Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Először játszott a vámosszabadi tábor csapata idegenben

Rendhagyó mérkőzést rendeztek szerdán este Hegyeshalomban. A helyi együttes a vámosszabadi menekülttábor csapatát fogadta.
A meccs Baranyai József hegyeshalmi sportvezető ötlete volt.
„Nem ismeretlen számunkra a csapat. Amikor először körülnéztünk a táborban, két játékost is leigazoltunk. Ők egyébként nemzetközi játékengedéllyel rendelkeznek. A táborban van egy aszfaltos pálya, ott gyakorol az együttes. Igaz, időnként az ETO műfüves pályáját is igénybe vehetik, most rendes füvön játszhattak."

A vámosszabadi tábor lakói tegnap Hegyeshalomban játszottak futballmeccset. Fotó: Bertleff András
A vámosszabadi tábor lakói tegnap Hegyeshalomban játszottak futballmeccset. Fotó: Bertleff András


A hegyeshalmi polgármester, Szőke László is támogatója volt a meghívásnak: „Szeretnénk, ha éreznék ezek az emberek, hogy itthon senki sem üldözi őket, ezért hívtuk meg a csapatukat erre a mérkőzésre."
Hős Sándor, a tábor vezetője örömmel fogadta a meghívást: „A sport erősíti a közösséghez tartozást. A közös cél elérése, a közös sportélmények nagyon fontosak ezeknek a srácoknak. Ilyenkor néhány órára kikapcsolódnak, elfelejtik problémáikat, érzik, hogy ők is fontosak. Ez az összecsapás volt az első »nemzetközi« mérkőzésünk, nagyon lelkes és sportszerű meccset játszottunk, ami mindkét csapat számára nagy élmény volt."

A mérkőzést a Hegyeshalom nyerte 7–5-re. Az első félidőben a hazaiak, míg a másodikban a tábor csapata játszott jobban, még 11-est is hibáztak a vendégek. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda NB I/B - Soproni győzelmek a fővárosban

Tovább olvasom