Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Elmaradtak a várakozástól

Az előző évi bajnokságra is a biztos bentmaradást tűzték ki célul a csornai vezetők, végül a hatodik helyen kötött ki a csapat. Ez a jó eredmény megalapozta azokat az igényeket, amelyek a további előrelépést határozták meg mind játékban, mind pedig eredményességben.

A cél érdekében nyáron jelentősebb erősítés történt Csornán, sőt, az utánpótlásból több fiatal is odakerült az első csapathoz. Rájuk számíthatott is Varga Péter edző.

– Mi valósult meg az előzetes tervekből, elképzelésekből? – kérdeztük az edzőt.

– Az egész értékelésünk lényege, hogy felemásra sikeredett ez az őszi idény – mondta az edző. – A kitűzött célunk az volt, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba és zömében helyi fiatalokra alapozva, tartósan érjük el a középmezőnyt. Sajnos ez az ősz nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, s mert bár voltak jó mérkőzéseink, amelyek után dicsérni lehetett a csapatot, de voltak olyan találkozók is, ahol szinte mindenki átlagos vagy gyenge teljesítményt nyújtott. Az őszi szezon első felében még jól teljesített az együttes, de a bajnokság végére visszaestünk.

A zöld-fehér Csorna többnyire lemaradt az őszi versenyfutásban.
A zöld-fehér Csorna többnyire lemaradt az őszi versenyfutásban.

– Kielemezték-e már, hogy mi volt ennek az oka?

– Természetesen számba vettük a lehetséges okokat, értékeltük az egyes csapatrészek munkáját. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nem voltak kiemelkedő egyéniségek, egyedül talán az alig tizenhét éves Simita Gergő, valamint Nagy Szabolcs és Horváth Attila teljesítménye dicsérhető maradéktalanul. Bár a rendelkezésre álló játékoskeretünkre nem lehet panasz, de a sérülések nem kerülték el a csapatot, így gyakran kellett változtatni az összeállításon. Az idény második felében az akkor még hiányzó pályavilágítás is akadályozta az edzésmunka elvégzését, így több tényező együttes hatása befolyásolta a gárda eredményességét.

– Mindezek tükrében várható-e a holt szezonban változás a keretben vagy a körülményekben?

– Az már nagy előrelépés, hogy késő ősszel elkészült az edzőpálya villanyvilágítása, s a kora tavaszi felkészülési időben ilyen jellegű akadályunk már nem lesz. Bízhatunk abban is, hogy az önkormányzat képviselő-testülete és az egyesület vezetése bővíti azokat a lehetőségeket, amelyek elősegítik céljaink megvalósítását. Ezek pedig továbbra is az utánpótlásra való építkezés mellett a biztos bentmaradást jelentik csapatunknak. Az előzetes információink szerint többen is távozni készülnek Csornáról, de az érkezési oldalon nem várható ilyen mértékű mozgás. Január közepén kezdjük meg a felkészülést, előbb tornateremben, majd az időjárási körülmények alakulása szerint a szabadtéri edzéseket bővítjük, miközben egytucatnyi edzőmérkőzést iktatunk be a felkészülés menetébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrből indult az edzői karrierje

Baróti Lajos a magyar labdarúgás történetének legeredményesebb edzői közé tartozik. Négy… Tovább olvasom