Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Elmerülhetnek a műúszók

Anyagi gondokkal küszködik a Győri Vízisport SE műúszó-szak-
osztálya.

Elkeseredett szülők keresték meg a napokban szerkesztőségünket. Csáki Attila és felesége, Csáki Éva szerint ugyanis – a többi huszonöt műúszó mellett – veszélybe kerülhet gyermekük további sportolása. Éva lányuk kezdetektől látogatja az edzéseket. Elképzelhető azonban, hogy ezt már nem sokáig teheti meg.

„ Kétezer decemberében alakult meg a Győri VSE műúszó-szakosztálya. A kezdeti nehézségek után jöttek az eredmények is. Tavaly a lányok számos versenyen értek el komoly sikereket, elnyerték a legeredményesebb csapat címet is. Szakedzőjük, Dudás Zsuzsanna a magyar válogatott szövetségi kapitánya is egyben. P Budapesten lakik, hetente azonban két alkalommal elutazik Győrbe, hogy edzést tartson a gyerekeknek" – mondta a többi szülő nevében is nyilatkozó Csáki Éva.
Március 10. és 14. között például budapesti edzőtáborba mehettek volna a győri sportolók.

„ Fejenként harmincötezer forintban állapították meg a részvételi díjat. A havi nyolcezres tagdíj mellett ezt már nagyon sokan nem tudták vállalni. Nem vagyunk egyforma anyagi helyzetben, így már olyan is előfordult, hogy tehetséges gyerekek kényszerből abbahagyták a műúszást. Szeretnénk felhívni a nyilvánosság figyelmét nehéz helyzetünkre. A szülők szerint a tagdíjakon kívül havi százezer forintos költségvetéssel már megoldódnának a gondok."

Az ügyben természetesen megkerestük a Győri Vízisport SE elnökét is. Ábrahám Csaba elmondta: 1992 óta valamennyi szakosztály önállóan gazdálkodik a pénzzel, így a műúszók is. A sportvezető hozzátette: lehetőségeikhez mérten azért igyekeznek támogatni őket. A vízfelület mellett a szabadtéri edzésekhez biztosítják a személyi és tárgyi feltételeket. Sajnos a műúszásnak nincs igazán tömegbázisa, az egész országban mindössze nyolc egyesület működik.

Az elnök megérti az anyagi problémákat, de nem látja olyan sötéten a jövőt. A következő hónapokban például megpróbálnak győri balett-tanárt szerezni a lányok mellé. Az elnök szerint pályázatokból, szponzoroktól vagy bemutató kűrökből lehetne pénzt szerezni.

A közelmúltban – a Kisalföld segítségével – már két alkalommal is sikerült támogatót szerezni nehéz anyagi helyzetben lévő egyesületek mellé. Ki tudja, talán harmadszorra is sikerül...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sereghajtótól kapott ki a Real Madrid

A bennmaradásért harcoló Getafe 2-1-re legyőzte a gyengén futballozó Real Madridot a spanyol… Tovább olvasom