Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Első fokon újra az államé a bácsai pálya

Labdarúgás - A sport megszűnt és bár tervezték, de lakóházak nem épültek a szebb napokat is látott bácsai Rekard-pályán. Évek óta bíróság előtt vitáznak a felek, valójában ki is a terület és a sporttelep tulajdonosa. A legújabb döntés szerint első fokon az államé lett ismét a terület.
A bácsai létesítmény körüli vitáról öt évvel ezelőtt írtunk először. A Rekard-gyár felszámolása után az ott működő klub kapta meg az üzemeltetési jogot, amely előbb egy rt.-hez, majd a Rapid FC néven létrehozott társasághoz került. A tervek szerint a tulajdonos a kisbácsai sporttelep egy részét mint építési telket akarta értékesíteni, a maradék részen tömegsport kaphatott volna helyet. Úgy tűnhet, csak azért, hogy a korlátozott sportcélokkal is megfeleljen a törvényi előírásoknak.

Ezt szerette volna elkerülni több bácsai lakos, köztük Bárány István akkori településrészi önkormányzati képviselő is. Ügyészségi vizsgálat indult, amely eredményeként kimondták a Rapid FC sportegyesület megszűnését, s így elméletileg az adott ingatlan az állam tulajdonába kerülhetett volna vissza. Csakhogy hiába született a tulajdonjogról jogerős határozat, a bürokrácia lassúságát kihasználva egy kft.-be apportálták az ingatlant. Tehát a bíróság hiába mondta ki az állam tulajdonjogát, papíron a kft. is tulajdonos lett.
Újabb per indult, amiben nemrég született elsőfokú határozat:

Eszerint érvénytelen az apportálási szerződés, s így ismét állami tulajdonba kerülhet a sportpálya.

„Ha az ítélet jogerős lesz, az államtól az önkormányzat visszakaphatja a területet, amit nonprofit tőke bevonásával, sport- és szabadidős célok figyelembevételével már érdemes lesz továbbfejleszteni. Újra a közösség tulajdonába kerülhetne, amely a legjobb gazdája lenne" – kommentálta a döntést Bárány István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázötven ovis nagyszabású majálisa

Labdarúgás - Az Ovifoci Majálist vasárnap rendezi meg a csaknem ötszáz kis labdarúgó-palántát… Tovább olvasom