Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Érvényesült a papírforma

Vendégpontokkal indult meccs, majd ezután következett kilenc hazai kosár.

Szeviép-Szeged SEAT Foton Győr 84-55

A szegedi játékosok azonban gondoskodtak arról, hogy ne legyen nyugodtabb a hazaiak debütáló mestere, a 7. percben ugyanis átvette a vezetést a győri csapat (10–12). Rendezte azonban a sorait a Szeged, s a negyedet már hatpontos előnnyel zárta (23–17).

A második negyed eleje inkább hasonlított egy futóversenyre, mint kosárlabda-mérkőzésre. Iram volt, játék viszont nagyon kevés. A hazaiak ebben az időszakban sok-sok biztos dobóhelyzetet rontottak el. Az egyik oldal görcsössen, míg a másik felszabadultan kosárlabdázott, így bizony szoros volt a meccs (40–35).

Fürész triplája adott alaphangott a remélt jó folytáshoz. A győriek pechjére éppen ő és a bolgár Tomova szórta a pontokat, ketten tartották a lelket a szegedi csapatban. Törököt Borovickova levette a pályáról, így igazi irányító nélkül játszott a Szeviép. Tomova, néhány pillanat múlva pedig Mészáros volt kintről eredményes, ezzel rendesen meglépett a Szeviép (53–39). Ekkor látszott igazán, hogy a lelkesedés már nem tudja pótolni a nagyobb tudást, a fáradó Foton egyre kevesebb veszélyt jelentett.

A zárófelvonás is hasonlóan alakult, mint a harmadik. A hazai gárda szépen, csendben növelte az előnyét (71–50). Amilyen nyögvenyelősen indult az első bajnoki, olyan sima lett a vége, igaz, valójában erre az eredményre lehetett számítani a papírforma alapján.
Gálos László: – A két csapat között elvileg van ekkora különbség, de az első félidőben jól tartottuk magunkat. Még úgy is, hogy a büntetők aránya 17:2 volt a hazaiak javára. A második félidőre fejben elfáradtunk, s ezt ki is használta a Szeged. Voltak biztató jelek a játékban. Nekünk a velünk egy szinten álló csapatokat kell legyőznünk, hogy elérjük célunkat.
Koncz Judit (11) és társai szünet után nem tudták feltartóztatni a hazaiakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt A legnagyobb

Kállai Pál 16 évesen került a Kincsem Parkba Gombolai Ferenc idomárhoz. 1952-ben a legeredményesebb hazai lovasként első championcímét nyerte meg. 1956-ban tanulmányútra ment: pályája állomásai Ausztria, Kanada, az Egyesült Államok voltak. A ’60-as években Amerika húsz legjobb és legkeresettebb lovasa közé tartozott. Lovagolt a világ egyik leghíresebb versenyén, a Kentucky Derbyn is. Tovább olvasom