Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Elmarad jövőre a Francia Nagydíj

Pénzügyi okokból törölték a jövő évi Foma 1-es naptárból a Magny Cours-i versenyt. A Francia Nagydíj szervezői azonban biztosak, hogy a száguldó cirkusz visszatér pályájukra, 2005-től ugyanis újabb ötéves szerződést kötöttek Bernie Ecclestone-nal.
Pénzügyi okokból törölték a jövő évi Foma 1-es naptárból a Magny Cours-i versenyt. A Francia Nagydíj szervezői azonban biztosak, hogy a száguldó cirkusz visszatér pályájukra, 2005-től ugyanis újabb ötéves szerződést kötöttek Bernie Ecclestone-nal.

Jean-Francois Lamour sportminiszterrel ellentétben a Magny-Cours-i pálya vezetője, Roland Hodel biztos abban, hogy jövőre nem rendezik meg a Forma-1-es Francia Nagydíjat. Ugyanakkor azt állítja, hogy a 2005 és 2009 közötti időszakra már szerződést kötött Bernie Ecclestone-nal, az autósport elitkategóriájának első számú főnökével. Hodel egyszerű szünetnek nevezte az egyéves kihagyást.

"A következő évben szünetet tartunk. Viszont már megállapodtunk a 2005 és 2009 közötti időszakra, sőt újabb öt évre szóló opcióval is rendelkezünk" - jelentette ki a Magny-Cours-i főnök.

Lamour, a sportpályafutását 1993-ban befejező, kétszeres olimpiai bajnok kardozó szombaton azt közölte, hogy nem született végső döntés a 2004-es Francia Nagydíj törléséről. Korábi laphírek arról szóltak, hogy pénzügyi gondok miatt marad el a 2004. július 11-ére tervezett futam. Az önkormányzat a többségi tulajdonosa a versenyt szervező cégnek, s a legutóbbi két viadalon veszteséget könyvelt el, amely nem tenné lehetővé, hogy a szükséges garanciákat nyújtsák a Ecclestone-nak, érvelt Hodel. Hozzátette: 2004-ben a motorsportok szerelmeseinek mindent meg kell tenniük, hogy a szükséges kapcsolatok megteremetésével a következő évre visszavigyék a Forma 1-et Magny Cours-ba.


A 2004-es versenynaptár, a Francia Nagydíj nélkül
március 7. - Ausztrál Nagydíj
március 21. - Malajziai Nagydíj
április 4. - Bahreini Nagydíj
április 25. - San Marinó-i Nagydíj
május 9. - Spanyol Nagydíj
május 23. - Monacói Nagydíj
május 30. - Európa Nagydíja
június 13. - Kanadai Nagydíj
június 20. - Egyesült Államok Nagydíja
július 4. - Brit Nagydíj
július 25. - Német Nagydíj
augusztus 15. - MAGYAR NAGYDÍJ
augusztus 29. - Belga Nagydíj
szeptember 12. - Olasz Nagydíj
szeptember 26. - Kínai Nagydíj
október 10. - Japán Nagydíj
október 24. - Brazil Nagydíj  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a… Tovább olvasom