Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Először játszik Európában

Kedden délben megjött, este pedig már edzett Sopronban a világ egyik legjobb kosárirányítója, Nikki Teasley.

Kedden délben megjött, este pedig már edzett Sopronban a világ egyik legjobb irányítója, az MKB-Euroleasing amerikai szerzeménye, Nikki Teasley, aki tegnap Pozsonyba utazott alapos orvosi kivizsgálásra.
Nikki Teasley első soproni edzése végén dobóversenyen vett részt, mely meglepő végeredménnyel zárult, a két center és Teasley állhatott fel ugyanis a képzeletbeli dobogóra. Horváth Zsófia nyert, az amerikai lett a második, Ivana Matovic pedig a harmadik. A játék után Teasley készséggel válaszolt a Kisalföld kérdéseire.

– Elégedett a dobóversenyben elért második hellyel?

– A legteljesebb mértékig, hiszen elég fáradt és álmos vagyok – mondta mosolyogva.

– Mennyire ismeri a leendő csapattársait?

– Nekem teljesen új a társaság, de remek volt az első edzés, az edzőnő kitűnő hangulatot teremtett.

– Ön most játszik először Európában, viszont jó pár amerikai kosaras szerepelt már nálunk. Mennyit tud a kontinens kosárlabdájáról és a magyar bajnokságról?

– Őszintén meg kell mondjam, nem túl sokat. Csupán annyit, amennyit ön is említett, miszerint jó néhány honfitársam megfordult már itt.

– Benne volt az olimpiára készülő amerikai válogatott bő keretében, mégsem szerepelt az Athénban győztes csapatban. Bántotta, hogy nem lehetett ott?

– Nem, mert megsérültem, fájt kicsit a lábam, nem voltam teljesen egészséges. Úgy gondolom, ha százszázalékos állapotban vagyok, ott lehettem volna a csapatban, de nem akartam kockáztatni, hogy nem teljesen egészségesen játszom. Nagyon remélem, a következő olimpián, 2008-ban már nem lesz ilyen problémám, s ott lehetek a válogatottban.

– Két emlékezetes mérkőzéssel is beírta magát a WNBA történelmébe. A 2002-es nagydöntőben az ön utolsó másodpercekben dobott triplájával nyert bajnokságot csapata, a Los Angeles Sparks, egy évvel később pedig az All Star-gálán ön lett a legértékesebb játékos. A két meccs közül melyik a kedvesebb?


– Egyértelműen az, amelyiken megnyertük a bajnokságot. Már csak azért is, mert mindenki a bajnokság megnyeréséért küzd, ez a fő célja az összes csapatnak. Ami a gálát illeti, az elsősorban a sportág népszerűsítésére szolgáló show. Annak, hogy 2003-ban én lettem a gála legértékesebb játékosa, persze nagyon örültem, de ott azért nincs igazán kemény védekezés, az egy igazi örömjáték. Ezeknek a mérkőzéseknek jóval kevesebb a sportértékük, mint egy bajnoki döntőnek.

– Keveset tudunk a családjáról, vannak testvérei?

– Négy fiútestvérem van, hárman közülük idősebbek nálam. Ketten edzősködnek, egy fivérem pedig kosarazik egy kisebb ligában.

– Los Angeles két NBA-csapatából melyiknek szurkol?

– A Lakersnek, már csak azért is, mert Kobe Bryantet jó barátomnak mondhatom.

– Az idén azonban sem önök, sem a Lakers nem kényeztette el a sportág híveit...

– El kell ismernem, így van. Nehéz év volt az előző a város kosarasszurkolóinak.

– Szabadidejében mi a kedvenc elfoglaltsága?

– Imádok vásárolni, de nem ruhákat, hanem inkább elektronikai cikkeket. Ami pedig a pályafutásom utáni időszakot illeti, még szeretnék tanulni, talán jogot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs csalódott a brazil viadalon

Minden szempontból élete legrosszabb versenyének nevezte Darázs Ádám a brazíliai viadalt. Tovább olvasom