Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Elhalasztott nyitány?

Nagy valószínűség szerint elmarad a Győri ETO FC Újpest elleni bajnokija. A liga ma dönt az új időpontról. Hamarosan megkezdődhet a stadionrekonstrukció.

Szinte biztos, hogy egy hetet csúszik a tavaszi rajt a Győri ETO FC számára. A csapat elvileg szombaton 18 órakor Újpesten lépne pályára, ám a Megyeri úti stadion nagy részét jég fedi, ezért az újpestiek kérvényezték, hogy későbbi időpontban kerüljön sor a mérkőzésre. Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója elmondta, a végleges döntésre péntekig kell várni:

„A két klub megállapodott abban, hogy március 24-én 18 órakor bepótoljuk a mérkőzést. Ezzel kapcsolatban alá is írtuk a szükséges papírokat. A liga döntéséig azonban még nem lehet biztosra kimondani, hogy elmarad a mérkőzés."

Reszeli Soós István szakmai igazgató hozzátette, ők mindenesetre úgy készülnek, hogy lesz meccs: „Nehéz ilyenkor pontosan megítélni, mi lenne a legjobb.

Az sem jó, ha az utolsó pillanatban tudjuk meg, hogy lesz meccs, mint ahogy az sem ideális, ha ott a helyszínen derül majd ki, hogy mégsem játszhatunk. Mindenesetre nem lenne szerencsés, ha a játékosok testi épségét kockára kellene tenni. Ha mégis lesz meccs, akkor könnyen megeshet, hogy nem a csapatok, hanem az irreális körülmények döntik el a pontok sorsát.

A Matávval egyébként már volt részem abban, hogy Újpesten elmaradt egy meccsünk, úgy fest, hogy ez most megismétlődik."
Pedig a csapat a szakmai vezetés szerint felkészülten várja a szezont. A szakmai igazgató elmondta, nagyon jók lettek a teszteredmények, szinte kivétel nélkül jelentősen javult a győri labdarúgók erőnléte: „Igazából még nincs kész a csapat, több éles mérkőzésre van szükség, hogy összecsiszolódjon a társaság.

A csapategység és a közösség kialakulásában nagyon fontos szerepet játszott az együttes két edzője, Preszeller Tamás és Somogyi József is. Célunk, hogy tudatosítsuk a játékosokban és a nézőkben, más szellemben szeretnénk felépíteni ezt a klubot, mint ahogy eddig volt. Biztos vagyok benne, hogy a győzelemre törekvés jellemzi majd a csapatot, szeretnénk visszahódítani a közönséget, visszanyerni a bizalmukat, a hitüket, hogy igenis jó futballt láthatnak majd Győrben."

Böjte Attila csapatkapitány szerint is hosszú és eredményes felkészülésen van túl az együttes: „Úgy gondolom, jó eredményeket értünk el az edzőmérkőzéseken, nagyszerű erőben van a társaság, már nagyon várjuk a szezonkezdést, még ha nem is tudjuk, hogy lesz-e mérkőzés szombaton avagy sem. Mindentől függetlenül bízom benne, hogy az alapszakasz végén akár az első hatba kerülést is ki tudjuk harcolni."
Klement Tibor a télen elvégzett munkáról és hamarosan elinduló stadionrekonstrukcióról is beszélt: „Morálisan egyértelműen pozitív változásokon ment keresztül a csapat. Tavaly őszhöz képest teljesen más szellemiség uralkodik az öltözőben. Remélhetőleg ez majd az eredményekben is megmutatkozik.

Nem közvetlenül az első csapathoz kapcsolódó információ, hogy tavasszal megkezdődhetnek a stadionrekonstrukciós munkálatok. Első ütemben az irodaépületek és a sajtópáholy felőli lelátó befedésére, felújítására kerülhet sor. Kétezeröt végéig pedig, ha minden a terveknek megfelelően alakul, elkészülhet egy stadionszálló, a sport- és szórakoztatóközpont, két fedett jégpálya, valamint befejeződhet a lelátó befedése is."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri csapat készül a jövő évi Dakar-ralira

Tichy Jánosnak régi álma, hogy elinduljon a Dakaron, szerinte ez a verseny nem arról szól, ki a… Tovább olvasom