Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Éliás Géza elnézést és egyenlő elbírálást kér

Elnézést kér hétvégi nyilatkozata miatt Éliás Géza, a megyei I. osztályú Hegyeshalom edzője, ám ennek ellenére úgy véli, gondolatébresztőnek talán jók voltak a szavai.
x A szakvezető így fogalmazott közvetlenül a lefújás után: „Vidéki csapatként semmi értelme részt venni a Győr környéki csapatok előre lezsírozott bajnokságában."

Hogy mi váltotta ki a felettébb kemény nyilatkozatot, a következőket mondta Éliás Géza: „Egy kicsit túloztam, utólag be kell látnom, első felindultságomban nem volt túl szerencsés, amit mondtam. Lehiggadva valószínűleg megfontoltabb lennék, ugyanakkor az az érzés megmaradt bennem, hogy vannak olyan sportvezetők, játékosok, akik többet engedhetnek meg maguknak, mint mások. Ez nemcsak erre a kilencven percre vonatkozik, hanem általában az egész szezonra. Nem állítom, hogy ebben szándékosság van, vagy előre eldöntött végeredmények lennének. Éppen ezért akiket esetleg megbántottam volna a nyilatkozattal, azoktól ezúton is elnézést kérek."

Éliás Géza elmondta: leginkább az váltotta ki belőle az indulatokat, hogy amíg játékosát káromkodásért kiállították, addig egyesek mindent mondhattak. Ráadásul nemhogy figyelmeztetést nem kapott az illető, még a jegyzőkönyvbe sem került be az eset.

„Természetesen nem a mi játékosunk piros lapját vitatom, mert valóban sportszerűtlen volt, az azonban jól jellemzi a helyzetet, hogy a lefújás után nem a bírót kellett megvédeni felbőszült szurkolóinktól, hanem az ellenfél edzőjét..." – tette hozzá a sportvezető, aki korábban játékosként és játékvezetőként is tevékenykedett a megye labdarúgásában.
„Éppen ezért van némi rálátásom a dolgokra, s talán a nyilatkozat után néhány ember elgondolkozik. Hangsúlyozom, nem érzem a tudatosságot abban, hogy mondjuk az ominózus Koroncó elleni meccsünket győri játékvezető vezette, de úgy gondolom, ez komoly támadási felületet ad a szövetségnek, s ennek megszüntetése nem feltétlenül pénzkérdés" – mondta Éliás Géza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnali döntések kellenek

Berényi Jánossal, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnökével a soproni múltról s a… Tovább olvasom