Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Épül az új győri ékszerdoboz

A stadion építésének következő lépcsője a 20 ezer néző befogadására alkalmas stadion kialakítása.

Ilyen lesz.
A stadion rekonstrukciója januárban a keleti lelátó bontásával, illetve később az öltözőépület átalakításával kezdődött. Azóta a klub a létesítményben kialakított „konténervárosban" működik. A további ütemek elkészültével egy angol típusú, futópálya nélküli, 20 ezer néző befogadására alkalmas, multifunkcionális stadion alakul ki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az idén júliusban pályázatot nyújt be a 2012. évi Európa-bajnokság Horvátországgal közösen történő megrendezésére. Az egyik lehetséges helyszín a győri stadion.

Mint ismert, magyar részről ez immár a harmadik pályázat a kontinensviadal rendezési jogának elnyerésére. Győr az előző pályázatokban is jelentős szerepet kapott mint lehetséges helyszín, és az EB-pályázat előkészítő bizottsága ezúttal is az egyik magyar helyszínként jelölte.

A központi sportpályán kívül a tervek szerint négy füves pálya (az egyik alulról fűtött), egy műfüves edzőpálya és egy fedett műfüves edzőpálya (egyben multifunkcionális rendezvénycsarnok) biztosít lehetőséget a Győri ETO FC edzéseire és mérkőzéseire.

A rekonstrukció és építkezés négy ütemben jut el a teljes elkészülésig. Az első ütemben a keleti lelátón kívül felújítják a klubépületet. Ennek első szintjén kap helyet az alapítvány által működtetett 5 évfolyamos, évfolyamonként egyosztályos gimnázium és 100 fiatal befogadására alkalmas kollégium. Az első ütem várható befejezésének ideje 2005 vége.

A második ütem során felújítják a nyugati lelátót és elkészül a háromszintes sport- és szabadidőközpont. A második ütem várhatóan 2006 tavaszán fejeződik be. A harmadik ütemben készül el az északi lelátó, illetve a sportrehabilitációs központ és szálloda, ennek befejezése 2006 végére várható. A negyedik ütem, melyben a déli lelátó és a multifunkcionális rendezvénycsarnok (fedett műfüves labdarúgópálya) készül el, várhatóan 2007-ben.

Az újjáépített stadion leginkább az angliai pályákhoz hasonlít. Nem lesz futópálya, így a közönség közelebb kerül a küzdőtérhez. A sportpálya alulról fűthető, s természetesen a vízlevezetés is megoldott lesz.
A tervek szerint a keleti és nyugati fedett lelátó 16.000 nézőnek biztosít ülőhelyet, míg az északi és déli nyitott lelátókon 4000 ülőhely található majd. Így a stadion befogadóképessége 20.000 fő. Sikeres EB-pályázat esetén a stadion befogadóképessége 35.000 főre bővíthető, természetesen csak ülőhelyek lehetnek ezen esetben is a stadion lelátóin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki a fedélzeten

Megkezdte felkészülését az újabb pontvadászatra a Győri ETO FC labdarúgócsapata. Bajzát Péter személyében egyelőre csak egy új játékos érkezett az együtteshez. Pomper Tibor, Ciprian Binder távozott. A melegre való tekintettel tegnap délután tartotta első edzését a 2005/2006-os bajnokságra készülődő ETO FC. Tovább olvasom