Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Eredményes nevelőmunka

Hegyeshalomban közel száz igazolt labdarúgót foglalkoztat az egyesület. A befejeződött Bozsik-program után is folytatódik a fiatalok versenyeztetése. Az őszi eredményekben már megmutatkozik a következetes nevelőmunka.

Évtizedekkel korábban élénk labdarúgóélet folyt a nyugati határ mentén, hiszen Hegyeshalomban a sok helyi fiatal mellett a határőrségnél szolgálatot teljesítő sorkatonák is jelentősen kivették részüket a labdarúgók eredményeiből. Természetesen ma sincs másként, már ami az élénkséget illeti, csupán a változások abban állnak, hogy a néhány évvel korábbi döntés értelmében az utánpótlás-nevelésre fektették a fő hangsúlyt, így a helybeli gyerekek kerültek előtérbe.

Éliás Géza, az egyesület elnöke büszkén számolt be az elmúlt esztendő eredményeiről, amiből kiderül, hogy közel száz igazolt labdarúgójuk van, és mindannyian részt vesznek különböző bajnokságokban.
– Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy három korosztályban is folyamatosan szerepeltünk a Bozsik-programban és Bálintfi István edző vezetésével rendszeresen vállaltuk a mérkőzések, tornák rendezését is – mondta az elnök. – A program megszűnése ellenére sem hagyjuk szétszéledni a gyerekeket, hanem továbbra is versenyeztetjük a kis csapatokat, mert mi már tapasztaltuk, hogy lehet a helyi erőforrásokra építeni.

Az eredmények természetesen a fentieket igazolják, mivel az ifjúsági csapat a megyei másodosztály mosonmagyaróvári csoportjában veretlenül, 11 pontos előnnyel, 14 győzelem és egy döntetlen mellett vezeti az őszi tabellát, míg a serdülőcsapat 10 győzelemmel és egy vereséggel szintén az első helyen zárta csoportjában az őszi idényt.
– Az ifjúsági csapat remek szereplésében már érződik Baranyai Elemér többéves munkája, aki időt és fáradságot nem kímélve tanítgatja gyerekeinket. Az U12-es csapatot pedig az a Baranyai József irányítja, akinek keze alatt a serdülőcsapat is az élen végzett az ősszel. Ebből a gárdából már néhányan rendszeresen szerepeltek ősszel az ifjúsági csapatban is, sőt, az itt végzett munka elismerését jelzi, hogy több játékosunkra felfigyelt az ETO is.

A szurkolók körében persze a kiváló utánpótlás-nevelés mellett azért a felnőttcsapat szereplését kíséri még mindig a legnagyobb figyelem, amely a bajnokság felénél a dobogó második fokán áll.

– A felnőttek egy több éve együtt játszó baráti társaságot alkotnak, ahol az edzéslátogatottság szinte százszázalékos. Megváltozott a játékosok hozzáállása, ami nagyrészt a fiatal, ambiciózus edzőnek, Sztranyovszky Attilának köszönhető, másrészt pedig sikerült a fegyelmezettség terén is előrelépni, hiszen valamennyi csapatot számolva az ősszel mindössze három kiállításunk volt.

– Az önkormányzat és a támogatóink segítsége révén sikerült a tárgyi feltételeinken is javítani, felújítottuk a fürdőt, a központi fűtőberendezést és megteremtettük a lehetőségét az esti edzéseknek is. Egyesületünknél egy nyugodt építőmunka folyik, amely már az ősszel eredményekben is megmutatkozott, feltett szándékunk, hogy továbbra is ezen az úton haladjunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan érkeznek a szertartásra portugáliából

Egész Portugália gyászolja a vasárnap elhunyt 25-szörös magyar válogatott labdarúgót, Fehér Miklóst,… Tovább olvasom