Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Eltiltották a bíróverő játékost

Kétéves eltiltást kapott az a labdarúgó, aki az egyik futballmérkőzésen megütötte a játékvezetőt.

Az ügyben rendőrségi eljárás is indult. A Csornai csoport őszi szezonjának utolsó fordulójában, a Rábacsanak–Rábatamási mérkőzésen tört ki botrány, amikor az egyik hazai játékos megütötte a játékvezetőt, akinek eltört az orra. Az ügyben nemrég döntést hozott a csornai versenybizottság fegyelmi testülete, a bírót bántalmazó játékost 2006. december 31-ig tiltották el a labdarúgástól, a rábacsanaki csapatból pedig további négy játékost büntettek meg.

Németh László, a versenybizottság elnöke reméli, a súlyos büntetés megfelelő visszatartó erő lehet, s hasonló események nem fordulnak elő a futballpályákon.

„ Az ítélet érdekessége, hogy olyan játékosok is komoly büntetést, eltiltást kaptak, akiket amúgy nem állított ki a mérkőzés során a játékvezető. A tárgyaláson a bizottság tagjai a meghallgatott szemtanúk, valamint a találkozó jegyzőkönyve alapján két olyan futballistát tiltott el három, illetve öt hétre, akik szintén okozói, résztvevői voltak a verekedésnek."

A versenybizottság határozata alapján összesen öt játékos nem játszhat hosszabb-rövidebb ideig tavasszal csapatában. A legsúlyosabb büntetést az ütés elkövetője kapta, de a másik kiállított labdarúgó sem léphet pályára jövő év június végéig.

„ Információnk szerint a klub és a futballisták is tudomásul vették az ítéletet, s úgy tudom, nem fellebbeznek a határozat ellen. Nincsenek könnyű helyzetben, mert nehéz lesz ennyi játékost pótolni, de a történtek súlyossága miatt erre nem lehetett tekintettel a fegyelmi bizottság."
Az eset további fejleménye, hogy a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett játékvezető feljelentette bántalmazóját.

A Kisalföld érdeklődésére a rendőrségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már meghalgatták az ügy sértettjét, tanúit, s a napokban megtörtént a vétkes labdarúgó kihallgatása is. Döntés azonban csak később várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockázat nélkül nincs siker

Bő egy hónappal a Dakar-rali rajtja előtt már „csak” a gyári motorra várnak az első győri motorosok. Közülük Varga Ákos nemcsak a célba érésre koncentrál. Ha kell, akkor kockáztat is a sivatagban. Alig több mint egy hónap van hátra a Dakar-rali rajtjáig. Mint ismeretes, két győri motoros, Varga Ákos és Nagy Péter gondolta úgy néhány hónappal ezelőtt, hogy belevág a nagy kalandba. Tovább olvasom