Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Elkerülhetetlen volt a tragédia

A szülők szerint veleszületett rendellenesség miatt hunyt el a Kapuváron mérkőzés közben rosszul lett csesztregi futballista, Fentős Pál. Édesapja szerint elkerülhetetlen volt a tragédia.

Ahogy arról hétfőn is beszámoltunk, egy héttel a sajnálatos rosszullét után vasárnap elhunyt az a fiatal labdarúgó, aki a Kapuvár–Csesztreg NB III-as bajnoki mérkőzésen esett össze.

Fentős Pál a találkozó hatodik percében lett rosszul, a kiérkező mentők ellátása után a kórházba szállították. Állapota később valamelyest javult, de nem tért magához, vasárnap pedig fiatal szervezete feladta az életért folytatott küzdelmet.

A szülőktől kapott információk szerint a korábbi hírekkel ellentétben azonban nem a futballista szívével volt probléma. Ezt édesapja, idősebb Fentős Pál mondta el érdeklődésünkre. Ő egyébként épp annak a futballcsapatnak az edzője, amelyben Pali játszott, természetesen ott ült a kispadon, amikor a tragédia bekövetkezett. Ráadásul a 29 éves sportoló öccse, Tibor is a Zala megyei együttes játékosa.

Hogy megelőzhető lett volna-e a baleset, idősebb Fentős Pál egyértelműen nemmel válaszolt.

„Azt mondták az orvosok, elkerülhetetlen volt a tragédia. A fiam ugyanis egy nem észlelhető agyi rendellenességgel született, s épp mérkőzés közben pattant el egy ér a fejében. Bíztunk benne, hogy felépül, később azonban ödéma keletkezett az agyában, aztán szombaton leállt a légzése is, vasárnap pedig itthagyott bennünket... Szerveit felajánlottuk, szeretnénk, ha másoknak így segíthetnénk."

A mindig vidám, jókedvű, erőtől duzzadó fiatalember pedig nagy terveket dédelgetett.
„Növényorvosnak tanult, később épp Győrben végzett, a tanítóképző szociálpedagógiai szakán. Németül, angolul középfokon beszélt, jövőre akart kiutazni Kaliforniába, hogy borászatot tanuljon. Imádott futballozni, először középpályás volt, később az öccsével együtt védő lett."

Sokan tanácsolták a szülőknek, hogy Pali testvérét, Tibort minél előbb vizsgáltassák ki.

„Természetesen egy szívultrahangot el fogunk végeztetni, azonban az agy tüzetesebb vizsgálatára az orvosok szerint nincs szükség, mert ez a rendellenesség, amúgy nem gyógyítható, s ha netán ő is így született, nem lenne szerencsés ezzel a tudattal élnie. Orvosi egyetemre jár, ő is remek futballista, ha nincs az iskolai elfoglaltság már az első osztályban játszana."

Kérdés, hogy az eset után Tibor vajon folytatja-e labdarúgó-pályafutását. Engedik-e pályára lépni a szülei, s vajon az edző édesapa hogyan ül le legközelebb a futballcsapat kispadjára?

„Nem tilthatjuk meg neki, ha focizni szeretne. Amúgy sem a futball miatt történt mindez. Hogy velem mi lesz, nem tudom. Megérti ugye, hogy nem tudtam feldolgozni azt, ami velünk történt. Még el kell gondolkodnom a folytatásról."

A szerencsétlenül járt futballista csapattársai vasárnap egy másik megyebeli együttessel, a Jánossomorjával játszottak. Épp a mérkőzés közben érkezett a szomorú hír, miszerint Pali soha többé nem veheti fel a csesztregi csapat szerelését. A volt társak méltó módon, győzelemmel búcsúztak el tőle. A gárda mindhárom gólját idősebb Fentős Pál keresztfia szerezte.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a futballista

Vasárnap a győri kórházban elhunyt Fentős Pál, az a fiatal csesztregi labdarúgó, aki egy… Tovább olvasom