Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Elsöprő győri sikerek

Mintegy 150 utánpótláskorú versenyzőnek adott otthont a 15. alkalommal rendezett Kisalföld-kupa tornaverseny, melyet Győrött rendeztek a Bercsényi-gimnázium csarnokában.

A verseny fennállása óta először kapott országos rangot. A délelőtti forduló egyben a serdülő magyar bajnokságot is magába foglalta, ahol elsöprő győri sikerek születtek: az első három helyre a győri Bercsényi DSE csapatai kerültek, megelőzve a Dunaferrt, Kiskunhalast, Miskolcot és Kanizsát.

Eredmények:
1. Bercsényi DSE B csapat 282,2 pont (Horváth Dávid, Nagy Richárd, Berki Krisztián, Szabó Ádám, Virág Zsolt, Udvardy Attila).
2. Bercsényi DSE A csapat 279,8 pont.
3. Bercsényi DSE C csapat 263,6 pont.

Egyéni összetettben az első 12 helyen hazai versenyző végzett:
1. Virág Zsolt (edző: Szűcs Róbert),
2. Szabó Nándor, (edző: Fajkusz Csaba),
3. Szabó Ádám (edző: Fajkusz Csaba).
A gyermek kategóriájú előírt csapatversenyen már másnak is jutott hely a dobogón, de csak csapatversenyben, mivel az egyéni versenyszámok minden érmét a győriek nyerték.
1. Bercsényi DSE A csapat (Czakó Lajos, Odnoga Mátyás, Radics János, Máté Dániel, Kiss Gábor, Berki Krisztián) 141,1 pont,
2. Miskolci Sportiskola SE 133,6,
3. Dunaferr SE 131,2.

Egyéni összetett:
1. Berki Krisztián 28,7 pont (edző: Kollár András),
2. Máté Dániel,
3. Radics János.

Talaj:
1. Berki Krisztián,
2. Máté Dániel,
3. Odnoga Mátyás.

Gyűrű:
1. Berki Krisztián,
2. Kiss Gábor,
3. Radics János.

Ugrás:
1. Berki Krisztián,
2. Máté Dániel,
3. Czakó Lajos (mindegyik Bercsényi DSE).
A vidék- és Budapest-serdülőválogatottak versenyét Kemény Ferenc-emlékversenyként második alkalommal rendezték a győriek, ezzel is adózva a londoni olimpián bronzérmes Kemény Ferenc emlékének, aki hosszú ideig dolgozott a győri tornasportért. A vidékválogatottat Szűcs Róbert és Kollár András állították össze, ide is hat győri versenyző került. Végül a győriekből álló csapat (Horváth Dávid, Sörös János, Szabó Ádám, Bólya Márton, Szabó Nándor, Virág Zsolt) szoros küzdelemben ezüstérmet szerzett.

Egyéniben Szabó Nándor vehette át Arnold Csabától, a városi tornaszövetség elnökétől a legeredményesebb versenyzőnek járó serleget. Puskás Jenő, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya:
– Mindig öröm Győrbe jönni, mert itt komolyan veszik ezt a küzdelmes, nehéz sportágat és a sikeresen versenyző EB-csapatba is tudtak adni két tehetséget.

Fazakas Csaba, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya: – Gratulálok a győrieknek, hiszen egy nagyon színvonalas utánpótlásversenyt rendeztek, amilyenből többre is szükség lenne az országban. Szövetségi kapitányként először jöttem Győrbe, de büszke vagyok arra, hogy 1997-ben és 1998-ban a magyar ifjúsági bajnokcsapatok egyik edzője lehettem. A jövő olimpiai ciklusban öt győri tornásszal számolok.
Bordán Dezső, a verseny főbírója, volt magyar és osztrák szövetségi kapitány: – Jelenleg Magyarországon az FTC mellett a Győr az egyetlen olyan utánpótlásbázis, amely meghatározhatja a jövőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Besiktas elnöke a Matthäus-ügyről

Az elmúlt napokban Törökországban a sportlapok címoldalán virított a hír: Lothar Matthäus lesz a… Tovább olvasom