Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Észak-Írország legyőzött minket

Priskin fejesgóljával megszereztük a vezetést a 75. percben. Öt perccel később jött a válasz. A 88. percben pedig a fordulat.
Magyarország - Észak-Írország 1-2 (0-0)
Eb-selejtező, Budapest, Groupama Aréna, 20 627 néző
Vez.: Ayetkin (német)

Magyarország: Gulácsi – Vanczák, Juhász, Lipták – Gyurcsó (Lovrencsics), Varga J., Tőzsér, Balogh B., Dzsudzsák – Nikolics (Priskin), Rudolf (Kovács). Szövetségi kapitány: Pintér Attila

Észak-Írország: Carroll – McLaughlin, McAuley (Cathcart), Baird, A. Hughes, C. Evans – S. Davis, Norwood (McKay), Brunt – K. Lafferty, Ward (McGinn). Szövetségi kapitány: Michael O'Neill

Sárga lap: Vanczák (35.), ill. Norwood (43.)

Gólszerző: Priskin (75.), ill. McGinn (81.) és K. Lafferty (88.)


90+4. perc: Ekkor füttyszót életemben nem hallottam még. Vége a meccsnek. Észak-Írország eddig még soha nem szerzett mégcsak pontot sem Magyarország ellen. Eddig...

90+3. perc: Tőzsér adja el a labdát, de szerencsére nem lesz gond belőle: Priskin jön hátra takarítani.

90+1. perc: Lipták már nem jön vissza, sántikálva sétál a kispad felé.

90. perc: A szurkoló egy része elindul hazafelé. Négy perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: McGinn kap remek labdát a jobb szélen, beadására K. Lafferty érkezik, aki üggyel-bajjal, de bekotorja a hosszú oldalon a hálóba a labdát. 1-2

87. perc: Liptákot még mindig gyúrják az alapvonal mellett.

86. perc: Dzsudzsák lő 17-ről jobbal, a megpattanó labdát Priskin fejéről szedi le Carroll.

85. perc: Dzsudzsák íveli középre a labdát kiszorított helyzetből, a kapu torkából fejelik ki a védők.

84. perc: Liptákot kell ápolni egy önfeláldozó mentés után.

81. perc: Egyenlít Észak-Írország. Lafferty egészen az alapvonalig viszi a labdát, a védője lemarad, a középen érkező McGinn-nek nincs nehéz dolga, csak be kell belsőznie a labdát a hálóba. 1-1

79. perc: Norwood helyére McKay jön: cseréből több már nem lehet a meccsen.

75. perc: Jön Dzsudzsák szöglete, jön Priskin is, és közelről a hálóba fejel. 1-0

Priskin gólja.

74. perc: Tőzsér lövését blokkolják, Lovrencsics elé kerül így a labda, aki lő, a labdát ezúttal is blokkolják, de csak szögletre.

72. perc: McAuley lejön, Cathcart váltja.

71. perc: Dzsudzsák cselezgeti magát lövési helyzetbe: végül a tizenegyes ponton álló Priskint találja telibe.

69. perc: Rudolf 17-ről lő a bal felső sarok mellé-fölé. Rudolfnak ez volt az utolsó megmozdulása ezen a meccsen: Kovács István érkezik a helyére.

67. perc: Megint próbára tettük Carrollt, és ő megint állta a sarat. Ezúttal Lovrencsics lapos, erős lövését kellett védenie.

66. perc: 20 672 a hivatalos nézőszám. Közben cserélnek a vendégek: Ward helyére McGinn érkezik.

62. perc: Dzsudzsák lő 16-ról, szemben a kapuval: Carroll brabúrral véd.

59. perc: Gyurcsó lejön, Lovrencsics érkezik a helyére. Már csak egy cseréje marad Pintér Attilának.

55. perc: Gyurcsó fordult le egy elcsent labdával, és vezette a játszékszert, ahelyett, hogy felnézett volna: a tisztán álló Dzsudzsák majdnem 10 másodpercig tisztán kérte a labdát a túloldalon. Végül Gyurcsó Rudolf felé ívelt, ezt viszont a védők kifejelték.

50. perc: Davis lő 25-ről, Varga blokkol.

48. perc: Rudolf iramodik meg a bal oldalon, beadását Priskin elől mentik szögletre. A szöglet után veszélyes is lehetne Lipták fejese, ha nem lenne ennyire magas.

47. perc: Balogh félpályáról elvégzett szabadrúgása az alapvonali játékvezetőnek jó csak. De ő ahelyett hogy levenné, ellép a labda elől.

46. perc: Nikolics helyére Priskin érkezik.

Magyarország - Észak-Írország Eb-selejtező - az MTI felvételei.

45+1. perc: Hátul passzolgatunk. Füttyszó. Vége a félidőnek.

44. perc: Szól a taps. Aki nem tudja, hogy miért, az nem olvas Trollfocit. A tapsvihart majdnem góllal honorálják az észak-írek, Evans lő kapura egy kontra után (három támadó vezette egyetlen védőnkre a labdát), Gulácsi véd, Evans aztán nem sokkal fölé emel.

43. perc: Füttyszó, méghozzá elég nagy. Az oka az, hogy a vendégeknél van a labda már jó ideje. Kontrázunk, Nikolicsot szabálytanalul állítja meg a kaputól 30 méterre Norwood: ez is sárga lap.

38. perc: Most nálunk van többet a labda, és veszélyesebbek is vagyunk, de hát az a fránya gól... az még várat magára. Dzsudzsák bedobása kirúgásra megy: ebből sem lett gól.

35. perc: Vanczák rántja le K. Laffertyt az alapvonaltól három méterre: ezzel kiérdemli a meccs első sárgáját. A szabadrúgás veszélytelen.

34. perc: Beívelésekkel próbálkozunk, amit rendre kifejelnek az észak-írek. A legutóbbi akció végén A kapus hárít, közben ütközik Vanczákkal: szabadrúgás kifelé.

31. perc: Juhász íveli a kapu elé a labdát, ám Nikolicsnak ez nagyon hosszú.

25. perc: Megint Gyurcstól indul a támadásunk: Rudolfnak ad egy remek passzt a jobb oldalon, Nikolcs fejesét azonban szögletre mentik a vendégek.

23. perc: Rudolf kap egy indítást, jó 30-ról lövésre szánja el magát, a lapos próbálkozás azonban erőtlen, Carroll gond nélkül fogja a labdát.

21. perc: Dzsudzsák szabadrúgása 24 méterről elmegy mindenki feje fölött. A játékvezetők szerint egy védő hozzáért, így marad nálunk a labda.

18. perc: Hálás és lelkes a vendégek tábora: minden jó megoldást ovációval vagy tapssal jutalmaz. Eddig talán Észak-Írországnál volt többet a labda, de a veszélyesebb helyzeteink előttünk adódtak.

14. perc: Juhász érkezett a szögletre, azonban a fejese egy védő fejéről ismét szögletre ment. A szöglet után Tőzsérhez került a labda, aki 18-ról eltörte azt, de így lett majdnem jü Rudolfnak, aki belefejelt, és kapura fordult, a védőktől azonban lövésig már nem jutott. Varga pedig szabálytalankodott, kifelé jár szabadrúgás.

13. perc: Gyurcsó ment el megint a jobb szélen, a visszagurítása azonban nem érte el Vargát, szögletre tisztáztak a vendég védők.

8. perc: K. Lafferty fejelt kapura egy jobb oldalról érkező beadást, de jócskán kapu fölé ment a fejes.

5. perc: Gyurcsó kapott jó passzt a jobb szélen, betette középre, az érkező Dzsudzsák pörgetése azonban elment a kapu előtt.

3. perc: Újoncot avat az újpesti középpályás, Balogh személyében a magyar válogatott.

1. perc: Elkezdődött a meccs. Fehér-zöld-fehérben a vendégek, a magyar válogatott a szokásos piros-fehér-zöldben. A hangulat fergeteges, alig látni üres széket.

Előzmények:
Jön az ötödik magyar-északír találkozó. Az eddigi négyet rendre a magyar válogattott nyerte: az 1990-es vb selejtezőin Magyarország az észak-írek ellen aratta mindkét győzelmét (otthon 1–0, idegenben 2–1), majd jött 2000-ben egy 1–0, 2008-ban pedig egy 2–0.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapácsvető sorozat: Pars Krisztián megnyerte az összetettet

Az olimpiai aranyérmes Pars másodikra 79,82 méterig jutott, majd négyszer dobott 80 méter felett, ám… Tovább olvasom