Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Erős ellenfél, gyenge soproni kezdés

Enyhe fővárosi fölénnyel indult a találkozó, a soproniak próbálták lezárni a területet a mozgékony MTK-játékosok elől.

FC Sopron MTK 0-3

Enyhe fővárosi fölénnyel indult a találkozó, a soproniak próbálták lezárni a területet a gyors, rövid passzos összjátékkal operáló, technikás és mozgékony MTK-játékosok elől. Bori bombáját védte bravúrral Amamoo, majd 10 perc elteltével bátrabb lett a Sopron. Átvette az irányítást Csertői Aurél együttese, amely ügyes akciók után helyzeteket alakított ki.

Az MTK kapuját kétszer is Végh Zoltán bravúrjai mentették meg a góltól. A félidő közepén kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, majd egy gyors kényszerítő végén az inkább dőlő, mint vetődő Amamoo mellett a jobb sarokba helyezve a labdát, Hrepka révén vezetést szerzett az MTK. A korábban kihagyott helyzetekért jó tíz perc múlva újra bűnhődött a Sopron, Németh Krisztián remek helyzetfelismerése s gyorsasága eredményezte az újabb vendéggólt.

PERCRŐL PERCRE

26. p: Hrepka a balösszekötő helyéről indulva zavartalanul kényszerítőzhetett a tizenhatos vonalán álló Némethtel, aki a visszakapott labdát szorongatott helyzetből, 8 méterről a késve vetődő Amamoo mellett laposan a jobb sarokba helyezte. 0–1.

38. p: Lambulic a soproniak térfelének közepén félmagasan a tizenhatoson belül kilépő Németh Krisztián felé továbbított, aki – megelőzve Munteanut és a kimozduló, kapujából kiinduló Amamoo-t – 6 méterről spiccel a kapu közepébe pörgetett. 0–2.

59. p: Bori ívelt át jobbról a túloldalra, Pál a soproni 16-oson belül átvette a labdát, majd lőtt. A labda Rusról középre pattant, s a nagy kavarodásban Németh eszmélt legelőbb: 7 méterről spiccel a dermedten álló Amamoo mellett félmagasan a jobb sarokba lőtt. 0–3.
A második félidőt elszánt rohamokkal kezdte a Sopron, Feczesinnek volt egy veszélyes lövése, majd egy szöglet után Magasföldi előtt adódott lehetőség, ám előbbi pár centit tévesztett, utóbbi lövését pedig blokkolták. A második játékrész első valamirevaló MTK-akciója góllal végződött, ezzel eldőlt a meccs. Az utolsó fél órában sok hibával próbálta szövögetni akcióit a Sopron, a sok pontatlansággal tarkított, átütő erő nélküli akciókat könnyedén verte vissza az MTK védelme.

Összességében a helyzeteit jobban kihasználó, pontosabban futballozó és mind fizikálisan, mind pedig gondolkodásgyorsaságban a soproniak előtt járó listavezető a jó hírét igazolva megérdemelten nyert. Csertői Aurél: – Nagyon el vagyok keseredve, „úttörő" gólokat kaptunk, amelyek megpecsételték a sorsunkat.

Garami József: – A győzelem mellett annak örülök, hogy most végre azt követően is jól játszott a csapat, hogy megszerezte a vezetést.

Mladen Lambulic: – Nagyon örülök, hogy győzelemmel kezdtük a tavaszt, az viszont kicsit elszomorít, hogy a mostani Sopron érezhetően gyengébb, mint amilyen volt, amikor én itt futballoztam. Feczesin Róbert: – Döntő volt, ki szerzi az első gólt. Bár volt esélyünk erre, mégis ellenfelünk szerzett vezetést, hátrányban pedig megint görcsösen futballoztunk. Az MTK pedig – igazolva, miért is vezeti a bajnokságot – ezt könyörtelenül kihasználta.

William Amamoo: – Sajnálom, hogy nem sikerült jobban a bemutatkozásunk. A vezető gól nagy önbizalmat adott ellenfelünknek, a második előtt pedig nagyon pontos labdát kapott ellenfelünk gyors csatára, így hiába indultam ki, engem is megelőzött és a védőt is. Annyit még szeretnék hozzátenni: egy egészen kitűnő csapat győzött le bennünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az Euroligától

A meccs előtt Török Zoltán, a hazaiak ügyvezetője virággal köszöntötte Európa – ma születésnapját éppen Sopronban ünneplő – legjobb játékosát, Maria Sztyepanovát, majd a soproni játékosok is megajándékozták orosz csapatbéli riválisukat. Honti Kata verte meg remekül egy az egyben Lawsont és szerzett vezetést, ám az ellenakciót Sztyepanova és Wauters a soproniak feje fölött játszotta le és a belga center egyenlített. Tovább olvasom