Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

ETO-SZESE - Még nem cél az élvonal

Sem a pályán, sem a zöldasztalnál nem tudta kivívni az NB I-ben maradást az ETO-SZESE férficsapata.

A kiesés nem múlt el következmények nélkül, az élvonalban szereplő keret nagy része távozott, ahogyan az elnök, dr. Hoffmann László is lemondott.

Az is kérdéses volt, lesz-e csapat, mely az NB I/B-ben elindul. Közszájon forgott városszerte, hogy megszűnik az egyesület, a helyzet azonban nem ennyire drámai, igaz, az első osztályról várhatóan jó pár évig még le kell mondaniuk a férfi kézilabda győri szerelmeseinek.

Az elmúlt években ismét felépített utánpótlás miatt nem is lehet más a cél, mint menni tovább előre. Ebben pedig partner lesz a Széchenyi-egyetem. A koncepció ezzel tulajdonképpen nem változik, hiszen eddig is a sport és tanulás, sport és munka szerepelt a középpontban. Most egy kicsit visszatérnek Győrbe a gyökerekhez.

A SZESE bízik a pályázatok által elnyerhető támogatásokban, a szponzori kör újra összeállt. Az új szezonban elsősorban egyetemista fiatalokra építve, Rosta Miklós edző irányításával a csapat a másodosztályban szerepel, s célja a bentmaradás lesz, Gyömörei Tamás, a Széchenyi ESE elnöke mindenképpen amellett kardoskodott, hogy az elmúlt évek – elsősorban az utánpótlásban kifejtett – munkája ne vesszen kárba, még ha az élvonalhoz szükséges támogatást nem tudja és nem is akarja megadni az egyetem.

„Az egyetemnek nem ez a profilja, a hivatásos sport működtetése egy másik történet. Kilenc sportág nem szenvedheti meg a férfi kézilabdázás aránytalan támogatását. Mi eddig is leginkább a szervezeti keretet adtuk. Ezt a hátteret az NB I-re is megtartottuk, ehhez kívülről sikerült komoly szponzori kört szervezni. Most azonban a SZESE a következő bajnoki szezonban a kézilabda-szakosztály szervezeti és szakmai irányítását is visszaveszi" – fogalmazott Gyömörei Tamás.

Endrődi Péter, a támogatói kör megbízott vezetője is bizakodva tekint a jövő elé, de tudja, kemény munka vár rájuk.

„Ami volt, elmúlt, ezen már nem tudunk változtatni, most az a lényeg, hogy talpon maradjunk, s az utánpótlás ne vesszen kárba. Lehet azon gondolkodni, hogy korai volt-e télen az edzőváltás, de nem hiszem, hogy ez a kulcskérdés. Sokkal inkább az, hogy azokkal a körülményekkel kellően érettek voltunk-e az NB I-re.

Az biztosnak tűnik, hogy az egyetem partner lesz a hosszú távú célokban, alapítvány segíti az utánpótlás-nevelést, mi pedig úgy tervezünk, hogy előbb megteremtjük az alapokat, s lépésről lépésre haladunk céljaink elérése felé. Azok között pedig egyelőre nem szerepel az NB I" – mondta Endrődi Péter.

Nagy ugrás helyett a bentmaradás lesz a cél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: szoros vereség Futácsék ellen

Bécsben a magyar Futács Márkó csapatával, a török első osztály újoncával játszott felkészülési… Tovább olvasom