Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Esélyek a bajnoki címhez

Az NB II Nyugati csoportjában szereplő öt győri röplabdacsapat őszi szereplése elég vegyesen sikerült. Az előző évi bajnokságban a Győri Dózsa férfiegyüttese az első helyen végzett, így jogosult volt az NB I-ben indulni.
illusztráció
Sajnos, anyagiak miatt nem tudtak nevezni. A bajnokcsapat tagjai közül egyesek Tatabányára távoztak, ahol az első osztályú együttesben játszanak, mások a Széchenyihez mentek. A Győri Diák Röplabda Club női csapata ezüstérmes lett. Ebből az együttesből is voltak távozók, Németh Ágnes például az NB I-es Gödöllőhöz ment játszani.
A 2002/2003-as bajnoki szezont így a két vezető együttes meggyengülve kezdte. A Győri Jedlik néhány játékosa abbahagyta a játékot és az ifjúsági válogatott Horváth Bertalan a Széchenyibe igazolt. A Győri Dózsa női együttese is fiatalításon esett át. Egyedül a Széchenyi FSC kezdte a bajnokságot újonnan igazolt játékosokkal.

A nőknél a várakozásnak megfelelően a Győri DRC együttese szerepelt jobban. Farnady Ernő edző véleménye szerint az őszi szereplés kissé gyengébbre sikerült, s ezen a tavasszal igyekeznek javítani. A serdülőkorú játékosok beépítésével egyre ütőképesebb a csapat, és remény van jobb helyezés elérésére. A Gy. Dózsa edzője, Lesku Ferenc nagyjából elégedett a csapat teljesítményével. A fiatalok egyre jobb mezőnymunkája hozta meg az egyelőre megfelelő eredményt.

A Széchenyi FSC férfigárdája az őszi fordulók során csupán Dorogon szenvedett vereséget. Oroszi László edző az őszi szezon elején igazolt győri játékosokat jól beépítette a csapatba, amely így Győr első számú férfiegyüttesévé lépett elő. Egyre javuló játéka, a játékosállománya alkalmas arra, hogy a bajnokságot megnyerje. A Jedlik férfiegyüttesét mindjárt a bajnokság elején a feladójuk sérülése sújtotta. Ennek ellenére Szabados Oszkár edző irányításával a nagyon jó játékosállománnyal rendelkező együttes akár több hellyel is előbbre végezhet a bajnokság végén. A Gy. Dózsa férfigárdáját Tullner János edzőnek éppen a bajnokság elejére sikerült összeszedni. A győri strandröplabda-bajnokságon jól szereplő játékosok segítették ki az együttest, és pótolták az eltávozottakat. Az együttes fejlődése megnyugtató, helyezésén javítás várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komjáti korábban is kereste már

Nemrégiben Dunaújvárosból igazolt Sopronba a gólerős középpályás, a 24. évében járó Balaskó Iván. A… Tovább olvasom