Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Először a szuperkupáért

Az FC Sopron és a Debrecen szombaton találkozik először a Borsodi Szuperkupa döntőjében. Az összecsapás 20 órakor kezdődik a városi stadionban.

A héten az edző személye mellett a hangnem is változott az FC Sopron öltözőjében. Pintér Attila temperamentumos stílusát Csank János visszafogottabb tónusa váltotta.
A soproni csapat új edzője ma este – négy nap, öt edzés, egy felkészülési meccs és egy sor új játékos érkezése után – máris tétmérkőzésen vezeti csapatát. Az ellenfél a bajnok DVSC, a tét pedig a Borsodi Szuperkupa. A részvétel jogát májusban a Magyar Kupa megnyerésével vívták ki a soproniak.
A hazai pálya ellenére is az esélyek a nyáron gyakorlatilag együtt tartott, sőt, erősödő bajnokcsapat mellett szólnak a kulcsjátékosai sorát elveszítő s jelentős átalakulás közben lévő soproni gárdával szemben. Érdekesség, hogy a hét elején még a hűség városában tréningező Szabó Ottó elképzelhető, hogy ellenfélként, debreceni színekben lép majd pályára a mai meccsen, hiszen szóban már megállapodott a bajnokcsapat vezetőivel...
– Milyen állapotban lévő játékoskeretet vett át? – kérdeztük Csank Jánostól.
– Nem feltétlenül az erőállapottal, inkább a létszámmal van problémánk, méghozzá nem is kicsi – fejtegette a szakember. – Annál is inkább, mert Kriston Attila, akivel feltétlenül számoltam volna a jobb oldalon, úgy néz ki, távozik Sopronból. Fülöp Zoltán és Zombori Zalán tudásával azt gondolom, nincsen baj, de sérültek voltak. Nekik kell még idő ahhoz, hogy fizikálisan utolérjék magukat és játékba lendüljenek. Ami a román játékosokat illeti, nekik azért van még egy kevés fizikális lemaradásuk, a bajnoki rajtra azonban remélem, ők is abszolút teljes értékű harcosok lehetnek.
– Szombaton viszont a Debrecen ellen a szuperkupában kell helytállni, s a meccsen a három újonnan érkezett magyar labdarúgó amúgy sem játszhatott volna.
– Nem mondom, hogy nagyon hiányzik csapatomnak ez a kettős tétmeccs. A Debrecen évek óta ott van az élmezőnyben, tudatosan, folyamatosan építkezik. Minden poszton vannak jóval a magyar átlag feletti tudású labdarúgók a DVSC-ben, amely ezért, no meg a stabil gazdasági háttere miatt, juthatott fel az előző évad végén a csúcsra.
– Saját csapata héten több helyről összeverbuvált játékosainak mit tud pár nap után mondani?
– Egy-két dolgot azért megbeszélünk, de túl sok olyasmi begyakorlására, ami igazán közönségvonzó lehet, nem nagyon volt módunk s időnk. Túl nagy összeszokottságról sem lehet még beszélni. Ha a keret a felkészülés óta együtt készült volna, akkor talán méltó ellenfelei lehetnénk a Debrecennek, de ez nincs így. Lelkesedéssel, akarattal valahogy meg kell próbálni ellensúlyozni, hogy kidomborodjon a bajnokcsapat játékosai- nak nagyobb összeszokottsága, s az, hogy labdarúgói egyéni képességek tekintetében valamivel jobbak, mint a mieink. Ami az összeállításból biztosra vehető, hogy Horváth Tamás véd majd, hátul várhatóan Fehér, Bagoly, Horváth András és Hanák játszhat, a középpályán Lazic, Sifter és Károlyi szerepelhet, elöl pedig Csordás játéka vehető biztosra.
Délután kiderült, játszhatnak a román fiúk is. Csank tehát számíthat a 31 éves védő, Ion Ibric, a 25 éves bekk, Alexandru Nicolae Costisor, a két középpályás, a 29 éves Ion Dumitra és a 23 éves Alin Cotan, valamint a támadó, a 18 éves Cristian Lucian Cigan játékára.

Kriston elutazott

Kriston Attilával kapcsolatban a következőket mondta Gőbl Gábor, az FC Sopron ügyvezetője: „Csütörtökön délután úgy váltunk el Kristontól, hogy miután szóban megállapodtunk, a számára készített szerződéstervezetet elfaxoltuk az ügyvédjének. Pénteken erre azt mondta: egy első osztályú orosz együtteshez utazik próbajátékra. Elutazott, ennek ellenére véglegesen nem mondtunk le róla."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roland Schoeman,m a pillangóúszás új királya

Roland Schoemanról eddig azt lehetett a leginkább tudni, hogy rendkívül gyors a vízben, ezáltal… Tovább olvasom