 57 gól. Tarsoly Csaba már a nyári ankéton is jelezte szurkolói érdeklődésre, hogy nem tart igényt a labdarúgó szolgálataira. Amikor 2009 őszén nem lépett pályára, minden mérkőzésen skandálták a nevét a szurkolók, talán Klement Tibor nem volt ott ezeken a meccseken, ezért nem hallotta. Az egyébként egészen bravúros, hogy egy ilyen gólképes játékost képtelen volt értékesíteni a klubvezetés. Bár kit is tudtak utoljára eladni értékelhető áron..?

Az említett nyári ,,ankéton" egyértelműen kinyilvánította Tarsoly Csaba, hogy nincs szüksége a szurkolókkal való kapcsolattartásra, azonban időről-időre a klub honlapján vagy más nyilvános csatornákon felmerülnek olyan dolgok, melyek egyfajta gyermeteg sértettségből fakadó bosszúhadjáratra hajaznak, és a szurkolók ellen irányulnak. Közben a lényeg, a labdarúgás háttérbe szorul, az eredmények elmaradnak. Bízunk benne, Klement Tibor is szívesen akasztana ki újabb képet az irodai széke fölé. Éppen ezért megkérjük, hogy a jövőben a szurkolókra fordított energiáikat a inkább klub sikeres szereplésére fordítsák, mutassanak fel végre eredményeket, mert az építkezés ideje már nagyon rég lejárt. Mutassák meg, hogy valóban értékes tagjai Magyarország egyik legismertebb, legpatinásabb klubjának, és nem utolsó sorban köszönjék meg nagy tisztelettel minden egyes embernek, aki a magyar futball jelenlegi helyzetében pénzt és időt áldoz arra, hogy kifejezze a klub iránti szeretetét a jelenlétével otthon, vagy idegenben. Ne felejtsék el: a labdarúgás a szurkolókért van, nélkülük a sportág elhal, még ha egyes embereknek az ETO klubházában erről egészen más a véleményük..

ETO Szurkolók KözösségeOlvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Rambo83 2010. február 02. 10:18
  „HAJRÁ ETO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 22. kisbene 2010. február 01. 23:02
  „Sziasztok, az egyik cikkben szereplő vagyok. A fent leírtakhoz még annyit hozzátennék, hogy Lencse után Nikolicot leigazolta a Videoton, A Haladás hazahozta Halmosit, Oláht pedig visszavásárolta a Kaposvár.
  Kitartást mindenkinek a kedvenc klubjához. Az ETO nem néhány vezető, a 106 év alatt egy "picit" annál többé vált, ezt nem szabad feledni.”
 • 21. latakacs 2010. február 01. 21:12
  „A Reszeli egyszer azt mondta: elvagyunk mi szurkolók nélkül is.
  Az irány maradt...”
 • 20. andrej 2010. február 01. 16:30
  „# 18
  Igazad van! :)
  :(”
 • 19. lacim6 2010. január 31. 20:13
  „Párszor már leírtam , nem csak én más is. Addig itt nem lesz semmiféle foci míg TCS el nem adja az egész kócerájt csapatostól.”
 • 18. Igazamvan 2010. január 31. 19:02
  „"Ez majdnem olyan, mint amikor az embernek rengeteg pénze van és nem tud vele mit kezdeni. Vagy alkoholista, vagy drogfüggő lesz."

  Vagy csak egy féreg a fővárosból aki vidéken élvezkedik.”
 • 17. andrej 2010. január 31. 15:08
  „#16
  nem fognak felvinni fiatalt, mert azon a poszton sok pénzért megvásárolt zsoldos van, akit a derék Tarsoly- Klement duó többre tart, mint a saját nevelésű, Győrhöz ezer szállal kötődő srácot. Most mi van!? Ugyan ez. Ebből indulok ki.
  Tökéletes úton haladnak az ETO FC vezetői, hogy a maroknyi, de hűséges szurkolót is elmarják maguktól...
  Ez majdnem olyan, mint amikor az embernek rengeteg pénze van és nem tud vele mit kezdeni. Vagy alkoholista, vagy drogfüggő lesz. Most kapásból ez jutott eszembe!”
 • 16. barcelona 2010. január 31. 12:19
  „Aki idehozta Klement urat fel kéne lógatni az első fára az ETO parkban.Both Józsi bácsi pedig a havi 1 000 000 Ft fizetésével csinálja a nagy semmit.Tarsoly úr helyében adnék még egy évet neki és ha nem tudna három 19 éves fiatal ETO utánpótlás játékost felhozni az első kerethez,akkor fizesse vissza az addig felvett bérét kamatostól. Egyébként a barátaimmal úgy döntöttünk,hogy Gyirmót meccsre fogunk járni,ott legalább látunk győri ETO-nál nevelkedett játékosokat!!!(Laki,Polyák,Lajtos,stb)”
 • 15. Reális 2010. január 31. 11:05
  „Győr sose lesz kupagyőztes!Mert ha döntőbe is kerül,eladják a tippmixesek!”
 • 14. lacim6 2010. január 31. 10:03
  „Nehogy azt higgyétek hogy tarsoly annyira ártatlan ebben az egész ben.”
 • 13. dr66 2010. január 31. 01:08
  „"11. hozzászólás mumus 2010.01.30. 21:03 "
  Kedves Mumus!Klement nélkül is volt foci és lesz is ha végre jól seggberugják,de ugy ,hogy tőlem a kupagyőztes sopronig repülne vissza az időben!”
 • 12. RP 2010. január 30. 22:31
  „Tarsoly legnagyobb hibája Klement. Kétlem, hogy ezt az embert más focicsapat alkalmazná. Bírom amikor az eredménytelenségről úgy tud beszélni, mint egy távoli idegen.
  Az, hogy éppen milyen nemzetiségűek alkotják a csapatot, az engem hidegen hagy, pláne ha lesz eredmény.
  De az tény, hogy ez a koncepció, nem tesz jót az UP nevelésnek. Nem értem pl. miért akarnak Dudás és Koltai helyére igazolni egy félsérült belgát.”
 • 11. mumus 2010. január 30. 21:03
  „Kedves Győriek! Tessék megbecsülni Klement urat, mert Ő addig van Győrben, amíg van ott foci! Miért kell őt szidni? Sopronban is Ő csinált kupagyőztest egy középszintű csapatból!?Nem? Szerintem megcsinálja Győrben is!”
 • 10. dr66 2010. január 30. 19:26
  „Ha Kiss Máté és Koltai nem pörög fel akkor nem lesz magyar a kezdőcsapatban.Egyébként van ilyen külföldön egyre több helyen,efelé megy a világ.Ha jönnének az eredmények akkor sztem nem szólna senki egy szór sem.De nem akarnak jönni és ezért duplán meg triplán dühítő,hogy mondjuk a gólkirályunkat akit egész ősszel követelt vissza a közönség,elüldözik,kölcsönadják.Legalább ő magyar volt.Nevetséges Klement ugatása a közönség ellen,hát hülye ez?”
 • 9. lHunter 2010. január 30. 15:16
  „Nem togói szurkolók lesznek,hanem Grúziából az ... idzék jönnek!”
 • 8. Igazamvan 2010. január 30. 13:20
  „Mielött a togói szurkolók ellepnék a felső szektorokat a maradék magyar szurkolóknak javaslok közeli beszélgetést tarsoly(pénzmosó) csabával.
  Hátha helyrebillen a feje.De ha nehezen billenne adjatok neki fa testápolót!!!!!”
 • 7. Huligan 2010. január 30. 13:14
  „Hajrá Lilák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. Reális 2010. január 30. 12:47
  „Majd lecserélik a szurkolókat is külföldire!”
 • 5. medvebocs 2010. január 30. 12:39
  „http://hajragyor.hu/index.php?topic=16.msg30585#msg30585”
 • 4. medvebocs 2010. január 30. 12:37
  „Már megint a szurkolók..

  A Győri ETO szimpatizánsainak fejében a fenti mondat manapság igen sűrűn megjelenik, főleg amikor a szeretett klubjuk valamelyik elöljárója érez késztetést, hogy nyilvánosan szerepeljen valamely a klubot érintő témában. Január 26-án aztán ismét fényesen csillant a klub épp aktuálisan önmotivált szócsöve, hogy megmutassa: kommunikációban ez a klub vajmi keveset változott és még kevesebbet tanult az elmúlt 8 évben.
  Mielőtt az ismételten szurkolókat érintő szavakra reagáljunk, jöjjön egy rövid áttekintés az elmúlt 8 év teljesítményéről. Garami József távozása óta Pintér Attila a 13. edzője a klubnak (két szezonban is 3-3 szakvezető ült a kispadon), egyetlen bronzérem és egy elveszített kupadöntő (melynek sikertelenségében játékos és klubvezető vastagon benne volt), valamint megszámlálhatatlanul sok játékos és talán még annál is több kihirdetett új koncepció. Semmi más. Sajnos fontos ezt tisztázni, amikor valamelyik vezető az íróasztal mögül úgy érzi, hogy a szurkolók az egyik olyan fő probléma, amivel feltétlenül foglalkozni kell, nyilvánosság előtt. Fontos tisztázni, hogy a legutóbb nyilatkozó ügyvezető igazgató felelősségi körébe tartozó labdarúgó klub az irányításával milyen eredményeket tud felmutatni, s hogy valóban külső tényezőkben kell-e keresni azt, ha egynémely játékos elkívánkozik a klubtól (vagy épp ide sem akar jönni - lásd később).

  Kedves Klement Tibor, egyszer majd valaki mondja el az igazat. Három éves periódusról beszélt az utánpótlás tekintetében, ami úgy tűnik, félévente újraindul, hiszen másfél évvel ezelőtt Both József említett három éves időszakot az akkori 16-17 éves korosztály kapcsán, majd a nyári, szurkolói ankétnak csúfolt igehirdetésen Tarsoly Csaba ismét három évet említett. Persze addig is lenne tennivaló az utánpótlásban, hiszen annyiszor hangoztatják a fenti korosztályt, hogy a többi fiatalnak úgy tűnhet, őket itt már nem veszik számításba. Pedig kellene, már csak azért is, mert jelenleg ők is a család tagjai. Persze nem mintha akkora lehetőség előtt állna bárki is, az első csapathoz vezető út sokszínű zászlókkal van kikövezve, egyes játékosok posztjára félévente újabb légiós érkezik. Még inkább erősíti a kérdést, hogy mire számíthat nálunk egy fiatal, ha bronzérmet ér el az U20-as VB-n, majd hazatér és a klubja nem számít a teljesítményére, inkább kölcsönadja. Majd ezután ugyanarra a posztra igazolni akar egy külföldi, fiatal játékost.
  A magyar átigazolási piac sajátosságairól érdemes elmondani, hogy bár a legtöbb szerződéssel rendelkező játékosnak valóban magas a kivásárlási ára, és ez nem feltétlenül fér bele egy gazdagnak számító magyar klub költségvetésébe, de más klubcsapatoknak azért csak sikerül néhány értékes hazai játékost magukhoz édesgetni (pl. Debrecen, Újpest, Videoton, Ferencváros, stb..). Lehetne még a Diósgyőrt is említeni itt, bár ott végül csak kölcsönadás lett a részünkről, hiszen a kiszemelt két fiatal középpályás egyértelműen jelezte, nem kívánnak ide igazolni.

  (",,Az öt esztendő nagyon hosszúnak tűnt, ami egy pályafutást tekintve jelentős idő. Ismertek az ETO-nál zajló események, ezért igazából azt sem értettem, hogy miután ott most jórészt nem magyar labdarúgókra építenek, miért akarnak bennünket." - Takács Péter, a DVTK labdarúgója az átigazolási lehetőségről)

  És tényleg miért tenné, mikor még a saját utánpótlásunkat is megcsonkítjuk, Cseriről például nagyon könnyen lemondtunk, pedig úgy lett az ősz legjobbja az nb2-ben, hogy a fele meccsen pályára sem lépett. De lehetne mondani még pár példát hasonló ügyekre.

  És elérkeztünk ahhoz, hogy ezek a csúnya szurkolók. Nos, ha egy belső középpályás egy mérkőzésen egyetlen egyszer nem képes helyzetbe hozni a társát, továbbá sokkal inkább oldalirányú és hátrafelé történő játékkal igyekszik javítani a statisztikáját, azt alibinek hívják. Ha egy szélső hátvéd többet törődik külsejével és egy jól ismert szórakozóhelyen történő - nem igazán sportemberhez méltó - időtöltéssel, mint a saját teljesítményével, az sem a szurkolók hibája. Bajzát Péter távozását még így halványan is a szurkolókra terelni pedig egész egyszerűen felháborító hazugság. Egyedül a szurkolók voltak azok, akik szerették volna, ha marad az ETO-ban kétszeres gólkirályi címet szerző játékos, akinek statisztikája még nemzetközi szinten is figyelemre méltó: 91 mérkőzésen 57 gól. Tarsoly Csaba már a nyári ankéton is jelezte szurkolói érdeklődésre, hogy nem tart igényt a labdarúgó szolgálataira. Amikor 2009 őszén nem lépett pályára, minden mérkőzésen skandálták a nevét a szurkolók, talán Klement Tibor nem volt ott ezeken a meccseken, ezért nem hallotta. Az egyébként egészen bravúros, hogy egy ilyen gólképes játékost képtelen volt értékesíteni a klubvezetés. Bár kit is tudtak utoljára eladni értékelhető áron..?

  Az említett nyári ,,ankéton" egyértelműen kinyilvánította Tarsoly Csaba, hogy nincs szüksége a szurkolókkal való kapcsolattartásra, azonban időről-időre a klub honlapján vagy más nyilvános csatornákon felmerülnek olyan dolgok, melyek egyfajta gyermeteg sértettségből fakadó bosszúhadjáratra hajaznak, és a szurkolók ellen irányulnak. Közben a lényeg, a labdarúgás háttérbe szorul, az eredmények elmaradnak. Bízunk benne, Klement Tibor is szívesen akasztana ki újabb képet az irodai széke fölé. Éppen ezért megkérjük, hogy a jövőben a szurkolókra fordított energiáikat a inkább klub sikeres szereplésére fordítsák, mutassanak fel végre eredményeket, mert az építkezés ideje már nagyon rég lejárt. Mutassák meg, hogy valóban értékes tagjai Magyarország egyik legismertebb, legpatinásabb klubjának, és nem utolsó sorban köszönjék meg nagy tisztelettel minden egyes embernek, aki a magyar futball jelenlegi helyzetében pénzt és időt áldoz arra, hogy kifejezze a klub iránti szeretetét a jelenlétével otthon, vagy idegenben. Ne felejtsék el: a labdarúgás a szurkolókért van, nélkülük a sportág elhal, még ha egyes embereknek az ETO klubházában erről egészen más a véleményük..

  ETO Szurkolók Közössége”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégkorong ob I - Fölényes újpesti siker Miskolcon

Az Újpest nyolc góllal verte a házigazda Miskolcot a jégkorong ob I középszakaszának pénteki… Tovább olvasom