Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Élményekre és érmekre vár

Mozgalmas időszak előtt áll Csay Renáta, hiszen hamarosan a IX. Világjátékokra utazik Caliba, közben a vb-válogatóra is készül, majd ˝levezetésként˝ a dániai maraton-világbajnokság is vár rá.

Szűk két hónap alatt három komoly világverseny vár(hat) Csay Renátára, a győri Graboplast VSE kajakosára. Ami biztos – tegnap le is tette az esküt 12 sportág 57 versenyzőjével együtt –, hogy július 29-én utazik a kolumbiai Caliba, ahol a IX. Világjátékokat rendezik. Ez gyakorlatilag a nem olimpiai sportágak versenye, melyre egyébként már régóta készül a többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos klasszis.

Lelkiekben azonban még nincs Dél-Amerikában, a hétvégén ugyanis hazai vizeken vár rá nagy feladat: a világbajnoki válogató az augusztusi, duisburgi viadalra. Ha ez összejön – amiben Európa-bajnokként azért jó esélye van –, akkor még szeptember második felében a koppenhágai maraton-világbajnokságon „vezethet le".

Csay Renáta, a győriek kajakos kiválósága aligha unatkozik majd a következő hetekben. Fotó: MTI
Csay Renáta, a győriek kajakos kiválósága aligha unatkozik majd a következő hetekben. Fotó: MTI

„Mindhárom verseny nagyon fontos számomra, nem is nagyon tudok különbséget tenni. Éppen ezért az a cél, hogy mindegyikből kihozzam a lehető legtöbbet. Úgy gondolom, jó formában vagyok, de például a hétvégi válogató nagyon nehéznek ígérkezik. Hiába nyertem meg az EB-t pár hete, azért nem jelenteném ki, hogy egyértelmű esélyes vagyok. Ötezer méteren próbálkozik az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, de mondhatnám klubtársamat, a fiatal Farkasdi Ramónát is. Kemény erőpróba lesz, de ez valahol jó, hogy ilyen ellenfelekkel kell küzdeni, hiszen ez mindenkit csak jobb teljesítményre sarkall" – kezdte Csay Renáta, aki a világjátékokkal kapcsolatban is bizakodó.

„Izgalmas versenynek ígérkezik, nem a klasszikus huszonhat kilométer vár majd ránk, hanem tizenkettő. Hat kört kell menni, sok futás lesz, igazán lüktető, gyors viadal lesz, melyben megannyi buktató lehet. Remélem, nem lesznek ilyen gondok, s ott is jól tudok majd teljesíteni.

Megmondom őszintén, azért is várom a világjátékokat, mert Dél-Amerikában még nem jártam. Az interneten találtam már egy hatperces videót Caliról, nagyon szép, bár Kolumbiában azért nem egyszerű az élet, sok mindent hall az ember. A hírek szerint fegyveres kíséret nélkül nem is nagyon lehet majd közlekedni. Szó se róla, nem mindennapi élmény lesz ez" – folytatta a kajakos, akinek két kisgyereke már hozzászokott ahhoz, hogy édesanyjuk távol van egy időre.

„Ilyenkor a férjem és anyukám sokat segít, s bár volt, hogy elvittük őket egy-egy versenyre, Kolumbiába készülve ez a lehetőség szóba se került. Nem leszek egyébként távol sokáig, hiszen hétfőn megyünk, vasárnap pedig már jövünk is. Örülnék, ha nem üres kézzel térnék haza, már ami a versenyzést illeti..." – mondta végezetül Csay Renáta, aki edzőjével, Sztanity Lászlóval utazik Caliba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ egyik legextrémebb sportfesztiválja Siófokon

Mintegy száz nevezőre számítanak a világ legnagyobb ejtőernyős wingsuit versenyén. Tovább olvasom