Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Erőemelő hölgyek

Hogy a nőknek is megvan a helyük a fekvenyomók, erőemelők világában, bizonyítja a Győri Flex Fitness Szabadidő Sportegyesület hölgykoszorúja. A Molnár Anita, Rasekné Standinger Anita, Kozma Ildikó, Renter Viktória, Tiboldné Adorján Laura alkotta ötös, sorra ott van a Fekvenyomó Erőemelő Országos Bajnokság fordulóin.
Nem is akármilyen eredménnyel szerepelnek: nem egy alkalommal végeztek már egyéniben vagy csapatban dobogós helyen. Rasekné Standinger Anita például tavaly a 75 kilogrammosok között bajnok lett. A sportolónő saját bevallása szerint véletlenül csöppent 1999-ben e sportágba, s teljesen beleszeretett. Egy évvel később került közelebbi kapcsolatba a fekvenyomással Kozma Ildikó, akinek eddigi legjobb eredménye az ezüstérem volt, ám idén szeretne feljebb lépni a dobogón. A lányok elmondása szerint a férfiak egyenrangú félként kezelik őket. Az erősebb nem képviselői szerint a hölgyek jelenléte színesebbé, érdekessé, izgalmassá teszi a versenyeket.
S miben rejlik a flexes lányok sikere ? Edzőjük, Standinger István szerint az „ erő ” az összetartásban rejlik, nem egy esetben a hihetetlen csapatszellem segítette dobogóra az ötöst. Az edző szerint egy nő edzésterve nem tér el a férfiakétól, csupán súlybéli különbségek vannak. S persze azért nagyobb hangsúlyt kell fordítani az aerobedzésekre, hogy a sportolók megőrizzék nőiességüket. Korhatár nincs, nem egy esetben találhatók a Masters-korú versenyzők között ötvenes éveik derekán járók. Nem meglepő hát, hogy a flexeslányok arra a kérdésre, miszerint meddig szeretnének versenyezni, nemes egyszerűséggel azt válaszolták, ameddig erejük lehetővé teszi, hogy a súlyt felemeljék. Rövidebb távú tervekről szólva Standinger István elmondta, júniusban ők rendezik a Masters Erőemelő- és Fekvenyomó Országos Bajnokság győri fordulóját, valamint szeretnének egy régi hagyományt újjáéleszteni azzal, hogy megrendezik júliusban a győri fekvenyomó versenyt. S az sem titkolt cél, hogy a közeljövőben nemzetközi versenyeken is indulhasson a flexescsapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a csatár

Győr, Sopron és Pécs is gyászolja Győrfi Lászlót, az egykori gólerős labdarúgót, majd eredményes… Tovább olvasom