Kisalföld logö

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 3°C | 16°C Még több cikk.

Eredményes nevelőmunka

Hegyeshalomban közel száz igazolt labdarúgót foglalkoztat az egyesület. A befejeződött Bozsik-program után is folytatódik a fiatalok versenyeztetése. Az őszi eredményekben már megmutatkozik a következetes nevelőmunka.

Évtizedekkel korábban élénk labdarúgóélet folyt a nyugati határ mentén, hiszen Hegyeshalomban a sok helyi fiatal mellett a határőrségnél szolgálatot teljesítő sorkatonák is jelentősen kivették részüket a labdarúgók eredményeiből. Természetesen ma sincs másként, már ami az élénkséget illeti, csupán a változások abban állnak, hogy a néhány évvel korábbi döntés értelmében az utánpótlás-nevelésre fektették a fő hangsúlyt, így a helybeli gyerekek kerültek előtérbe.

Éliás Géza, az egyesület elnöke büszkén számolt be az elmúlt esztendő eredményeiről, amiből kiderül, hogy közel száz igazolt labdarúgójuk van, és mindannyian részt vesznek különböző bajnokságokban.
– Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy három korosztályban is folyamatosan szerepeltünk a Bozsik-programban és Bálintfi István edző vezetésével rendszeresen vállaltuk a mérkőzések, tornák rendezését is – mondta az elnök. – A program megszűnése ellenére sem hagyjuk szétszéledni a gyerekeket, hanem továbbra is versenyeztetjük a kis csapatokat, mert mi már tapasztaltuk, hogy lehet a helyi erőforrásokra építeni.

Az eredmények természetesen a fentieket igazolják, mivel az ifjúsági csapat a megyei másodosztály mosonmagyaróvári csoportjában veretlenül, 11 pontos előnnyel, 14 győzelem és egy döntetlen mellett vezeti az őszi tabellát, míg a serdülőcsapat 10 győzelemmel és egy vereséggel szintén az első helyen zárta csoportjában az őszi idényt.
– Az ifjúsági csapat remek szereplésében már érződik Baranyai Elemér többéves munkája, aki időt és fáradságot nem kímélve tanítgatja gyerekeinket. Az U12-es csapatot pedig az a Baranyai József irányítja, akinek keze alatt a serdülőcsapat is az élen végzett az ősszel. Ebből a gárdából már néhányan rendszeresen szerepeltek ősszel az ifjúsági csapatban is, sőt, az itt végzett munka elismerését jelzi, hogy több játékosunkra felfigyelt az ETO is.

A szurkolók körében persze a kiváló utánpótlás-nevelés mellett azért a felnőttcsapat szereplését kíséri még mindig a legnagyobb figyelem, amely a bajnokság felénél a dobogó második fokán áll.

– A felnőttek egy több éve együtt játszó baráti társaságot alkotnak, ahol az edzéslátogatottság szinte százszázalékos. Megváltozott a játékosok hozzáállása, ami nagyrészt a fiatal, ambiciózus edzőnek, Sztranyovszky Attilának köszönhető, másrészt pedig sikerült a fegyelmezettség terén is előrelépni, hiszen valamennyi csapatot számolva az ősszel mindössze három kiállításunk volt.

– Az önkormányzat és a támogatóink segítsége révén sikerült a tárgyi feltételeinken is javítani, felújítottuk a fürdőt, a központi fűtőberendezést és megteremtettük a lehetőségét az esti edzéseknek is. Egyesületünknél egy nyugodt építőmunka folyik, amely már az ősszel eredményekben is megmutatkozott, feltett szándékunk, hogy továbbra is ezen az úton haladjunk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan érkeznek a szertartásra portugáliából

Egész Portugália gyászolja a vasárnap elhunyt 25-szörös magyar válogatott labdarúgót, Fehér Miklóst,… Tovább olvasom