Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Elúszott a kupa: Győri ETO-Debrecen 1-2 újabb fotók

Az első félidőben remek játékkal szerzett vezetést az ETO, de a második játékrészre az öltözőben maradt a győri csapat, Coulibaly pedig kétszer büntetett.


Így látták a mesterek

Pintér Attila:
"Nagyon jó mérkőzést, remek focit látott a közönség. Sajnos, két olyan hibát követtünk el, melyet nem lett volna szabad, s a figyelmetlenségünkért kétszer büntetett a Debrecen.

Varga Roland izomsérülést szenvedett, míg Lipták fájdalmat érzett a lábában, ezért nem tudta folytatni a játékot, kényszerű csere volt mindkettő. Gratulálok Kondás Elemér csapatának."

Kondás Elemér: "A szezon végére egyre több játékosunk állt rendelkezésre, Adamo Coulibaly is beállt a sorba, s nagyon sokat segített a csapatnak. Örülök a győzelemnek, igazi kupacsata volt a döntő. Már a mérkőzés előtt gratuláltam Attilának a bajnoki címhez, megérdemelten nyert aranyérmet a Győr idén."

Fotók: H. Baranyai Edina


Vége a mérkőzésnek. Pintér Attila csapata a nagyszerű első félidei játékot követően érthetetlenül visszaesett, a Debrecen pedig élt a kínálkozó eséllyel.

Debrecen - Győri ETO FC 2-1
(0-1)
Bozsik-stadion, 5000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Albert)

Debrecen: Verpecz - Bernáth, Mészáros N., Máté, Korhut - Bódi, Czvitkovics (Bouadla, 80.), Ramos, Ferenczi (Szécsi, 68.) - Kulcsár (Sidibe, 40.), Coulibaly. Vezeteődző: Kondás Elemér.

ETO: Molnár P. - Svec, Lipták (Djordjevic, 80.), Takács Á., Völgyi - Kamber, Pátkai, Trajkovic (Dudás, 63.) - Andric, Kink, Varga R (Kronaveter, 32.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Coulibaly (51.); Andric (17.)

Sárga lap: Ramos (19.), illetve Trajkovic (45.), Takács (91.)

93.p. Coulibaly és Sidibe szerencsére túl bonyolította a meccs labdát, így nincs harmadik debreceni gól.

90.p. Négy perc hosszabbítás lesz.

87.p. Coulibaly megszerezte a második debreceni gólt. Kronaveter eladta a labdát, majd a francia egy az egyben megverte Djordjevicet. A francia 16-ról laposan lőtt Molnár kapujába. 1-2 

86.p. A szöglet után újra Szécsihez került a labda; a jól csavarodó labdát Takács fejelte ki. 

84.p. Szécsi beadását az utolsó pillanatban rúgta ki szögletre Takács Ákos. Ha nincs a győri védő, Coulibaly ziccerben várta volna a labdát. 

80.p. Lipták is megsérült (húzódás), Djordjevicet cserélte be a védelembe Pintér Attila. Kondás Elemér is változtatott csapatán: Czvitkovics helyett Bouadla a pályán.  

79.p. Coulibaly villámgyorsan futott el a jobb szélen, de Molnár szépen leszedte a francia lábáról a labdát.

76.p. Kronaveter próbálkozott lövéssel 22 méterről, de középre tartó labdát könnyedén fogta Verpecz.

74.p. Czvitkovics lőtt bal lábbal 14-ről a győri kapu bal oldala felé, de Molnár bravúrral hárított. A kipattanó labda Bódi elé került, aki jobbról ívelt Coulibaly felé, aki centikkel fejelt a győri kapu fölé. Meleg pillanatok voltak.


Magyar Kupa-döntő: Győri ETO-Debrecen


 73.p. Coulibaly cselezett a győri kapu közelében, de Takács újra mentett. Annak ellenére, hogy a győri védő vastagon benne van a debreceni egyenlítő gólban, a mezőny egyik legjobbja. 

70.p. Coulibaly nagy műesést mutatott be a győri 16-oson belül, Kassai rögtön mutatta, hogy keljen fel szépen. A kérdés már csak az, hogy a gyenge színészi teljesítményt miért nem jutalmazta sárgával a spori?

68.p. Debreceni csere: Ferenczi helyett Szécsi Márk a pályán.

67.p. Érdekes közjáték: Pintér Attila energiazselét dobott Pátkai Máténak, aki továbbította a frissítőt Liptáknak. Kassai ezt nem csupán kiszúrta, de szúrta is a szemét. "Büntetésből" Pátkai egy percig a pálya széléről nézte a játékot - no komment.

65.p. Kronaveter szöglete messze elkerülte a győri társakat, de legalább már nem egykapuzik a Debrecen.

63.p. Dudás Ádám a pályán Trajkovic helyett.

62.p. Ferenczi fejelt jócskán a győri kapu fölé.

59.p. Kronaveter megint bemutatott egy szép cselt, de a passz kicsit hosszú volt Andricnak.

56.p. Közhelyesen szólva benn maradt az öltözőben az ETO: fel kell ébredni fiúk! Már csak azért is, mert Kondás Elemér csapata sokkal jobban játszik a második félidőben.

55.p. Trajkovic maradt a földön egy kemény ütközés után, de már talpon a győri középpályás.

51.p. Az eddig remekül futballozó Takács Ákos aláfutott egy ívelt labdának, majd Coulibaly élt a helyzettel 10-12 méterrel. Takács lábáról pattant be a győri kapuba. 1-1

50.p. Végre eljutott az ETO a Debrecen kapujához: Kronaveter lőtt 10 méterről fölé.

49.p. Debreceni rohamokkal indul a második játékrész, de egyelőre komoly veszélyt nem jelentettek ezek a támadások Molnár kapujára.

46.p. A Debrecen kezdte a második félidőt.

Az első játékrészben kitűnően játszó Andric góljának köszönhetően 1:0-ra vezet a Győri ETO FC együttese a Debrecen ellen. Kink kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de egyszer a kapufát találta, míg másodszor Verpecz védett bravúrral.

Vége az első félidőnek!

45+1.p. Czivtkovics szabadrúgásánál a sorfalban felugró Trajkovicon megpattant a labda, Kassai kezezést látott, így a győri játékos sárga lapot kapott, illetve újabb szabadrúgáshoz jutottak a hajdúságiak. A labda mögé ismét Czvitkovics állt, aki kevéssel tekert a kapu fölé.

Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

45.p. Ferenczi jobb oldali beadása után Czvitkovics félfordulatból 12 méterről tekert kevéssel a jobb oldali kapufa mellé.

42.p. Az elmúlt percekben a debreceniek birtokolták többet a labdát és főként a győri térfélen zajlott a játék, de gólhelyzetet nem sikerült kidolgozniuk a jól megszervezett győri védelemnek köszönhetően.

40.p. Cserélt Kondás Elemér is. Kulcsár helyére Sidibe érkezett a pályára.

34.p. Andric harmadszor futott el a bal oldalon, majd laposan középre adott az érkező Kink felé, aki állítás nélkül bal lábbal lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, Verpecz bravúrral szögletre ütötte a labdát.

32.p. Varga húzódott meg a pálya közepén, amiért ápolásra szorult. Sajnos nem tudta folytatni a játékot, így Kronaveter érkezett a helyére.

30.p. Andric cselezett bal oldalról középre, majd 14 méterről laposan lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, Verpecz vetődve hárított.

28.p. Bódi 22 méterről elvégzett szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, de Molnár magabiztosan fogta a labdát.

25.p. Lipták indította a védők mögé befutó Kinket, aki egy cselt követően bal lábbal 14 méterről találta el a jobb oldali kapufát.

23.p. Pátkai lőtt 16 méterről, jobb lábbal nagy erővel centikkel a kapu fölé.

22.p. Bal oldali debreceni szöglet után Máté csúsztatott kevéssel a kapu bal oldala mellé.

20.p. Varga R. labdavesztése után Ferenczi nagy sprintet vágott ki a győri kapu felé, majd Coulibalynak passzolt. A francia játékos szerencsére túlcselezte magát és Takács tisztázott.

19.p. Ramos kapott sárga lapot Trajkovic lerántásáért.

17.p. Góóóóól! Andric futott el a bal oldalon, majd egy csellel gyönyörűen elfektette Bernáthot a tizenhatoson belül és lőtt bal lábbal 12 méterről a kapu bal oldalába. A labdához még Verpecz hozzá ért, de hárítani nem tudott. 0-1


Galéria kép


15.p. Varga jobb oldali szögeletét követően Coulibaly iramodott meg a győri térfélen, de Takács gyönyörűen szerelte az utolsó pillanatban.

11.p. Az elmúlt percekben a győriek birtokolták többet a labdát, viszon komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

7.p. Czvitkovics végezhetett el a tizenhatos környékéről szabadrúgást, ám a győri védők tisztázni tudtak.

5.p. Andric cselezett a bal oldalon, majd középre ívelt az érkező Kink felé, de Verpecz időben megszerezte a labdát.

2.p. Ferenczi jobb oldali beadása után Czvitkovics 10 méterről jobb lábbal nagy jócskán a kapu mellé lőtt.

1.p. A győriek kezdték a mérkőzést.

A találkozó előtt nagy tapssal köszöntötték a Győri Audi-ETO kézilabdásait.

Hangolnak a szurkolók és láthatóan több győri szurkoló kísérte el a csapatát, mint Debrecenből a loki szimpatizánsok.

A stadionban helyet foglal Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Egervári Sándor, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is. Jelen van még Bolla Péter, győri önkormányzat kabinetfőnöke, valamint a Győri Audi ETO BL-győztes lányai is.
Rajtuk kívül a csapatnak szurkol még Vincze Ottó és Kelecsényi Ernő is.

Debrecen - Győri ETO FC
Bozsik-stadion. Vezeti: Kassai (Erős, Albert)

Debrecen: Verpecz - Bernáth, Mészáros N., Máté, Korhut - Bódi, Czvitkovics, Ramos, Ferenczi - Kulcsár, Coulibaly. Vezeteődző: Kondás Elemér.

Csere: Szécsi G. (k), Szűcs, Spitzmüller, Dombi, Bouadla S., Sidibe, Szécs M.


ETO: Molnár P. - Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi - Kamber, Pátkai, Trajkovic - Andric, Kink, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Kamenar (k), Dinjar, Dudás, Kronaveter, Pilibaitis, Kvilitaia, Djordjevic.


Előzetes

"Megnyerjük a kupát!"

A győzelem reményében lép pályára szerda este a Magyar Kupa idei döntőjében a Győri ETO FC csapata. A zöld-fehérek nyolcadik alkalommal szerepelnek a kupa fináléjában és ötödik sikerükre készülnek.

"Szerintem van hely a buszon, hogy hazahozzuk a kupát, mindent el fogunk követni azért, hogy ez így legyen – fogalmazott Pintér Attila vezetőedző. –  Ennek a klubnak az életében ez nagyon nagy dolog lenne, hiszen soha nem sikerült ugyanabban az évben a duplázás. Én azt gondolom, ennél nagyobb motiváció nem kell, ezt mindenki fel is tudja mérni. Ezúton kérem valamennyi szimpatizánsunkat és szurkolónkat, hogy aki csak teheti, jöjjön el a kupadöntőre és segítse a csapatot, mert csak közösen tudunk győzni. Minden buzdításra szükségünk van, hogy megnyerjük a kupát!"

A győrieknél eltiltás miatt nem szerepelhet Marek Strestík, sérülés miatt pedig Szasa Sztevanovic, Koltai Tamás és Farkas Balázs. Utóbbi a Honvéd ellen szenvedett porcsérülést, meg is kell operálni a játékos térdét.
Szurkolók figyelmébe! Ingyenes szurkolói különvonat indul  a kupadöntőre a győri vasútállomásról szerda 16.15 órakor. A vonatra jelentkezni lehet név és születési idő megadásával Kocsis Balázsnál ma 9 és 11 óra között a 70/3611-959- es telefonszámon.

Élőben az M2-n és a kisalfold.hu-n

Az M2 élőben közvetíti a labdarúgó Magyar Kupa szerdai fináléját, amelyet a már bajnok Győri ETO FC és a címvédő DVSC-TEVA vív egymással.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) keddi közleménye szerint a kispesti Bozsik Stadionban sorra kerülő összecsapást 19.55 órától közvetíti majd a csatorna, a mérkőzés kommentátora Knézy Jenő lesz.

A Győr története során még sosem duplázott, azaz ugyanabban az idényben még nem sikerült mindkét hazai sorozatot megnyernie az egyaránt négyszeres bajnok és kupagyőztes együttesnek.

Az ötszörös MK-győztes hajdúsági gárda az elmúlt években igazi kupaspecialista volt, ugyanis a mostanival együtt az elmúlt hét kiírásból ötször jutott fináléba, ugyanakkor a címvédés még egyszer sem jött össze a csapatnak.

A kisalfold.hu szintén a helyszínről online közvetíti a mérkőzést.

Korábban - Jöhet az ötödik: az ETO eddig négyszer hódította el a serleget

A Győri ETO FC története során nyolcadszor lép pályára a Magyar Kupa döntőjében. Az ETO eddig négyszer hódította el a serleget. A szerdai fináléban a Debrecen lesz az ellenfele a kispesti Bozsik-stadionban.

A Magyar Kupát első ízben 1909-ben rendezték meg, maga a trófea pedig csak 1923-ban készült el. A küzdelemsorozat viszontagságos időszakokat élt meg gyakori szünetekkel. Folyamatosan 1964 óta rendezik meg a Magyar Kupát (MNK-t).

A Győri ETO eddig hétszer volt résztvevője a döntőnek, ebből négyszer elhódította a serleget.

A zöld-fehéreknek volt egy nagy négyes sorozatuk a hatvanas évek közepén. Az első összecsapást még elveszítették a Budapesti Honvéd ellen 1964-ben, az ETO számára maradt az ezüstérem. A következő évben aztán a döntőben 4–0-ra győzték le a Diósgyőrt. Keglovich két gólt szerzett, Soproni Ferenc és Varsányi Tibor pedig egyet-egyet.

Keglovich László: – Én rúgtam az első két gólt, utánam Scheidl Feri, aki Soproni néven focizott, a következőt tizenegyesből, így az eredményjelző táblán ez állt: Keglovich, Keglovich, Soproni. Nevetve felmutattam neki a táblára: "Látod, rólam itt is tudják, hogy soproni vagyok..."

Az 1966-os kiírás döntőjét 1967 áprilisában játszották le. Az első mérkőzésen 1–0-ra vezetett az ETO, amikor a ferencvárosi Karába belőtte azt a bizonyos gólt, aminek állítólag senki nem örült igazán...

Az 1–1 után meg kellett ismételni a finálét és a második meccsen 3–2-re győzött az ETO, így megvédte a címét.

A harmadik évben, 1967-ben következett a triplázás, Nell Lajos góljával a zöld-fehérek 1–0-ra legyőzték a Salgótarjánt.

Ezt követően tizenkét évet kellett várni a következő sikerre. A "változatosság" kedvéért ismét a Ferencváros ellen mérkőzött a már Rába ETO néven szereplő csapat. Az esélyesebbnek tartott Fradit Szabó Ottó találatával 1–0-ra verte az ETO, így 1979-ben megnyerte az MNK-t.
A Verebes-korszakban 1984-ben volt finalista az együttes, ám nagy meglepetésre a másodosztályú Siófok 2–1-re le- győzte a Rába ETO-t.

Aztán nagyon hosszú szünet következett, egészen 2009-ig kellett várni a győri szurkolóknak, hogy ismét kupadöntőt játszhassanak a kedvenceik. A kétmeccses finálé első összecsapását Odikadze nagy hibája után 1–0-ra elveszítette az ETO a Honvéddal szemben, a visszavágón 0–0 született, az ETO-nak így ismét csak az ezüst jutott.

A Magyar Kupa idei döntőjét május 22-én, szerdán rendezik meg a kispesti Bozsik-stadionban. A fináléban a Győri ETO ellenfele a Debrecen lesz. Most történhet meg először, hogy az ETO bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerez egy esztendőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: Götze nem játszhat a döntőben

Mario Götze, a Borussia Dortmund középpályása nem léphet pályára szombaton a a Bayern München elleni… Tovább olvasom