Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

ETO-SZESE - Rosta Miklós: A fejük már a víz felett van

Féltávnál jár az NB I/B-s férfibajnokság, a Buda-Cash-ETO-SZESE a tizedik helyről várhatja a februári folytatást. Rosta Miklós vezetőedző az első félévet értékelte.
„Nem érdemes komolyabban visszatekinteni a múltra, de a nyári bizonytalanság nagyban befolyásolja jelenlegi helyzetünket, így nem lehet megkerülni az akkor történteket" – kezdte Rosta Miklós az értékelést.

„A kiesést követően szinte mindenki elment, akik viszont itt maradtak, hitet tettek amellett, hogy Győrben igenis lennie kell férfi kézilabdának, és lehetőségeikhez mérten áldoznak is erre. A játékosok közül a juniorokra számíthattunk, mellettük az utolsó pillanatban esett be Dimitrij Petrenko, Papp Márk, Zsigmond Ádám és Rivnyák Viktor, aki ugyan nálunk játszott tavaly, de későn döntött a maradás mellett" – folytatta a vezetőedző, akinek a rajt előtt kevés ideje maradt arra, hogy csapatot kovácsoljon a játékosokból.

„Az első mérkőzéseken vitt bennünket előre az ifjonti hév, de az összeszokottság hiánya és az erőnléti gondok ekkor még kiütköztek. Utána jó szakasz következett, zsinórban nyolc pontot szereztünk, ezek között voltak kötelező győzelmek és bravúrok is. Hozzátartozik persze, hogy az ellenfelek ekkor még nem készültek belőlünk, így meg tudtuk lepni őket. Aztán ez megváltozott, a többi csapat kezdett bennünket komolyan venni, és itt ki kell térnem az NB I/B nagy visszásságára, mégpedig arra, hogy kik játszanak vissza a második csapatokba.

Általában mi a legjobbakat kaptuk, ellenünk élvonalban és nemzetközi kupasorozatokban vitézkedő játékosokkal erősítettek a fiókcsapatok, ennek is szerepe volt abban, hogy a félév utolsó harmadában nem jött ki a lépés.

A célok eléréséhez azonban erősítenünk kell. Olyan játékosokat keresünk, akik egy magasabban jegyzett csapatban nem váltak be valami miatt, de nálunk több lehetőséget kapva bizonyítanák, hogy többre képesek. Bármennyire ellenkezik az elveimmel, külföldön is körül kell néznünk, mert a magyar piac elég szűkös, a fiatalok a fiókcsapatok miatt sokáig mozdíthatatlanok. Persze nagy licitálásokba nem mehetünk bele" – foglalta össze az ősz tanulságait Rosta Miklós, aki bízik abban, hogy egy jó téli felkészülés messze röpítheti a csapatot.

„Összességében azt mondhatom, ha van is bennem hiányérzet, a csapat megfelelt az előzetes várakozásoknak és hozta a kötelezőt. A bajnokság középső harmadában nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, a srácok megmutatták, mire képesek. A tizedik helyen telelünk, nincsenek messze az előttünk lévők, viszont az üldözők is a nyakunkon lihegnek. Bízom egy jó tavaszban, sokat számíthat, hogy a nyárral ellentétben ezúttal teljes létszámban alapozhatunk. Remélem, a sérülések is elkerülnek bennünket" – tette hozzá Rosta Miklós, aki arról is beszélt, a néhány rutinos játékosra komoly teher hárult ősszel, ők pedig meg is feleltek a vezérszerepnek a fiatal tehetségek mellett.

„Egyéni értékelésbe nem szeretnék belemenni, de annyit elmondanék, kapusaink meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtanak, és az %BBöreg%AB sorunk – Kalmár László, Rivnyák Viktor, Dimitrij Petrenko és Papp Márk – is hozta magát. Sokoray Ádám fiatal kora ellenére meghatározó játékossá nőtte ki magát, és a többieknek is voltak jó periódusai. Örömteli, hogy sokat fejlődtek a fiatalok, ha így küzdenek továbbra is, akkor nagy értékei lehetnek a győri kézilabdázásnak. Azon vagyunk, hogy megtaláljuk azt a magot, ami köré lehet majd építeni a jövőben. Ez a félév arra ment el, hogy kijöjjünk a vízből. A fejünk már a víz felett van, de mérleget vonni majd májusban kell, akkor látjuk, mire jutottunk a fiatalokkal és a néhány tapasztalt játékosunkkal."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gary Anderson nyerte a darts-világbajnokságot

A 44 éves skót játékos a vasárnap késő esti döntőben nagy csatában, 7:6-ra múlta felül a sportág élő… Tovább olvasom