Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

ETO-SZESE kézilabda - Jövőre is az élvonalban?

Papíron kiesett az élvonalból az ETO-SZESE férficsapata, ám várhatóan jövőre is NB I-es marad. Ez elsősorban az anyagiaktól függ.
Nem egészen úgy sikerült a szezon az ETO-SZESE számára, ahogyan azt tavaly nyáron eltervezték a klubnál. A csapat ugyanis utolsóként fejezte be a pontvadászatot. Pedig télen még edzőt is cseréltek: a spanyol Magi Serrát Rosta Miklós váltotta. Az eredmények nem igazolták a lépés helyességét, ettől függetlenül dr. Hoffmann László elnök továbbra is úgy véli, akkor az volt a helyes lépés, s ma sem tenne másként.

„Úgy gondolom, ez a keret ennél többre volt hivatott, mint hogy utolsó legyen. Sajnos elsősorban a rutin hiányzott szinte minden területen. Utólag be kell látni, egyik edző sem volt ideális ehhez a kerethez, ugyanakkor Rosta Miklós munkájával, hozzáállásával elégedettek vagyunk, ezért most az a legfontosabb, hogy olyan keretet hozzunk össze, mely minden szempontból összeillik az edzővel" – kezdte Hoffmann László, aki kitért a pozitívumokra.

Halász Levente lett a csapat legeredményesebbje a szezonban, de így is ritkán tudott csak riválisai fölé nőni a győri csapat. Fotó: etokc.hu
Halász Levente lett a csapat legeredményesebbje a szezonban, de így is ritkán tudott csak riválisai fölé nőni a győri csapat. Fotó: etokc.hu


„Három éve kezdődött el ez a projekt, a második végén kiharcoltuk a feljutást. Már akkor is látszott, de az NB I-ben egyértelművé vált, a férfi kézilabdacsapat érdekli a győri embereket, hiszen még akkor is elég jó nézőszámokat tudtunk felmutatni, mikor már eldőlt, hogy utolsók leszünk.
Ezenfelül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy három éve ötven fiúgyerek kézilabdázott, ma pedig már ötszáz. Amit viszont rossz volt megtapasztalni, hogy még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy komolyabb tőkét irányítsunk a klubhoz. Pedig a munka és a sport, a tanulás és a sport köré kialakított koncepciónk sokak számára szimpatikus. Nagy kár, hogy éppen a játékosok körében nem volt annyira elfogadott, mintha többen még mindig nem hinnék el, hogy ez működőképes modell. Európában nagyon sok helyen van így" – folytatta a sportvezető, majd hozzátette: a jelenlegi keret nagyrészt kicserélődik.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert hivatalos versenykiírás még nincs, de liga- és elnökségi szinten már eldőlt, hogy a Veszprém és a Szeged SEHA-liga-szereplése miatt nem lesz kieső. Addig azonban, amíg erről nincs a kezünkben dokumentum, nem jelenthetjük ki, hogy NB I-esek maradunk, így nehéz a kiszemelt játékosokkal is tárgyalni. Ráadásul ez most már kőkemény pénzkérdés is. Erősebb csapat kell, mint amilyen az idei volt, annak ellenére, hogy kiesni ezzel sem szabadott volna. Két játékosnak van még élő szerződése, Németh Gábornak és Terenyi Zoltánnak, de velük is beszélünk a folytatásról. Mindenki más szabaddá válik. Van, akit marasztalunk, van, akit nem. A legfontosabb azonban az, hogy az anyagi hátteret biztosítsuk. Ez az egyik legnehezebb, de optimista vagyok. Remélem, két-három héten belül eldől a sorsunk, mert nem szabadna ezt a lehetőséget elszalasztani" – mondta végezetül Hoffmann László.

Az alsóház végeredménye

helyezés  csapat  meccs  gy  lg  kg  pont 
7.  Orosháza 20  12  526  496  27
8. PLER 20  10  544  543  22 
9. Mezőkövesd 20  508  528  21 
10. Cegléd 20  10 544 542  21 
11.  Vác 20  8 10  507  485  18 
12. ETO SZESE 20  5 1 14  526  561  11
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiatörténeti verseny: első lett a Móra

A győri Bercsényi-iskola adott otthont a dr. Gönczöl László vezette városi sporttörténeti bizottság… Tovább olvasom