Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Esőisten a vendégcsapatot siratta

A Győri ETO egy esőáztatta, küzdelmes mérkőzésen szenvedett vereséget a Debrecen otthonában. A Debrecen–Győri ETO FC 3–1 (2–1) Debrecen, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 3000 néző. V.: Hajdó (Tóth, Kelemen).
Debrecen: Tomic – Kiss Z., Flavio Pim, Szekeres, Selymes (Hanák, 76. p) – Dombi, Habi, Sándor T., Böőr (Sketiani, 51. p) – Kerekes, Bajzát (Sumudica, 72. p). Edző: Szentes Lázár.

ETO: Sebők 3 – Karabatic 2, Stark 2,5, Böjte 2,5 (Kartelo 2,5, 53. p) – Jancetic 3 (Herczeg, 69. p), Peric 3, Lakos 2, Németh N. 2,5 – Baumgartner 2,5, Nicsenko 2,5, Weitner 2 (Nagy T. 2, 46. p).

Edző: Tamási Zsolt.
Gsz.: Bajzát (3), ill. Nicsenko.

Sárga lap: Németh (26. p), Selymes (56. p), Lakos (58. p), Dombi (59. p), Stark (61. p), Kartelo (66. p), Sketiani (93. p).
Szögletarány: 10:8 (5:3).

Az időjárás nem fogadta kegyei- be a csapatokat, hiszen szakadó esőben került sor a mérkőzésre.
4. p: Baumgartner jobb oldali szöglete után Stark fejelhetett kapura, a labda csak kevéssel kerülte el a kapu jobb oldalát.
8. p: Válasz a hazaiak részéről: Bajzát szakadt el védőjétől, s a tizenhatos sarkáról célba vette a győri kaput, de Sebők szögletre hárított.
25. p: Kerekes kapott jó labdát Sándortól a győri tizenhatos előtt, a csatár le is fordult az őt őrző Karabaticról, de 13 méteres bal lábas lövését Sebők lábbal hárította. A kipattanóra Bajzát csapott le, mellel próbálta megszelídíteni a labdát, ami azonban elpattant a támadótól.
29. p: Selymes szabadrúgásból ívelt középre a jobb oldalról, Sándor teljesen üresen maradt, de suta fejese után felszabadítottak a vendégek, sőt, az ellentámadásból Weitner lövését kellett Tomicnak hárítania.
31. p: Peric 30 méteres lökete okozott gondot Tomicnak, a debreceni hálóőrnek alaposan meg kellett nyúlnia, hogy a labda ne akadjon be a kapu bal oldalába.

34. p: Rövidzárlat a vendégek védelmében. Bal oldali debreceni sarokrúgás után Szekeres csúsztatott a labdába, a teljesen magára hagyott Sándor bevetődve a kapu felé rúgta a labdát, melyet Bajzát egy méterről a kapuba segített. 1–0.
41. p: Ezúttal Kissre nem figyeltek az ETO védői, aki 25 méterre a győri kaputól zavartalanul ugrathatta ki Bajzátot, aki egyből kapura fordult, majd 15 méterről jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot. 2–0.
43. p: Jancetic lőtt távolról, a labda a kapu előtt keresztbe futó Nicsenkóról visszapattant Perichez, aki 16 méterről ismételt, Tomic röviden ütötte ki a labdát, a közelben álló Nicsenko pedig öt méterről a kapu közepébe emelt. 2–1.

49. p: Böőr és Böjte fejelt össze a pálya közepénél, az ütközés olyannyira súlyosra „sikeredett", hogy egyikük sem tudta folytatni a játékot. Böőr agyrázkódást kapott, őt bent is tartották a kórházban, Böjtének a felszakadt bőrt kellett a fején összevarrni.
63. p: Újabb szögletből növelte előnyét a Loki. Selymes jobb oldalról kanyarított középre, Bajzát a rövid saroknál érkezett, s csúsztatása Lakos testét is érintve a kapu bal oldalában kötött ki. 3–1.
92. p: Herczeg ugrott ki egyedül középen, a csereként beállt csatár Tomic mellett megtolta a labdát, majd el is gurította alatta, de a visszaérkező Flavio Pim a gólvonal elől kivágta azt.
93. p: Nicsenko is szépíthetett volna, de hat méterről nagy helyzetben Tomicba vágta a labdát.
Dr. Szücs Jenő és Hajdó Attila játékvezető között a megsérült Böjte Attila. Selymes végig nagy csatát vívott Baumgartnerrel.

Rögtön a kezdés után egymásnak estek a felek, mindkét gárda támadólag lépett fel, így már az első percben feljegyezhettük az első lövést, melyet a győri Peric eresztett meg. Lendületes és nagy iramú volt a találkozó, annak ellenére is, hogy az időjárás és a pálya talaja egyáltalán nem szolgálta a kombinatív játékot. A csapatok becsületére legyen mondva, hogy a felázott pályán is megpróbáltak a szó nemes értelmében játszani, és ez többször sikerült is. Élvezetes volt a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben.

A kiegyenlített játék közepette aztán egy szöglet után előnyhöz jutott a hazai együttes, majd nem sokkal később egy újabb védelmi kihagyás után már kétgólos volt a Loki előnye. Az első gól egyébként azért is volt tanulságos, mert Tamási Zsolt, a győriek szakvezetője az ősz folyamán többször elmondta, hogy pontrúgásoknál nem figyelnek eléggé játékosai. A szakvezető bánatára Selymes sarokr úgásánál is kihagyott a játékosok koncentrációja. Bajzát második találata után azonnal szépített az ETO, visszaadva ezzel a pontszerzés reményét.

A szünetben cserélt a vendégek mestere, a szinte teljesen észrevétlen Weitner helyére a hosszú sérüléséből felépült Nagy Tamás kapott lehetőséget. Az első izgalmat a második játékrészben mégsem az ő alakításai jelentették, hanem Böőr és Böjte ütközése. Ez a jelenet alaposan felkorbácsolta a kedélyeket, a csapatok leginkább egymás rugdosásával voltak elfoglalva, melyet Sebők és Bajzát kakaskodása, majd Bajzát harmadik gólja zárt rövidre. Tamási Zsoltnak igaza lehet, mert ezt a gólt is egy szöglet előzte meg...
Ettől kezdve a zöld-fehéreknek a támadásokat kellett volna siettetni, nyilván ezért is szállt be Herczeg, de helyzetig csak a hosszabbítás perceiben jutott el a vendéggárda. Ekkor előbb Herczeg, majd Nicsenko szerezhetett volna gólt, de Flavio Pim és Tomic jó helyen volt.
Összességében az ETO a nagy iramú találkozót, melynek különösen első félidejében jól is futballoztak a győriek, durva egyéni hibák miatt veszítette el.

Szentes Lázár: – Végig nagyon harcosan játszottunk, s nagyon örülök, hogy öt döntetlen után végre nyerni tudtunk, s úgy vonulunk téli pihenőre, hogy már tizenkét mérkőzés óta tart veretlenségi sorozatunk.

Tamási Zsolt: – Az egész mérkőzésen partiban voltunk ellenfelünkkel, de két sarokrúgás eldöntötte a mérkőzést. Küzdöttünk, kétgólos hátrányban sem adtuk fel, amit a hosszabbításban kihagyott két helyzetünk is bizonyít, s ezért mindenképpen dicséret illeti játékosaimat. Sajnos a bajnokság vége nem úgy sikerült, mint az első fele, így jól jön a szünet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetőség és felelősség

Farkas Sándor távozása után egy fiatal, mindössze 32 esztendős ausztrál szakember, a junioregyüttes… Tovább olvasom