Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

''Elfogyott'' a Mosonmagyaróvár

Félbeszakadt a másodosztályú Mosonmagyaróvári TE hétvégi felcsúti vendégszereplése.

Félbeszakadt a másodosztályú Mosonmagyaróvári TE hétvégi felcsúti vendégszereplése, ugyanis négy perccel a mérkőzés vége előtt a megengedett alá csökkent a Lajta-parti futballcsapat létszáma.

Két mosonmagyaróvári labdarúgót már az első félidőben kiállított a játékvezető a szombati Felcsút elleni NB II-es találkozón. A második játékrészben pedig, amikor már az összes cserelehetőségét kihasználta
Soós Imre edző, több vendégjátékos is megsérült. Amikor a mosonmagyaróváriak létszáma hét fő alá csökkent, a bíró várt öt percet, de mivel egyik sérült sem tudott tovább futballozni, lefújta a mérkőzést.
Az esettel kapcsolatban Puhl Sándor, a mérkőzés ellenőre is nyilatkozott. Elmondta, hogy hosszú pályafutása alatt egyszer sem fordult elő ezen a szinten, hogy egy labdarúgó-mérkőzés azért szakadjon félbe, mert a megengedett alá csökkent az egyik csapat létszáma.

Az esetről több mint érdekes volt a felcsútiak edzőjének véleménye. Komjáti András szerint ugyanis, ha a versenykiírást az illetékesek betartják, a mosonmagyaróvári csapat nem is szerepelhetne ebben az osztályban, mivel legutóbb kiesett a bajnokságból. A tréner hozzátette, az olyan utasítások, mint amilyeneket az ellenfél kispadja felől hallott, még mélyebbre süllyesztik a magyar edzők ázsióját.

Ezzel kapcsolatban természetesen megkerestük Soós Imrét.

– Mi történt a mérkőzésen, hogyan fordulhatott elő, hogy ennyien és ilyen mértékben megsérültek?

– Olyan dolgok történtek a találkozón, amelyek nem futballpályára valók – kezdte a szakvezető. – Az első büntetőnél a játékvezető túl szigorúan állította ki játékosunkat. Tíz perccel később egy büntetőterületen kívüli kezezésért  – ami szerintem nem is volt az –  adott tizenegyest, majd az ezért reklamáló Kertészt a huszonöt méterre lévő partjelző beintésére küldte az öltözőbe a bíró. Az esetnél Rompos súlyosan megsérült, kificamodott a válla, s elszakadtak a szalagjai, le kellett cserélni.

A második félidőben frissítenem kellett, kettős cserével próbáltam felrázni a társaságot. Ezután Tímárt úgy eltalálták, hogy feldagadt a bokája, majd Lakit is úgy megrúgták, hogy tíz centi hosszan felszakadt a bőr a sípcsontjánál. Ráadásul Schafranek, aki azért még megpróbált a pályára visszamenni, is meghúzódott.

– Az ellenfél edzője kifogásolta a vendégkispadról érkezett edzői utasításokat. Miket kiabált be a pályára?

– Nagy tisztelője vagyok Komjáti Andrásnak, de kétlem, hogy a negyven méterre álló másik kispadtól engem hallott volna kiabálni. Egyébként sem értem, miképp feltételezik, hogy szándékosan törekedtünk arra, hogy idő előtt befejeződjön a mérkőzés. Ha ezt akartuk volna, már a második félidő elején megtehettük volna. Nem adtam semmilyen utasítást erre vonatkozóan a játékosaimnak.

– Mit gondol, milyen folytatása lesz az esetnek?

– Nem tudom, de akár érdekes döntés is születhet, mert amikor először hét alá csökkent a játékosaink száma, még csaknem negyedóra volt hátra. Ami biztos, előfordultak rendezési hiányosságok is. Nem volt orvos, de még mentőláda sem a játéktér szélén – mondta befejezésül Soós Imre.

A találkozónak tehát hivatalos végeredménye nincs, de mivel a mérkőzés a rendes játékidő vége előtt néhány perccel szakadt félbe, az MLSZ illetékes bizottsága feltehetőleg helybenhagyja a 2–0-s eredményt, igaz, elrendelhetik a mérkőzés újrajátszását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgár első helye

Polgár Judit sötéttel legyőzte a bolgár Veszelin Topalovot a hollandiai Hoogeveenben rendezett… Tovább olvasom