Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Emberösvény a Balatonban

Részvételi rekord született a huszonkettedik Balaton-átúszáson: a Révfülöp és Balatonboglár közti táv teljesítését szombaton több mint tízezren vállalták.

Sikerült túlszárnyalni az álomhatárt: összesen 10.031-en vállalták, hogy teljesítik a Balaton-átúszás 5,2 kilométeres távját. A résztvevők dolgát a 25 fokos vízben a hullámok ugyan alaposan megnehezítették, de így is csak kevesen adták fel a próbát. A leggyorsabbnak Nagypál Tamás bizonyult. P a tavalyi 1 óra 4 perces csúcsot megdöntve, 61 perc alatt ért át a déli partra. Ám ha nem is rekordidővel, de a megyénkbeli nevezők is – politikus, exsportoló, önkéntes szervező egyaránt – kitettek magukért.
A nevezési rekordra egyébként már a kezdés után nem sokkal számítani lehetett, mert a startolás első órájában mintegy ezren haladtak át a rajtvonalon. Az úszók fejei szinte ösvényt alkottak a Balatonban, mert mindenkinek az úgynevezett biztonsági folyosóban kellett haladnia.

A különböző korú és alkatú nevezők némi segédeszközzel, kézre csatolt műanyag lapokkal, unaloműzés miatt labdával, esetleg vastagon bekrémezve, vagy akárcsak, mintha egy szokványos mártózásra készülnének, fürdőnadrágban, bikiniben indultak a vízbe. Komáromi Zsoltot felesége kísérte el a Balaton-partra. A győri építőmérnök hajdani triatlonistaként jelentkezett az átúszásra. Már nem sportol versenyszerűen.
Megyénkbelit azonban nemcsak a nevezők közt találtunk. Kovács Tivadar, a győri sportigazgatóság sportszervezője a vonalkódos megkülönböztető jelzéssel ellátott csuklópántok kiosztásánál segédkezett. Önként, szabadidejének rovására vállalta, hogy a szervezők közé áll, mert ezt az egészségnevelő tömegsportrendezvényt olyan jó példának tartja, melyből a szakmabelieknek érdemes tanulniuk. Meglepte a jelentkezők lelkesedése, és az is, hogy az egy héttel ezelőtti időpont elhalasztása ellenére ennyien összejöttek.

Szájer József soproni országgyűlési képviselő ugyan csak másodszor vágott neki a távnak, de a Balaton keresztülúszása tulajdonképpen gyermekkori vágya. Rendszeresen jár uszodába, ezért külön nem készült erre a feladatra, annyit tett, hogy egy nappal előtte a szokásos két kilométer helyett négyet úszott.
Szombaton pedig normál úszótempójának megfelelően 2,5–3 óra alatt ért át Révfülöpről Balatonboglárra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatarany a kendo Hungária-kupán

Budapesten az immár XI. alkalommal megszervezett Hungária-kupa Nemzetközi Egyéni és Csapat… Tovább olvasom