Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Érdemes dolgozni a sportért

A megye kiválóságait díjazta nemrég a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A sporttagozat kitüntetését Zúgó Zoltán és Dániel Csaba vehették át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a napokban díjazta azokat, akik a hétköznapi munkájuk mellett idejükből és energiájukból a régió sportjáért is áldoznak.

A kajárpéci egyesület meghatározó tagja, Zúgó Zoltán és a Mecséri SE elnöke, Dániel Csaba vehették át ezúttal a díjat.

„Tizenévesen kezdtem focizni és ekkor ismerkedtem meg dr. Hofer Károllyal, aki akkoriban a klub egyik vezetője volt. Nagyon felnéztem rá, ő oltotta belém a sport iránti szeretetet és alázatot, ami azóta is arra ösztönöz, hogy kivegyem a részemet a kajári sportéletből" – mesélte Zúgó Zoltán, aki a kajárpéci egyesület vezetőségi tagja, korábbi játékosa, valamint az utánpótlás-mérkőzéseken a csapat vezetője.

„Edzősködtem is, mindig a sportszerűségre neveltem a fiatalokat, valamint a Bozsik-programot vezettem, ebben most is igyekszem segíteni" – tette hozzá Zúgó Zoltán, aki hat évig egy helyi kosárlabdacsapat, négy évig pedig egy női kézilabdacsapat élén is állt.

„Meglepődtem, hogy én kaptam ezt a díjat, megtiszteltetés volt átvenni. Néhány éve a községtől kaptam egy kitüntetést, ez a mostani elismerés tovább erősítette azt a hitemet, hogy érdemes dolgozni a sportért" – mondta végül Zúgó Zoltán.

A másik díjazott, a Mecsér SE elnöke, Dániel Csaba úgy fogalmazott: ez az elismerés az egész egyesületnek is szól.

„Öt éve egy új elnökség kezdte meg a munkáját Mecséren. Ekkor alelnök, majd két év múlva elnök lettem. Kezdetben a megyei harmadosztály legkevesebb pontot begyűjtő együttese voltunk, ráadásul szörnyű körülmények között kellett edzenünk és játszanunk, ami miatt több labdarúgó is úgy döntött, nem igazol hozzánk. Az elmúlt öt év alatt pályázati pénzből felújítottuk a pályánkat, az öltözőnket és még egy játszótér is épül a létesítményhez. Most ezek a feltételek akár két osztállyal magasabb szinten is tökéletesek lennének" – mondta a klub első embere.

Dániel Csaba bevallotta, egyáltalán nem számított a díjra, ám a csapata szerint megérdemelte az elismerést.

„A fiúk gratuláltak a díjhoz, de ez az ő sikerük is. Ha a csapat vagy én magam hullámvölgybe kerülünk, jó érzés rágondolni, hogy nemhiába dolgozunk. Az egyesület folyamatosan fejlődik és szeretnénk ezt folytatni" – mondta végül Dániel Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rivaldo 43 évesen visszatérne a futballpályára

Saját klubja érdekében, több mint egy évvel visszavonulása után újra futballcipőt húzna a 43 éves… Tovább olvasom