Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Eligazoltak a játékosok

A Ventwest-Foton csapata fellebbezést nyújtott be a Női Hiva- tásos Alszövetség kizáró határozata ellen.

Közben három játékos felbontotta a klubbal a szerződését. Fűzy András, a klub elnöke az új fejleményekkel kapcsolatban elmondta, a magyar törvényekben meghatározott határidőn belül, azaz január 18-án a klub hivatalosan is elküldte fellebbezését, s befizette annak díját a ligánál.

Vita egy e-mail körül

A liga a kizáró határozatát – többek között – azzal az indoklással hozta meg, hogy a végső, kizáró döntést meghozó intézőbizottság január 12-i ülésére a soproni klub nem adott be még csak formálisan sem fellebbezést a versenybizottság elsőfokú döntése ellen. Pedig, amint arról a számítógépes visszaigazolás tanúskodik, az elsőfokú határozat 2004. december 23-án, e-mailben elküldött formáját még az elküldés napján olvasták a klubnál, így bőven lett volna idő a fellebbezésre.


Ezzel kapcsolatban Fűzy a következőket mondta: „Intézőnk valóban olvasta az e-mailt, de azt nem tekintjük hivatalosnak. Ugyanakkor 23-án postán is elküldték tértivevényesen a határozatot, amelyet a törvény értelmében tíz munkanapon belül kell átvenni. A küldemény szilveszter körül jöhetett meg, ám az annak átvételére jogosult ügyvezetőnk, Balogh Imre szabadságon volt, csak január 10-én tudta átvenni. És ez a tíz munkanapon belül van. Ezek után – szintén a törvényben előírt módon – a kézhezvételtől számított nyolc napon belül, azaz január 18-án elküldtük a hivatalos fellebbezést az ötvenezer forintos díj befizetésével egyetemben."

A felvetésre, miszerint a versenykiírásban szerepel egy pont, melynek értelmében a bajnokságban szereplő kluboknak kell hogy legyen számítógépük s e-mail címük, s ezt Fűzy is aláírta, azt mondta a klubelöljáró: ez a pont tényleg benne van a kiírásban, de az nincs, hogy az e-mail hivatalos levélnek számítana. „Ezzel kapcsolatban két dolgot hadd jegyezzek meg.

Az egyik, hogy amikor az ügyben még egy korábbi határozat született, amelynek értelmében meccseinket húsz-nullával ellenfeleinknek adják, akkor külön levélben és e-mailben értesített bennünket a liga, hogy a visszaérkezett tértivevény, azaz a határozat november 15-i postán történt átvétele után november 23-ig van lehetőségünk fellebbezni. A másik pedig az: azt, hogy az e-mail nem hivatalos dokumentum, az is alátámasztja, hogy az ominózus, elektronikus levélben is elküldött határozatot a liga postán is feladta. Ez volt a már említett szilveszter környékén érkezett küldemény."

Két játékos a Diósgyőrben

Miközben a klub benyújtotta hivatalos fellebbezését a ligához, a csapat lassan szétszéled. Amint arról az elnök beszámolt, három játékos kérte szerződése felbontását, s ez meg is történt. Halmos Nóra szóban már megegyezett a Diósgyőrrel, és szerda délután edzésbe is állt Miskolcon, várhatóan a napokban a szerződését is aláírja.

Mint mondta, bemutatkozására új csapatában várhatóan a jövő hét végén kerül sor, mivel e hét végén a DKSK éppen a Fotonnal játszott volna, de ez a mérkőzés az ismert okok miatt elmarad. Szintén a Diósgyőrrel folytat előrehaladott tárgyalásokat a soproni illetőségű Horváth Adrienn. P a Fotonnál munka, azaz civil állás mellett kosárlabdázott. A bedobó érdeklődésünkre elmondta: munkája még januárban Sopronba köti, és azután költözhet Miskolcra.

A városi riválishoz igazolt

A harmadik szerződést bontó játékos a center, Horváth Zsófia volt. P „helyben", azaz Sopronban maradt, és bizony igencsak „kapós" volt, nem nagyon akadt olyan élvonalbeli klub, amely ne csábította volna. A sok ajánlat közül az MKB-Euroleasing csapatáét fogadta el. Döntése hátteréről a következőket mondta: „Sopronban jól érzem magam, nem akartam elmenni innen. Emellett nagyon régi, talán mondhatom azt is, gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy ebben a klubban játszhatok, igaz, nem ilyen áron képzeltem el ezt. Abban biztos vagyok, hogy nem leszek első számú, negyvenperces center, de remélem, bíznak bennem, számítanak rám, s én is hasznára leszek a csapatnak. Emellett az Euroligában is pályára léphetek, ami óriási fejlődési lehetőség a számomra."

Török Zoltán, az MKB ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, ma indítja el Horváth Zsófia licenckérelmét a nemzetközi szövetséghez (FIBA), s remélhetőleg a következő Euroliga-mérkőzésen, Krakkóban már pályára is léphet a zöld-sárgáknál, annak pedig semmi akadálya, hogy a bajnokságban szombaton a Szeged ellen már az Euroleasing csapatában szerepeljen a center.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talán most végre lesz meccs

Ma 19 órakor a Ferencváros ellen lép pályára a Győri ETO HC-Rudolph a győri műjégpályán. Tovább olvasom