Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

ETO-SZESE néven az élvonalban

ETO-SZESE néven szerepel a jövőben az NB I-es újonc győri férficsapat, mely július 30-án kezdi a felkészülést. Megújul a klub honlapja is, a bérletárusítás pedig jövő héten kezdődik.

Túlzás nélkül állítható, az egyik legjobban várt hírt jelentette be tegnap a győri férfi kézilabdaklub. Az ETO megszűnése óta várták a sportág szerelmesei, hogy a SZESE, mely idén megnyerte az NB I/B-t, így ősztől a legjobbak között szerepelhet, ismét az ETO nevet viselje.

Décsi Gábor klubigazgató sajtótájékoztatón mondta el, hogy minden jogi akadály elhárult, így mostantól ETO-SZESE a csapat neve.
„Régi törekvésünk volt nekünk is, hogy visszaszerezzük ezt a nevet, hiszen ahogyan a szlogenünkben is benne van: a hagyomány kötelez – kezdte Décsi Gábor. – Korábban többen támadtak bennünket, személy szerint engem is, hogy miért nem az akkor még létező ETO mögé álltunk. Ennek megvoltak az okai, de erről már nem szeretnénk beszélni. A lényeg, hogy az egyetemmel egymásra találtunk, a koncepció, miszerint a tanulás és a sport kiegészíti egymást, nagyon jól működik, az eddigiek bizonyították, hogy van ennek létjogosultsága."

Tavaly még kék mezben fogadta a Magyar Kupában a Veszprémet a SZESE, ősszel már új néven és zöld-fehérben lépnek pályára a győriek. Fotó: Kisalföld-archívum
Tavaly még kék mezben fogadta a Magyar Kupában a Veszprémet a SZESE, ősszel már új néven és zöld-fehérben lépnek pályára a győriek. Fotó: Kisalföld-archívum

A klubvezető hozzátette: az ETO névvel egyértelműsítették is az egyesület hovatartozását.

„A SZESE név miatt sokan kevertek bennünket egy másik egyetemmel, most viszont már mindenki el tud bennünket helyezni a kézilabdázás térképén, az ETO név nem tűnt el végleg a süllyesztőben. Mostantól színt is váltunk, s a hagyományoknak megfelelően zöld-fehérben játszunk. Bízunk benne, hogy ezzel még vonzóbbá válunk a fiatalok számára, s egyre többen kezdenek el kézilabdázni. Én is, több elnökségi taggal együtt, ETO-nevelések vagyunk, így tudjuk, milyen egy ilyen múltú egyesülethez tartozni. Ezért sem volt mindegy, milyen néven szerepelünk" – tette hozzá Décsi Gábor, aki elmondta még, hogy új lett a klub címere is, s megújul – és nevében is alkalmazkodik (www.etokc.hu) – a csapat honlapja az új elnevezéshez.

„Minden téren fejlődünk, s ez a csapatról szakmailag is elmondható. Úgy érezzük, az élvonalhoz méltó csapatot sikerült kialakítani. A játékosok július elejétől egyéni edzésterv alapján készülnek, a közös munka július harmincadikán kezdődik, előtte egy nappal pedig orvosi vizsgálaton vesznek részt a játékosok. Hat hét áll rendelkezésre ezt követően a bajnokság kezdetéig, ennek az időnek pedig elegendőnek kell lennie, hogy egy ütőképes gárda alakuljon ki. A sorsolás ráadásul abból a szempontból kedvező, hogy a közvetlen riválisokkal csak később találkozunk, így még pár hét lesz arra, hogy igazán összecsiszolódjunk" – mondta a klubigazgató, aki a bérletárusítással kapcsolatban elmondta: jövő héttől a Lloydban található klubirodában már megvásárolhatók az éves bérletek.

„Úgy gondolom, ár-érték arányban jó áron lehet hozzájutni a belépőkhöz. Bérlet vásárlása esetén egy meccs kevesebb mint ezer forintra jön ki. Gondoltunk a családokra is, egyrészt a tizennégy év alattiak ingyen nézhetik meg a meccseket, de ha idősebb gyerekek vannak, akkor számukra a két felnőtt és két gyerek belépésére szóló családi bérlet az ideális. Bízunk benne, hogy sikerül megtölteni az egyetemi csarnokot, hiszen a szurkolók nagyon sok pluszt hozzá tudnak tenni egy csapat eredményességéhez.

Olvasóink írták

 • 4. umberto 2013. július 21. 11:21
  „Hatalmas öröm, hogy újra járhatunk NB1-es férfikézi meccsekre!

  Köszönjük, szurkolni fogunk!”
 • 3. ZéZé 2013. július 20. 17:37
  „Végre ! Ez egy jó hír! Sok sikert a bajnoksághoz!!!!!”
 • 2. BudaiKr 2013. július 19. 08:42
  „gabikám a hartánét nehogy vissza csalogassátok!”
 • 1. bumburnyák 2013. július 18. 19:25
  „ETO meccs helyett ETO meccsre :) azaz foci helyett (férfi)kézilabda”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovassport: Szemerei Vivien minden kategóriában dobogón

A Gönyüi Pirik farmon rendeztzek B-kategoriás díjugrató versenyt. Különösen jó napja volt a Szikszai… Tovább olvasom