Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Érmeket várnak a győri EB-ről

Alig több mint egy hónap múlva sportlövő Európa-bajnokság lesz Győrben. Hetven lőállásban rendezik a versenyeket. A magyar résztvevőktől 5–6 érmet várnak a szövetség vezetői.

Március 22. és 28. között 600-nál is több külföldi vendége lesz Győrnek abból az alkalomból, hogy az egyetemi sportcsarnokban rendezik a légfegyveres Európa-bajnokságot. Persze ennél jóval többen is jöhetnek, hiszen a közel 50 ország versenyzőin és szakemberein kívül a sportág iránt érdeklődők bizonyára szép számban érkeznek a közeli Bécsből, Pozsonyból vagy a többi szomszédos országból.

A győri városházán tegnap megrendezett sajtótájékoztatón a szakszövetség vezetői, valamint a kontinentális rendezvény házigazdái megerősítették, hogy az EB-re minden előkészületet megtettek, s akár kezdődhetne is a nagy verseny. A helyszín, az egyetemi csarnok még tavaly átesett a főpróbán, amikor a légfegyveres országos bajnokságot ott rendezték. Az egyedüli pluszfeladatot az képezi, hogy a rugalmas padlózatra a lőállások helyén megfelelő szilárd felületet létesítsenek, amely biztosítja az egyenlő feltételeket, s a biztonságos versenyzést.

A nagy csarnokban egyébként 70 lőállás lesz kiképezve a pisztoly és puska versenyszámoknak, s leválasztva külön állítják fel a döntők pályáit. A futócéllövést pedig az egyetemi tornacsarnokban rendezik, ahol a belövőpályák mellett 4 versenypályán zajlanak majd a küzdelmek.
Március 22-én, hétfőn érkeznek a csapatok, kedden szabadedzés, szerdán a hivatalos edzés lesz, valamint este 7-kor az ünnepélyes megnyitó. A versenyek 25-én, 26-án és 27-én, azaz csütörtöktől szombatig lesznek, s az ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött záróünepélyt szombaton 17 órára tervezik.

Ötven országos szövetségnek küldtek meghívót, a visszajelzések alapján a legnépesebb nemzeti csapat az oroszoké lesz, mégpedig 60 tagú. Ebből viszont csak 36 lehet a versenyzők száma. S mivel ezúttal nem kell külföldre utazni, a magyar csapat is teljes létszámú lesz. Ilyen körülmények között pedig a szakvezetés 5–6 érmet és 30–40 pontot vár el a magyar versenyzőktől.

A tegnapi sajtótájékoztató után ugyancsak Győrben összeült a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége, hogy a közelgő kontinentális bajnokság kapcsán a még soron lévő tennivalókat megtárgyalja. Ugyanezen az elnökségi ülésen a szövetségi kapitány javaslata alapján véglegesítették a magyar csapat összetételét valamennyi szakágban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiütötte a Fotexet a Ciudad Real

Súlyos vereséget szenvedett a Fotex Veszprém (Westel Team) férfi kézilabda együttese a Bajnokok… Tovább olvasom