Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Enduróval pótolja az elmaradt Dakart

Motorsport - Varga Ákos az enduróversenyekre koncentrál az idén. Nem tervezi az indulást a Dakar-pótló kelet-európai versenyen, mint ahogy várhatóan jövőre Dél-Amerikában sem áll majd rajthoz.
Varga Ákos keményen készül az enduró magyar bajnokságra. A győri motoros továbbra is sajnálja, hogy az idei Dakart lefújták a szervezők, hiszen anyagilag is rosszul járt a verseny elmaradása miatt.

„A nevezési díjat elvileg visszautalják, de számos olyan költség is volt, melyet sehonnan nem kapok vissza. A szponzori szerződések megmaradtak, bár nyilván a többi verseny nem kap akkora nyilvánosságot, mint amekkora a Dakart kísérte volna" – mondta Varga Ákos, aki hozzátette: a kelet-európai raliversenyen nem tervezi az indulást.

„Inkább az autósoknak kedvezne a terep, nekem egy másik, könnyebb motorra lenne szükségem. Ez pedig nem fér bele a költségvetésembe. Nemzetközi verseny nélkül azért nem maradok, mert rajthoz állok majd az év második felében Görögországban esedékes hatnapos enduró-világbajnokságon, s a hagyományoknak megfelelően az Erzberg Rodeót sem hagyom ki" – folytatta a motoros.

Varga Ákos az idei évet az enduróversenyeknek szenteli, ebben a szakágban szeretne minél jobb eredményeket elérni.

A tervek szerint jövőre a Dakar mezőnye Dél-Amerikába költözne, ami jelentős többletköltséget jelentene. Emiatt nem valószínű, hogy az indulók között találkozhatunk majd Varga Ákos nevével.

„Azt gondolom, egy ilyen kis költségvetésű versenyző, mint amilyen én vagyok, nem igazán engedheti meg magának a versenyzést. Oda kiutazni, a motort, a szervizhátteret a tengerentúlra vinni, hatalmas összegeket emésztene fel. Ezt nem hiszem, hogy finanszírozni tudom. Ráadásul tavaly Chilében rendezték a hatnapos vb-t, ahol a terep közel sem olyan, mint amilyet várnék. Akik kint jártak, a marokkói, homokos viszonyokhoz hasonlították a körülményeket, hegyvidéki szakaszokkal fűszerezve. Én pedig inkább a sivatagi, dűnés terepet favorizálnám. Mindent egybevetve azt gondolom, az idén előttem álló feladatok is jelentős erőpróbát jelentenek. Szerencsére a felkészülésemet eddig semmi sem zavarta. Bízom benne, ez az eredményekben is megmutatkozik majd" – nyilatkozta a motoros.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új utakon a megye sportja

Sportpolitika - A megyei sportszövetségek egyesülése két éve végez közhasznú tevékenységet.… Tovább olvasom