Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Érmek az emlékversenyről

Hétvégén 26. alkalommal rendezték meg a Dr. Csík Ferenc-emlékversenyt.

A viadalon 20 egyesület 350 versenyzője vett részt. A soproni úszók az összetettben negyedik helyezést értek el. Az osztrák Wiener Neustadt úszói részvételének „köszönhetően" nemzetközi volt a viadal, melyen díszvendégként megjelent Csík Katalin, a sportesemény névadójának lánya, valamint dr. Temess Judit, az 1952-es helsinki olimpia aranyérmese.

A verseny klasszikusnak tartott számában, azaz a 100 méter gyorson – a versenyt 33,3 méteres medencében rendezték – a nőknél Szeder Fanni (Százhalombatta), Maxim Dóra (Szombathelyi VSC) és Kovács Tímea (Százhalombatta) volt a sorrend. A férfiaknál Pap Csongor (BVSC) győzött Lőrinczi György (UTE) és Milecz Ádám (BVSC) előtt.

A megyei versenyzők érmes helyezései: a Soproni ÚBKSE női gyorsváltója (Németh J., Bánfi, Divós, Horváth B.) második lett. Szintén második lett 33,3 m gyorson Szepesi Csenge. Ugyanitt László Rita a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A 10 évesek között ugyanezt a versenyt a soproni Németh Júlia nyerte.

A fiúk közül Nagy Gábor korosztályában bronz-, Kis Gábor ezüstérmet szerzett. Kis Gábor aztán még pillangóban is begyűjtött egy ezüstérmet. A soproni Molnár Martin 3. lett a 9 éves fiúk között.

A 100 méteres távokon Németh Júlia hátúszásban 1., gyorsúszásban 2. lett, míg hátúszásban Szepesi Csenge is megkaparintott egy bronzérmet. A fiúk közül ugyancsak a 100 méteres távon Nagy Gábor hátúszásban, Simon Gábriel pedig mellúszásban győzött. Gyorsúszásban Kis Gábor bronzérmet szerzett.

A győri versenyzők közül Lengyel Anna mellúszásban 3. lett, míg a mosonmagyaróvári Flexum színeit képviselő Németh Zsófia a 2. helyen csapott a célba a 33,3 méteres lány gyorsúszásban. Utóbbi klubtársa, Pozsgai Viktor 100 háton bronzérmet szerzett.

A pontversenyt a BVSC nyerte 567 ponttal, második lett az FTC-Viva 318 ponttal, 3. pedig a Szombathelyi VSC 198 ponttal. A Soproni ÚBKSE 52 versenyzője összesen 188 pontot gyűjtött be, s ez a negyedik helyhez volt elegendő összesítésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlóra után siker

Az első negyedben job- bára a vendégek vezet- tek, Kisst és Bellovait nem tudták ekkor tartani a… Tovább olvasom