Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Eltiltották az ikrényi csapat edzőjét

Labdarúgás - A múlt hétvégén két alacsonyabb osztályú futballmérkőzés is félbeszakadt, az egyikkel kapcsolatban máris döntést hozott a megyei szövetség fegyelmi bizottsága.
Ahogy arról beszámoltunk, az Ikrény–Bajcs megyei II. osztályú összecsapást azért fújta le a játékvezető, mert a hazaiak kiállított edzője nem hagyta el a kispadot.

Nos, a döntés értelmében hiába tartott csupán 40 percig a meccs, a három pontot a vendéggárda javára írták jóvá. Megbüntették a trénert is: az edző a soron következő három mérkőzésen nem ülhet le a kispadra.

A Fertőd–Agyagosszergény mérkőzés kapcsán, ahol a vendégcsapat játékosai három kiállítás után egyszerűen levonultak a pályáról, nem született döntést. A fegyelmi testület ugyanis mindkét felet meg kívánja hallgatni, akik ugyan jelezték távolmaradásukat, de nem jelentek meg az első tárgyaláson.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2009. december 05. 14:48
  „Martyn94!
  Az edzöi bojkott szerintem nem rendezői hatáskör! Az edzőnek komolyan kellett volna vennie a játékvezető utasítását és a csapatát nem szabadott volna ebbe a helyzetbe hozni!
  A szabály szerint, játékos, edzö a mérkőzés folyamán a játékvezető fegyelmezési jogkörébe tartozik!
  Ha kiállítanak egy játékost és nem akar lemenni, nem hívják a rendezőket, netán a rendőrséget! Szépen lefujja a meccset, ezzel érvényt szerez a szabályoknak!!!
  Neki fontos a két csapat mérközése, de nem fontosabb mint a csapatoknak!!!!”
 • 6. Martyn94 2009. november 27. 20:58
  „T. alkutya!

  "Száját nem hagyták el nyomdafestéket megtűrő szavak."

  Nem tudom, de egyetlenegy olyan szót mondott, amit kicsillagozni lehetne, ami az életben a leggyakoribb. Mást nem. Azt is csak egyszer.

  "A rendezők két fő , közte a főrendező is kérte az edző Urat, hogy hagyja el a kispadot."

  A főrendező azon az oldalon tartózkodott, ahol Ön. A játékvezető még rá sem nézett. A másik rendező, aki a kispadnál volt, ő ment oda egyedül lecsillapítani a kedélyeket, és mi voltunk ott játékosok.

  SZipőcs :-)”
 • 5. jazmine33 2009. november 27. 11:07
  „Sajnos itt egyre durvább lesz minden!!!alkuty111 igazad van edzövel kapcsolatba,de itt már minjárt jv.hibákat hozzák fel,itt elkezték meccsen játékvezetö befejezte ennyi.hogy eltiltás jogos e hogy ennyi azt nem tudom én nem voltam ott nem foglalok hely állást de legalább büntetve lett..”
 • 4. alkutya111 2009. november 27. 08:35
  „T. Martyn94-nek !

  Ott voltam azon a mérkőzésen, s nem messze a kispadtól álltam az öltöző felőli térfélen. Úgy gondolom, mivel az eseményektől kb. 10m-re voltam van realitása annak amit láttam, hallottam.
  Sipőcz Attila edző Úr egy a kispad előtt lefújt szabálytalanság után "akadt" ki. Száját nem hagyták el nyomdafestéket megtűrő szavak. A jv. jogosan küldte volna ki a korláton kívülre. Megjegyzem, hogy ez esetben Sipőcz Úrnak a kispaddal szemközti oldalon kellett volna a korláton kívül helyet foglalnia, állnia.
  Ön játékosként a szabályok ismerete hiányában mondta/írta le azt amit.
  Még egyszer megjegyzem, hogy a mérkőzés addig sportszerű keretek között zajlott. Sárga lap sem volt. Az Ikrény csapata játszott határozottabban, véleményem szerint jobban. Ezért nem értem az edzőt és Önt mint játékost sem.
  A rendezők két fő , közte a főrendező is kérte az edző Urat, hogy hagyja el a kispadot. Ő erre nem volt hajlandó. Fenyegette a jv.-t és már az asszisztenst is H.CS. Attila elnökkel.
  Az FB döntés után egyértelmű, hogy Sipőcs Úr profitált a H.CS.Attila úr jóindulatából.
  Egy ilyen cselekedetet, minimum 6 hónap eltiltás kellett volna követnie.
  A három mérkőzés nevetséges!!! Rossz példa a jövőre nézve Tisztelt FB. vezetése.
  Önök most lehet, elindítottak egy lavinát, bár ne így legyen.”
 • 3. zeta62 2009. november 27. 00:43
  „2. Martyn94 2009.11.26. 21:50

  Az nem baj, ha nem ismered a játékszabályait annak a sportnak, amit űzöl, de akkor legalább óvatosabban foglalj állást :D
  Edzőnek, gyúrónak stb. nem mutatnak fel piros lapot, mert nem kell. Hogy ezt te nem tudod, nem gáz, de az edződ se??? Mellesleg nincs megadva várakozási idő, ha nem hagyja el a pályát a kiállítottnak tekintett, tehát nem értem, miért huzakodsz az egy percen? Az edzőnek joga van véleményt formálni, de ilyen eredményesség mellett én inkább nem tenném...
  Egyenlőre a pályán nem az asszisztens dönti el, hogy a spori mit ítéljen.”
 • 2. Martyn94 2009. november 26. 21:50
  „Ez egyszerűen szánalmas. Szerintem jogtalan a három pont elvétele, és az edző elmarasztalása. Ugyanis, arról nem esik szó, hogy a kedves, magát bírónak nevező Edelmeyer úr mit mondott asszisztensének. És a másik hírben alkutya írta, hogy Szipőcs úr megfenyegette a sporikat. Kérdem én, ott volt a mérkőzésen? Én ott voltam, mivel játékos vagyok, és megkérdezte, hogy Miért nem ítél már valamit a javunkra is. Történt, hogy az asszistens becsületesen tette a dolgát, egyszer egyik szituációban mondta a kapusnak is, hogy felveheti a labdát, fel is vette, ám ezt a bíró befújta. Másik alkalommal teljesen jól látszott, hogy a Bajcs játékosáról megy ki a labda, zászló fenn, de a "spori" felülbírálja. Mi ez? Nos, nem fenyegette meg, és az elhangzott mondat után a spori 1 percet adott arra, hogy korláton kívülre vonuljon az edző. Ennek nem tett eleget, mivel NEM kapott piros lapot. NEM kért meg egyetlen egy rendezőt sem, hogy vezesse le őt a pályáról. Ő csak nézte azt a drágalátos óráját,amint letelt az egy perc belefújt háromszor jó nagyot a sípjába. Félbe nem szakította a mérkőzést, amit ilyenkor tenni kellett volna. És a mérkőzés után egy "baz**eg" szóba kapaszkodott meg, hogy ezt mondta az edző úr. Persze tudom, a spori azt hiszi mindent megtehet, ő az úr a pályán, de ami sok az sok...”
 • 1. szurkesz 2009. november 26. 14:55
  „Tessék mondani játékvezető, illetve ellenőr vonatkozásában mikor lesz(nek) az illető(k) ugyanígy pellengérre állítva? A játékosok, edzők, vezetők vonatkozásában nincs ezzel probléma, úgy látom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szégyen! - gyenge játékkal esett ki a Kupából az ETO

Gyenge, ötlettelen játékkal esett ki a Magyar Kupából a Győri ETO FC, miután hazai pályán 1-0-ra kikapott a Honvédtól. Tovább olvasom