Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Emlékezetesebb marad a régi meccs

Sokan csalódtak a magyar nemzeti együttesben a csapat szerdai, Bulgária elleni produkciója láttán. Köztük az a mosonmagyaróvári Kocsis Sándor is, aki ott volt azon az 1974-es zalaegerszegi válogatott mérkőzésen, amelyen Fazekasék simán verték a bolgárokat.
Tizennégyezren látogattak ki szerdán az ETO Parkba, de nem lehettek maradéktalanul elégedettek a szurkolók a magyar–bolgár összecsapás után, Egervári Sándor legénysége ugyanis nem tudta legyőzni ellenfelét, ráadásul a második félidőben nem is játszott jól a magyar együttes.
Sokan bíztak egy újabb jó mérkőzésben, köztük az a mosonmagyaróvári Kocsis Sándor is, aki jelen volt egy korábbi, számára is sokkal emlékezetesebb és nem mellékesen sikeresebb magyar–bolgár összecsapáson:

„Volt szerencsém húszezer néző között ott lenni 1974-ben Zalaegerszegen, amikor Fazekas László két góljával és Bene Ferenc egy találatával három–egyre legyőztük a bolgárokat. Nagyszerű, óriási meccs volt, össze sem lehet hasonlítani a mostanival. Nem értem, hogy aki magára húzza a nemzeti csapat szerelését, miért nem tesz meg mindent a győzelemért – kezdte Kocsis Sándor, aki korábban a zalai városban élt.
– Ifistaként gimnazista koromig a zalaegerszegi csapatban futballoztam, volt alkalmam néha az élvonalbeli kerettel is edzeni. Érdekesség, hogy akkor még zöld-fehér volt a ZTE színe, különböző fúziók után lett a csapat kék-fehér. Később aztán Mosonmagyaróvárra kerültem, ahol az egyetemi csapatban, a MOGAAC-ban játszottam és edzősködtem. Sokáig jártam a barátokkal kispályázni is, hétfőnként mindig fociztunk."

Az emlékezetes zalaegerszegi válogatott-találkozón fényképeket is készültek.

„Emlékszem, a győri Póczik József is játszott a meccsen (az ETO kiválóságának ez volt az első válogatottsága – a szerk.), ahol nemcsak szurkoltam, fotóztam is. Azóta is őrzöm gyűjteményemben a diákat, sikerült akkor két gólt is »elkapnom«."

A szerdai mérkőzésről már biztosan nem lesznek hasonló emlékei az idén 77 éves Kocsis Sándornak.

„A meccs után nagyon szomorú voltam. A második félidőben öt percig nem tudtuk megtartani a labdát, jobbak voltak a bolgárok. Nem értem Egervári Sándort, akit egyébként nagyon jó szakembernek tartok, hogy egy ilyen felkészülési mérkőzésre miért hív meg ennyi légióst. Főleg olyanokat, akik keveset játszanak a klubcsapataikban. Többször voltam már az ETO-stadionban, s úgy volt, most is ott leszek a meccsen, így utólag azonban nem bánom, hogy csupán a tévében láttam. Persze ettől a mérkőzéstől függetlenül szurkolok a fiúknak, s bízom benne, hogy ennél jobban futballoznak majd és kijutnak a világbajnokságra" – tette hozzá Kocsis Sándor, aki hétvégenként a Barcelona meccseit nézi a legszívesebben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dzsúdó mindenre megtanít

A dzsúdó szerintem nemcsak sportág, hanem egyben egy életforma is" – vallja dr. Dézsi Csaba… Tovább olvasom