Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

ETO-siker az Inter tornáján

A Győri ETO FC utánpótláscsapata nagyszerű sikert ért el Olaszor- szágban, megnyerték a pünkösdi tornát Milánóban. Legyőzték töb- bek között az FC Internazionale és az AC Milan fiókcsapatát is.
A tornagyőztes Győri ETO U11-es csapata. Álló sor: Matetics, Haga, Miklós, Vöröstorma, Lengyel, Járfás, Gabona, Takács, Schellino, Béli, Smikli, Rozmán László edző. Guggoló sor: Anduska, Hontvári, Kug
A győriek első mérkőzésükön egész éjszakai utazás után léptek pályára és talán ennek volt köszönhető a rendes játékidőben elért 2–2-es döntetlen, a büntetőpárbajban azonban 14–12-re diadalmaskodtak az Accademia Internazionale felett. A folytatásban a Juve Mechelent 3–0-ra, a Milan fiókcsapatát, a Grinort 1–0-ra, a PCG Bressót 2–0-ra győzték le a zöld-fehérek. A rangos rendezvényen 18 olasz csapat mellett 1 svájci, 1 belga és a Győri ETO vett részt. A sikerhez adalékul csak annyit, az Internazionale hasonló korosztályú együttesénél évente 2000 gyermeket tesztelnek...

A gyerekek fantasztikus élményként élték meg, hogy olyan országban léptek pályára, ahol a futballt és a futballistákat rajongó szeretet veszi körül, és ezt ők maguk is megérezhették.

A csapat eredményességével, hozzáállásával kivívta a házigazdák és a részt vevő együttesek szimpátiáját, a díjátadáson együtt kiáltotta magyar és olasz szülő, gyerek: „Ria, ria, Hungária!"

Apostol Veronika, Schellino Martin édesanyja nem kis büszkeséggel mondta el a Kisalföldnek: a gyerekek általában jól szerepelnek ilyen tornákon, nekik köszönhetően sokszor átélhetik a siket a szülők is.
„ Szerencsére gyakran játszanak ilyen jól a gyermekeink, de azt hiszem, ilyen rangos nemzetközi tornát még nem nyertek. Nagyszerű élmény volt velük lenni, elkísérni őket, osztozni a remek eredményben."
Béli Géza, Béli János édesapja kiemelte: az ilyen eredmények erősítik meg abban, hogy érdemes a sporttal, a labdarúgással foglalkozni.
„ Szülők nélkül nincs utánpótlás-nevelés, de higgye el, megéri. Úgy hiszem, a sport, a labdarúgás egy életforma, amely az egészséges életmódra, a csapatszellemre neveli a gyerekeket.

Ennél a korosztálynál azt hiszem, a legfontosabb, hogy az alapokat megtanulják."

Pintér Kolos boldogan mutatta a megkaparintott kupát. Gyorsan hozzátette: megszerzése az egész csapat érdeme. Elutazásuk előtt nem tudták, milyen erősségű ellenfelekkel kell majd megküzdeni érte.
„ Így utólag azt hiszem, az első meccsünk volt a legnehezebb, amelyet csak büntetőkkel tudtunk megnyerni. Utána minden ellenfelet legyőztünk. Nagyon jó csapatunk van és remekül sikerült a torna."
Kolos édesanyja, Pintérné Szalai Mária kiemelte a házigazda olasz egyesület vendégszeretetét:

„ Szinte minden gondolatunkat várták, teljesítették vendéglátóink, remekül éreztük magunkat, tervezzük, hogy valamilyen formában viszonozzuk majd ezt a meghívást. Családunkban egyébként nagy rangja, tisztelete van a labdarúgásnak. Tudjuk, hogy a rendszeres sportolás lemondásokkal is jár. Kolos szereti a focit, ez a fontos, óvodáskora óta űzi ezt a sportágat."

Hontvári Gábor édesapja, Csaba: „Ami feltűnő volt, hogy rengeteg futballpályát láttunk a városban, s egy sem volt üres, mindig edzettek rajta. Eddig a német példát emlegettük, azt hiszem, ezek után nyugodtan mintának vehetjük az olasz utámpótlás-nevelést is. Tényleg hatalmas rangja van kint a gyerekfocinak, edzésre járni is szinte társadalmi esemény. Éreztük, hogy fontos volt a szervezőknek: aki eljött, legyen az szülő vagy gyerek, érezze jól magát ezen a viadalon."

A 11 éves Hontvári Gábort annyira magával ragadta a torna hangulata, ogy hazaérkezésük után papírra vetette gondolatait:

„ Elkezdődött a döntő. Az ETO-s szülők, a rendezők is nekünk szurkoltak az ellenlábas Bresso Calcio, az Inter fiókcsapata elleni mérkőzésen. Szinte felborult a pálya. Egész meccsen csak mi támadtunk. Az első harmadban nem esett gól, a másodikban még jobban beszorítottuk őket és végre sikerült. Góóól! Így előnnyel kezdhettük az utolsó harmadot. Egy perccel a vége előtt megszereztük a mindent eldöntő második gólunkat. Csodálatos érzés volt hallani végül a magyar himnuszt, majd a Mi vagyunk a bajnokok zenéjét, valamint az egész stadiont: Hajrá, ETO! Büszkék voltunk a magyar győzelemre. Boldogan mesélhetjük majd évek múlva: egyszer régen, Milánóban..."

A következő fellépésük is élményekben gazdagnak ígérkezik, legközelebb ugyanis Dortmundban egy 16 csapatos tornán lépnek pályára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben büntettek

A német szakvezető Szélesi Zoltán, Rósa Dénes, Polonkai Attila és Leandro személyében négy újoncot… Tovább olvasom