Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

ETO-SZESE férfi kézilabda - Túlélés után előre kell lépni

A 12. helyen végzett az ETO-SZESE férficsapata az NB I/B-ben, mellyel gyakorlatilag a minimális célt elérte: bent maradt az osztályban. Jövőre már előre kell lépni, ehhez korábbi győri játékosok segíthetik hozzá az együttest.
Nyolc győzelem, két döntetlen, tizenhat vereség, 12. hely. Ennyi tömören az ETO-SZESE mérlege a közelmúltban véget ért szezonban. Azok után, hogy tavaly még NB I-es volt a gárda, lehetne jobb is, ám ha azt nézzük, hogy a múlt nyáron kis híján megszűnt a klub, elfogadható a teljesítmény. Gyakorlatilag kijelenthető: túlélte az évet a győri férfi kézilabdázás, innen már csak előre vihet az út.

Rosta Miklós vezetőedző is egyetért abban, hogy az első nagy sikert egy évvel ezelőtt érte el a gárda.

"Most dől el, hol a helye a városban, illetve a magyar kézilabdázásban a győri férficsapatnak."

Rosta Miklós, az ETO-SZESE vezetőedzője
„A tavaly nyári események után az volt a legfontosabb, hogy megmaradjunk, hiszen ha be kell csukni a boltot, az végérvényesen padlóra küldte volna a szakosztályt. Szinte csak juniorkorú játékosokkal vágtunk neki a felkészülésnek, menet közben jöttek azért rutinosabb játékosok, s a lelkesedésből olyan őszt produkáltunk, ami több volt a realitásnál. Télen ugyan tudtunk erősíteni, de nem az igazán fontos belső posztokra, ráadásul az ellenfelek is felismerték, hogy komolyabban kell venni bennünket, s azt is, hogy Petrenkót, valamint Sokorayt kell elsősorban megfogniuk. Ennek köszönhető az a hektikus tavasz, ami után a kiesés is benne volt a pakliban. Az utolsó három mérkőzésen azonban szerencsére minden összejött, szépen dolgoztak a srácok, átérezték a helyzetünk komolyságát, így bravúros győzelmekkel biztosítottuk a tagságunkat a másodosztályban, s jobb lett a szánk íze. Sok volt az egygólos vereségünk az év során, ha ezek közül csak egyet-kettőt a magunk javára fordítunk a végjátékban, nem kellett volna az utolsó pillanatig izgulnunk. A fiataloknak azonban keresztül kell menniük egy érési folyamaton, a jövőben már ők is tapasztaltabbak lesznek hasonlóan kiélezett helyzetekben" – fogalmazott Rosta Miklós.

Dmitrij Petrenko 163 gólja is kellett ahhoz, hogy a győri csapat végül megkapaszkodjon az NB I/B-ben. Fotó: etokc.hu
Dmitrij Petrenko 163 gólja is kellett ahhoz, hogy a győri csapat végül megkapaszkodjon az NB I/B-ben. Fotó: etokc.hu


Ami az egyéni értékelést illeti, a szakember kiemelte, több kulcsposzton is nagyon fiatal játékosok kaptak lehetőséget, s ezzel többé-kevésbé élni is tudtak.

„Két ilyen fiatal kapuspáros, mint Dapsy Zsolt és Vogt Bence, nem megszokott, ebből kifolyólag hullámzó volt a teljesítményük, de sokszor mutattak be bravúrokat. Szintén nagyon fiatal az irányítónk, Sokoray Dávid, akinek még csapaton belül is el kellett fogadtatnia magát, de megoldotta, s biztosan sokat tanult az idei szezonból. Beállóban hoztuk, amit ez a szint megkövetel, még úgy is, hogy a télen munkahelyi okok miatt Rivnyák Viktor távozott. Ki kell emelni Dmitrij Petrenkót is, aki házi gólkirály lett, s az egész mezőnyt tekintve is a harmadik legtöbb gólt lőtte. Ő Anna Szen révén került ide, sajnos a felesége Rosztovban folytatja, így ő nem lesz jövőre. Ami egy kicsit %BBlyukas%AB posztunk volt, az a jobbátlövő, azt meg kell oldani jövőre, s erre van is esély" – folytatta a szakvezető, aki a következő évről is beszélt.

„Stabilizálni kell a helyzetünket minden szinten, most dől el, hol a helye a városban, illetve a magyar kézilabdázásban a győri férficsapatnak. Ami biztos, Petrenko mellett Hollós és Heiczinger is távozik, az érkezési oldalon volt győriek visszatérésére van esély. Az ezzel kapcsolatos beszélgetések már elkezdődtek. Ha összejön az a csapat, amelyiket elterveztük, akkor azért jogos elvárás lehet, hogy biztos középcsapat legyünk. Kell egy kis nyugalom ennyi idegeskedés után..." – zárta szavait Rosta Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kick-box - Négy mosonmagyaróvári világbajnok

Zalaegerszegen rendezte a World All-style Kickboxing Federation az idei világbajnokságát, melyen 15… Tovább olvasom