Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Elsősorban mentalitásban kellene előrelépni

Mozgalmas holt idény után vágott neki még Csank János irányításával a 2005–2006-os bajnoki évadnak az FC Sopron együttese.

Hat forduló után Selymes Tibor vette át az együttes irányítását, amely végül a szerény 12. helyen zárta az őszt.

Az előző szezonban Magyar Kupát nyert a soproni sikercsapat, majd az együttes sikerei csúcsán a két fő támogató kiszállt, s gyakorlatilag az egész soproni gárda szétszéledt. Távozott a védelemből Szekeres Tamás és Szabó Ottó, a középpályáról Bárányos Zsolt, Balaskó Iván és Pintér Zoltán, a támadók közül pedig Tóth Mihály – hogy csak a legmeghatározóbb futballistákat említsük.

Új többségi tulajdonos került a klub élére Vízer László Máriusz személyében, a szakvezető Csank Jánosnak pedig gyakorlatilag új csapatot kellett építenie. A tapasztalt szakvezetővel hat forduló után szerződést bontott a klub, helyére a korábbi kiváló balhátvéd, a sokszoros román válogatott Selymes Tibor került.
Selymessel a mérleg 3 hazai győzelem, 3 döntetlen és 3 idegenbeli vereség volt.

– Mennyire elégedett csapata teljesítményével? – kérdeztük Selymest, természetesen arra az időszakra vonatkozóan, amikor ő irányította a soproni együttest.

– Úgy érzékeltem, volt némi előrelépés, de sokkal jobban is szerepelhettünk volna. Azt gondolom, hazai pályán javult a csapat teljesítménye, de itt is van némi hiányérzetem. Úgy érzem, mezőnyben az Újpestnél és a Fehérvárnál is jobbak voltunk, mégsem sikerült megszerezni a három pontot, mindkétszer döntetlent játszottunk. Ennél is jóval fájóbb viszont, hogy a REAC-pályán és a zárófordulóban, a Ferencváros otthonában is a rendes játékidő letelte után kapott góllal veszítettünk.

Az idegenbeli szereplés amúgy is elég vérszegény volt. Mi ennek az oka, s hogyan lehet előrelépni?

– A két hazai döntetlen és az idegenbeli vereségek szerintem ugyanarra az okra vezethető vissza. Nem voltunk elég akaratosak, elég bátrak, nem mertünk futballozni olyan határozottan, bátran, ahogy kellett volna. Úgy gondolom, mindez elsősorban mentalitásbeli probléma, s ez nemcsak a mi csapatunkra érvényes, hanem szerintem az egész magyar futballra. A Debrecen is sokkal jobban, bátrabban játszik hazai pályán, mint idegenben. Azt gondolom, tavaszra elsősorban mentalitásbeli, szemléletbeli változásra lesz szükség.

– Sorra távoztak a játékosok szezon közben, ez mennyire okozott gondot a szakmai munkában?

– Nem igazán jelentett problémát. Olyan játékosok mentek el, akik vagy nem tudtak élni a lehetőséggel, vagy a hozzáállásukkal voltak gondok. Egyedül Hanák  volt az a távozók közül, aki végigjátszotta az őszt, ő a záróforduló után ment el.

– A szezon közbeni „érkezési oldalon" a sok távozóval szemben ott van egy világsztár, Beppe Signori. Az ő játéka és a csapatra gyakorolt hatása megfelelt az elvártaknak?

– Mindenképpen. Óriási szerepe volt abban, hogy a Magyar Kupában biztosan jutottunk tovább a Zalaegerszeg ellen, és úgy érzem, kellett a csapatba egy ilyen kiváló eredményekkel rendelkező, nagy tudású, tapasztaltabb futballista, akire a fiatalok felnézhetnek.
Az edző szerint Csordásék játékában volt előrelépés, de sokkal jobban is szerepelhettek volna a bajnokságban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vargán kis híján kifogott a fagy

12 helyet javított a győri Varga Ákos a Dakar-ralin. A motoros a szakaszt a 43. helyen zárta kedden.… Tovább olvasom