Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Érvényre jutott papírforma

Euroleasing- Orsi Sopron MiZo Pécsi VSK 57 69 (15-12, 10-22, 19-21, 13-14) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 1500 néző. V.: dr. Vígh, Bognár.
A hétközi igen nehéz „orosz vizsgán" a Pécs átment, az Orsi – ha úgy tetszik – elbukott, így a vendégek várhatták kedvezőbb hangulatban az Euroliga-csapatok soproni csatáját. A két center, Zakaluzsnaja és Anderson pontpárbajával indult a csata, majd elmentek „lencsét szedni" a lányok. A magyarázat: Anderson kontaktlencséje kiesett, azt keresgélték rövid ideig.

A nyitónegyed második felében a soproniak ügyesen kiszorították palánkjuk alól a pécsieket, akik nem is nagyon tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A másik oldalon viszont nagyon belelendült Kovacevic, így hárompontos előnyt szerzett a hazai csapat. Ambrus triplájára Vesel válaszolt hármassal a második szakasz elején. Aztán Károlyi is beemelt egy hárompontost. Ezt követően próbált jobban figyelni a pécsiek külső dobásaira az Orsi, így azonban nagyobb területe maradt Andersonnak a palánk alatt, aki élt is a lehetőséggel.

A soproniaknál pihent az első számú „kosárgyáros" Kovacevic, és nem volt, aki pontot dobjon, nagyon szembetűnő volt a szerb kosaras hiánya. Rossz dobások, eladott labdák követték egymást hazai részről, így a negyed közepén 8 ponttal meglépett a Pécs. Az Orsi jó négyperces kosárcsendjét Bieliková törte meg, s az ezt követő szép Vajda-triplával rögtön szoros lett a meccs. A félidő végén azonban „túlpörgött" a soproni csapat, kapkodtak támadásban a hazaiak, így a nyugodtabban kosarazó Pécs Tranquilli találataival 9 pontos előnyre tett szert szünetig.

Remekül kezdte a második félidőt az Orsi, a V betűsök, Vesel és Vajda vezérletével – előbbi két duplát, utóbbi egy hármast süllyesztett el a pécsi kosárban – négy pontra közelítette meg ellenfelét a soproni csapat. Az éledő reményeket egy Tranquilli-tripla hűtötte le. Branzova megkapta negyedik személyi hibáját, ám Rátgéber a pályán hagyta – a soproniak vesztére. A bolgár center képtelen volt hibázni a harmadik negyed második felében.

A kosárszerzés minden válfaját bemutatta, büntetőket értékesített, duplákat, triplákat dobott, nem tudták tartani a hazaiak. Óriási szerepe volt abban, hogy 11 pontos előnnyel várta a zárószakaszt a MiZo. Ez Iványi hármasával kezdődött, majd a kosárszerzés terén a pécsiekkel időnként magányos szélmalomharcot folytató Kovacevic „szólt be" egy szerinte meg nem torolt sérelem után Vígh játékvezetőnek, aki technikait adott a soproniak legjobbjának.

A nyugodtan, türelmesen kosarazó pécsiek a negyed közepén már 15 ponttal is vezettek, és végeredményben érvényre juttatták nagyobb tudásukat, kihasználták, hogy játékosállományuk erősebb, mint a jövő csapatát építő soproniaké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Intert, vagy a Liverpoolt kaphatja a DVSC

Az UEFA-kupa harmadik körének pénteki sorsolása előtt a nemzetközi szövetség elkészítette a… Tovább olvasom