Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Elrettentették a tűk és az ampullák

Király Mónika mosonmagyaróvári országos bajnok kerekes egy hetet töltött Firenzében.

Király Mónika
Versenyen nem indult, a csapattársai naponta ötször vénásan injekciózták magukat. A rossz körülmények miatt is úgy döntött, egyelőre ennyi elég  az ottani profi karrierből.

Az MTE–K&K–G-Team huszonegy éves versenyzője egy magyar társától hallott az olaszországi lehetőségről. Neki haza kellett jönnie Firenzéből, az ottani csapat a helyére keresett valakit: Mónika és edzője, ifj. Tóth István ezután bemutatkozó levelet küldött. A versenyzőt egy közelgő olaszországi versenyre szerették volna szerződtetni, de hosszabb távra is terveztek vele.

„Szurkálták magukat"

– Az edzőmmel együtt érkeztünk Itáliába: az olasz edző aztán meglepetésünkre úgy döntött, mégsem indít azon a versenyen. Tóth István hazajött, s én is szerettem volna, mondván, majd később visszajövök. Egy hétig egyedül edzettem, tizenkét fokos emelkedőkön. Kértem az edzőt, hogy cseréljék ki az áttételemet, ám csak egy másik kereket kaptam. Ekkor már velem volt két brazil, egy argentin és egy orosz lány: ez utóbbit nagyon hamar haza is küldték. Enni alig kaptunk: reggelire üres tésztát, vacsorára egy „macskának is kevés" csirkemellet. És csak vizet. A többi lány naponta többször is elkötötte a vénáját, s a felszívott ampullákat injekciós tűvel szurkálták magukba. 

„Nem akartak edzeni"

A tréner havi száz eurót ajánlott, ami még táplálékkiegészítésnek is kevés: szerződést nem írattak alá velem. Két napot edzettem együtt a többiekkel, de ez is nevetséges volt: óránként nem mentünk húsz kilométeres sebességgel sem, a többiek nem akartak normálisan tréningezni. A napokban jöttem haza, elegem lett az egészből. Most abban bízom, hogy a két bécsi csapatnak elküldött jelentkezésemre reagálnak majd. Magyarországon haldoklik ez a sportág, főleg a női vonal. Külföldi versenyekre nincs pénz kijutni. Tudom, valahol külföl- dön kell próbálkoznom, de az biztos, hogy nem ennél az olasz csapatnál – mondta Király Mónika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi bravúrja

Talmácsi Gábor rendkívül kiélezett küzdelemben megnyerte a 125 kcm-es géposztály versenyét. Tovább olvasom