Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

ETO-SZESE: villámkarrier öt év alatt

A győri ETO-SZESE új balátlövője, Halász Levente mögött nem túl hosszú pályafutás áll, hiszen mindössze öt éve kezdett el kézilabdázni.
„Tizenkilenc éves koromban játszottam először, egy barátoknak tett szívességből vettem labdát a kezembe. Hiányzott egy magas emberük, és rábeszéltek arra, hogy csatlakozzak hozzájuk. Sokáig a padon ülve néztem a mérkőzéseket, aztán sérülések miatt beálltam, nekem pedig megtetszett a játék, és egészen jól is ment. Szülővárosom, Sepsiszentgyörgy testvérvárosa Veszprém, ennek köszönhetően az MKB-Veszprém csapata rendszeresen tartott nálunk tehetségkutatókat. Az egyiken részt vettem, és elhívtak magyarországi próbajátékra. Ez olyan jól sikerült, hogy rögtön le is akartak igazolni, de előbb haza kellett mennem leérettségizni, csak utána csatlakoztam hozzájuk. Másfél évig voltam Veszprémben, a felnőttekkel edzettem és a junioroknál játszottam" – elevenítette fel pályafutása kezdetét a 24 éves balátlövő, aki ezután Várpalotára igazolt.

Halász Levente másfél év NB I/B-s tapasztalattal a háta mögött vágott bele a légióséletbe, és Spanyolországba szerződött. Először a harmadik vonalban a Zaragozánál játszott, a következő évben már a másodosztályú Poto Blanco együttesében kézilabdázott, míg a legutóbbi szezont már az élvonalban, a Cangas együttesében töltötte. Érdekesség, hogy a Poto Blancónál nem más volt az edzője, mint Magi Serra, a győriek jelenlegi trénere.

Halász Levente
Halász Levente


„Sokat fejlődtem Magi Serra kezei alatt, így örülök, hogy újra a játékosa lehetek. Úgy érzem, jó évünk lesz együtt, hajtós, fiatal csapat jött össze Győrben. Minden posztért nagy a verseny, senkinek nincs bérelt helye a kezdőcsapatban, és ez jót tesz nekünk. Korábban még nem szerepeltem a magyar élvonalban, örülök, hogy itt is kipróbálhatom magam. Még nem vagyok teljesen százszázalékos állapotban, tavasszal volt egy műtétem. Mindig izgultam az ismeretlen helyzetek előtt, de eddig rendre felnőttem a feladatokhoz, miért ne lehetne ez most is így?"

Halász Levente a román válogatottnál már a kerettagságig eljutott, de pályára még nem lépett. A kézilabdázó elmondta, azért szívesebben játszana a magyar nemzeti csapatban, még ha tudja is, hogy ez jelenleg nem realitás számára. A győri szurkolók mindenesetre nagyon boldogok lennének, ha teljesítményével fel tudná hívni magára Mocsai Lajos szövetségi kapitány figyelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna-Kapuvár rangadó - Itt a hétvégi sportprogram

Tovább olvasom