Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Ellentétes bajnoki rajtok

A Győri ETO jó játékkal nyert Békéscsabán, míg a Matáv Sopron hazai környezetben bukott el a Debrecennel szemben. Leszűrték a tanulságokat, és készülnek a következő fordulóra.

(illusztráció)
Tovább az úton

Ideálisan kezdte az idei idényt a labdarúgó Borsodi Ligában a Győri ETO csapata. A zöld-fehérek békéscsabai 4–2-es győzelmükkel az első forduló után az élen állnak a táblázaton. Ebből persze messzemenő következtetést nem szabad levonni, ám az idegenbeli három pont megszerzése mindenképpen örömteli.

– Kielemeztük a viharsarki kilencven percet, a tanulságokat igyekszünk hasznosítani – kezdi Tamási Zsolt vezetőedző. – Pozitívumként kell megemlíteni, hogy a csapat hátrányból volt képes fordítani, idegenben lőtt négy gólt, jó ritmusban szőtte a támadásokat, az új játékosok is jó teljesítményt nyújtottak. Külön szeretném kiemelni Herczeg Miklós és Nagy Tamás gólerősségét, Németh Norbert nagy munkabírását és jó játékát. Erőnlétileg, játékban és taktikailag is felülmúltuk ellenfelünket.
– A csapat viszont nem csak elöl, hátul is gólképes volt. Ennek mi volt az oka?
– A védekezésbeli hiányosságokon igyekszünk javítani, de mentségünkre szolgál: a játékosok azt játszották, amit gyakoroltunk és a két gólunk erősen lesgyanús szituációból született.
– Több labdarúgója is nyilatkozta a közelmúltban: jó a csapatszellem, a közösség. Ez nem mindig jellemezte az ETO-t...
– Én is úgy látom, erre is lehet alapozni. Békéscsabán a mérkőzést megelőző este amolyan csapatgyűlésfélét tartottunk a szállodai szobámban, amelyet utólag is hasznos baráti beszélgetésnek értékelek. Tisztában vagyunk vele, mit akarunk elérni és ezért mit kell tennünk. Többségében olyan labdarúgók kerültek hozzánk, akik a korábbi klubjukban nem kaptak megfelelő lehetőséget és most bizonyítani akarnak. Ezt a motiváltságot ki kell használnunk.
– Sokan felteszik a kérdést: kell-e ennyi játékos a keretbe?
– Profi játékosokról van szó, akiknek az a feladatuk, hogy a rendelkezésemre álljanak. Természetesen érzékelhető csalódottság azokban, akik még nem jutottak szóhoz, de hosszú a bajnokság és már nem lehet igazolni.
– Mit vár a Sopron ellen?
– Itthon is három csatárral támadunk annak ellenére, hogy a Sopront sokkal jobb csapatnak tartom a Békéscsabánál. Bízom benne, hogy sokan lesznek a lelátókon – köszönet annak a maroknyi győri szurkolótábornak, amely Csabán is biztatott bennünket – és a csapat mellé állnak. Kilencven percig fogunk hajtani, mint ahogy legutóbb sem álltunk le a vezetésünk birtokában.

Türelem kell

Minden futballedző olyan bajnoki rajtról álmodik, mint amilyen Sopronban „összejött" Szentes Lázárnak és együttesének, a DVSC-nek. Persze ami az egyik oldalon álomkezdés, az a másik oldalon rémálom. A szervezettebb vendégek megérdemelten vitték el a három pontot a Matáv Sopron otthonából.

– A szurkolók sok minden miatt zúgolódtak, hangoskodtak a lefújást követően. A szakember mivel volt a leginkább elégedetlen? – kérdeztük Bognár Györgyöt, a távközlésiek szakvezetőjét.
– Úgy gondolom, nagyjából ugyanazzal, amivel a szurkolók. Hogy kikaptunk, hogy nem volt jó, nem volt folyamatos a játékunk, nem volt megfelelő a csapatrészek közötti kapcsolat – válaszolta a szakvezető.
– Nyilván nem erre számított...
– Nem szoktam a balszerencsére hivatkozni, most sem teszem. Magunkban keressük a hibát, az edzéseken levonjuk a tanulságokat és próbáljuk kijavítani a hibákat. A kérdésre felelve: nyilván nem jó dolog úgy gólt kapni, hogy addig szinte labdához sem értünk, de ez is hozzátartozik az előbb elmondottakhoz.
– Milyen tanulságokat vont le a Debrecen elleni vereségből?
– Sok szakmai észrevételem lesz az edzéseken, több dolgot meg kell beszélnem a srácokkal, de hozzá kell tenni, ebben az összetételben most először játszott tétmeccset a csapat. A hibák kijavításán kell dolgoznunk, de úgy érzem, most egy kis türelemre van szükség részemről is a játékosok felé. Úgy gondolom, akik a szívükön viselik a csapat sorsát, azon szurkolnak, hogy a Matávnak ez a döntetlenekből és vereségekből álló sorozata minél előbb megszakadjon és újra tétmeccset nyerjünk. Én továbbra is töretlenül bízom a társaságban. Most egy kis lépéshátrányba kerültünk, de hamarosan javíthatunk.
– Elég nehéz sorozat előtt áll együttese, hiszen hét végén a remekül rajtoló Győrhöz látogat, majd a bajnok ZTE-t fogadja, azután pedig a Ferencvároshoz látogat...
– Mindenkivel játszani kell, úgy gondolom, kiegyenlített a bajnokság, és bár a nyitányon elbuktunk, a cél természetesen nem változott...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri… Tovább olvasom