Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Erdélyben készül a Nagyszentjános

Február 11. és 18. között Erdélyben edzőtáborozik a megyei első osztályú Nagyszentjános labdarúgócsapata.

A költségeket a szponzorok állják. A gárda hat új játékossal is erősödött. Manapság, amikor még az élvonalbeli egyesületeknél is súlyos pénzügyi nehézségekről hallani, akkor mindenképpen örömteli a hír: február 11. és 18. között az Erdélyben található Szovátán, a Medve-tó partján készülhet fel a tavaszi szezonra a megyei első osztályban szereplő Nagyszentjános.

Ott, ahol egyébként a Ferencváros futballistái is edzőtáboroznak majd.
Gregovits Jánostól, az egyesület elnökétől megtudtuk: a nagylelkű szponzoroknak köszönhetően tölthetnek el egy hetet Erdélyben.

A teljes ellátás mellett edzéslehetőség is várja a labdarúgókat. Az együttes szakvezetőjével, Soós Imrével közösen hamarosan kilátogatnak az edzőtáborozás színhelyére, hogy tájékozódjanak a körülményekről, továbbá edzőmérkőzéseket kössenek le. A túra egyébként nagy dolog a csapat életében, hiszen korábban még Magyarországon sem voltak edzőtáborban. A tervek szerint a huszonöt fős küldöttség busszal teszi meg a hosszúnak ígérkező utat.

Az elnök szavaihoz Soós Imre edző annyit tett hozzá, hogy eredetileg Törökországba készültek, ám túl későn jelentkeztek és már nem jutott számukra hely. Természetesen az erdélyi edzőtáborozásnak is nagyon örül. Úgy néz ki, hogy a tavaszi szezonra jelentősen megerősödnek, hiszen a régiek mellé nem kevesebb mint hat új futballista érkezett, köztük Varsányi Péter, az SLC egykori élvonalbeli játékosa.

A tavasz folyamán pedig egy portugál futballista is a tréner rendelkezésére áll, aki jelenleg Győrben tanul és az edző segítségével már a Fehér Mik- ós-emlékmúzeumban is járt. Az utazó keretben ő is helyet kap.
Az edzőtáborban lehetőség lesz arra, hogy az új szerzemények beilleszkedjenek a csapatba és a közösségbe. Az edző reményei szerint az alaposan megerősödött Nagyszentjános a tavaszi pontvadászatban előbbre lép a tabellán.

Az együttes támadója, az Ausztriában is megfordult Her- czeg Lajos így vélekedett: „Az osztrákoknál egyáltalán nem ritka, hogy az alacsonyabb osztályban szereplő csapatok is külföldön edzőtáboroznak. Örülök annak, hogy most egy magyar amatőrgárda tagjaként elutazhatok az erdélyi edzőtáborozásra, ahol az egy hét alatt minden bizonnyal sikerül megfelelően felkészülnünk az előttünk álló bajnoki mérkőzésekre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alba Volán FeVita világraszóló bravúrt hajtott végre

Az Alba Volán FeVita minden előzetes várakozást felülmúlóan jól játszva, elképesztő bravúrt hajtott… Tovább olvasom