Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Előrelépés helyett orra esés

Komjáti Andrásnak az első összetűzése volt a játékvezetőkkel, vállalja a tettének következményeit. A második félidőben katasztrofális teljesítményt nyújtott a Matáv. Büntetés vár a lélektelenül játszó labdarúgókra.
A Matáv Sopron–Dunaferr labdarúgó-mérkőzésről sok mindent elárul, hogy arról elsősorban Komjáti András nagyjelenete jut a szurkolók eszébe.

– Gondolom, megnézte az összefoglalót. Higgadt fejjel hogyan látja a történteket? – faggattuk a soproniak edzőjét a Dunaferr egyenlítő góljával kapcsolatban.
– Nem egyértelmű a dolog, de ami biztos, a partjelző jelzett. Nem kizárt, hogy a szabadrúgás elvégzésénél a közvetlenül a kapusunk előtt helyezkedő Lengyelt látta lesen. P ugyanis közvetlenül Farkas Balázs előtt állt, míg, ahogy láttam, a sorfalunk alapvonalhoz közelebbi tagja is másfél-két méterre volt a vonaltól.

– Ezért borult ki annyira?
– Inkább azért, mert a játékvezető a legteljesebb mértékig semmibe vette kollégája jelzését, aki pedig jó fél percig fent hagyta a zászlóját. Elég régi motoros vagyok a szakmában, ilyenkor általában a játékvezető ki szokott menni a partjelzőhöz megkérdezni, mi történt. A gólt ezután is megadhatja, de lehet, hogy ez esetben nem veszítem el ennyire a fejemet. Nyilván lesz folytatása az ügynek, ám nekem az első ilyen esetem volt.

– A felfokozott idegállapotában mennyi szerepe volt elég gyengén „muzsikáló" labdarúgóinak?
– Biztos közrejátszott benne, hogy a második félidei teljesítményünk katasztrofális volt. Az első félidő végén végre sikerült feltörni a szervezett Dunaferr védelmét, ha sikerült volna nyerni, négy pont közelségbe kerültünk volna a Videotonhoz és a ZTE-hez, lett volna lehetőség előrelépésre. Még így is megvoltak a helyzeteink, 2–0-ról nem valószínű, hogy feláll a Dunaferr. Ez már nem először fordul elő a csapatnál, hogy amikor előreléphetne, orra bukik. Úgy tűnt, néhány játékos azzal volt elfoglalva: játszatja-e őt az edző, vagy sem, ezen túlmenően pedig több olyan rutinos futballista hagyta cserben a csapatot, akik tudásuk, játékkészségük alapján egy Dunaferr elleni meccset el tudtak volna dönteni.

– Kikre gondol és mit tud tenni ezek ellen a tendenciák ellen, hiszen jönnek a meccsek futószalagon?
– Először is úgy érzem, pánikra nincs ok. Néhány dolgot az öltözőben megbeszéltünk a meccs után. Hogy milyen következménye lesz ennek a katasztrofális teljesítménynek, azzal kapcsolatban még a klubigazgatóval egyeztetek. Ha döntöttünk, természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólképtelen főszereplő

Az ETO debreceni pontszerzésében is főszerepet játszott Sebők Zsolt. A fiatal kapus sorrendben… Tovább olvasom