Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

ETO-SZESE: Tóth Emil apja unszolására kezdett kézilabdázni

Az ETO-SZESE csapatához hivatalosan Tóth Emil csatlakozott utoljára. A 24 éves játékos nem érkezett ismeretlen közegbe.
„Kalandos pályafutás áll mögöttem, eredetileg az Albacompban kosárlabdáztam, édesapám unszolására kezdtem el kézilabdázni. A veszprémi juniorcsapatban jelentkeztem edzésre, ahol együtt játszottam többek között Gebhardt Ádámmal, Halász Leventével és Szöllősi Szabolccsal is. Ezután Várpalotán töltöttem fél évet, ahol Kiss Szilárd kezei alatt bontogattam a szárnyaimat. Egy évet töltöttem Székesfehérváron az Alba Regiánál, majd két és fél évig Gyöngyösön játszottam.

Amikor ott már nem számítottak rám, követtem szintén kézilabdázó feleségemet szülőhazájába, Horvátországba, ahol a Dugo Selo csapatában szerepeltem, innen érkeztem Győrbe" – foglalta össze pályafutását a 201 cm magas és 120 kg súlyú játékos, aki támadásban és védekezésben is bevethető.

„Összetartó társaság alkotja a győri együttest, amiben az edzőnek is nagy szerepe van. Eleinte furcsák voltak az edzések, Magi Serra sok taktikai és technikai elem gyakorlását követeli meg. Mostanra már hozzászoktam az újfajta edzésmunkához. A következő mérkőzéseken még inkább összekovácsolódhatunk, a közvetlen riválisokkal már megerősödve játszhatunk. Szeretnénk megmutatni, hogy van keresnivalónk a legjobbak között" – mondta bizakodva a beállós, aki nem mindennapi hobbival tölti szabadidejét.„Mivel édesapám vadászott, így engem is érdekelni kezdett a dolog. Megtanított lőni, és arra is, hogy tisztelettel vadásszak, amit manapság már sokan elfelejtenek. Amikor van időm, kimegyek az erdőbe, erre elsősorban a téli szünetben van lehetőségem, a fácánvadászat a kedvencem. Családi hagyományt vittem tehát tovább, amit egyszer majd én is szeretnék továbbadni" – mondta Tóth Emil.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu: négy arany, ami csillog

Remekeltek a győri versenyzők a Dániában rendezett maratoni világbajnokságon. Tovább olvasom