Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Elmarad az ETO HC bajnoki mérkőzése

Elmarad a szerdára kiírt Győri ETO HC–Dunaferr ob I-es jégkorongmérkőzés, mert a győri műjégpályán egyelőre nincs jég. Nemcsak a hokisok, a korcsolyázni vágyók sem tudnak hódolni szenvedélyüknek.
A több mint fél évig hivatalos üzemeltető nélkül működő létesítmény a napokban ugyan gazdára talált, de a változáshoz természetesen nem elegendő egy aláírt papír. A pályázaton nyertes Győri Jégsportért Alapítvány tizenöt évre kapta meg a használati jogot.

– Évek óta visszatérő kérdés a pálya befedése – mondta Tislér Károly, az alapítvány titkára.
– Természetesen erről most még korai beszélni, az idén a legszükségesebb feladatokat kell elvégezni. Első lépésként a melegedő kifestése, a hűtőtornyok kicserélése történt meg. Sikerült a város segítségével egy új kompresszort szerezni, ezzel a hűtéstechnológia javult jelentősen. Más kérdés, hogy ilyen időjárás mellett ez még mindig
kevés a jégkészítéshez. A napokban kapom majd meg egyébként az ötnapos időjárás-előrejelzést, ennek ismeretében már könnyebb lesz megmondani, van-e rá esély, hogy kinyissunk a hétvégén, avagy
sem.

A létesítmény befedésével kapcsolatban Tislér Károly annyit tett hozzá, hogy a legnagyobb „akadály" elhárult az útból.
– Sokan úgy vélekedtek, hogy az egész fedés az ob I-es jégkorongcsapat érdekeit szolgálná – mondta. – Most hivatalosan is külön vált az első osztályú jégkorongosokért és a létesítményért felelős két szervezet.
Az mindenki számára egyértelmű, hogy itt nem egy szűk réteget kell kiszolgálni, hanem a győri és Győr környéki polgárok érdekeit kell figyelembe venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helycserés támadás centerposzton

Egymásnak adják a kilincset a világnagyságok a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatának öltözőjében.… Tovább olvasom