Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Életünk élménye előtt

Ma reggel rajtol a II. Budapest– Bamako-rali. A viadalon Homoklovagok néven egy háromfős győri csapat is elindul.

Céljuk, hogy eljussanak Mali fővárosába. Mintegy nyolcezer kilométer vár a következő két hétben a győri Obertol Sándorra, Balogh Tamásra és Kocsis Ákosra, miután a három győri fiatalember úgy határozott, elindul a II. Budapest– Bamako-ralin. Bár a feladat nem ígérkezik egyszerűnek, láthatólag félsz nincs a versenyzőkben, sőt, felettébb jókedvűen várják már a rajtot.

„Alapból ilyen természetűek vagyunk, ráadásul nincs is miért idegeskednünk. Hacsak azért nem, mert még az utolsó pillanatokban is mindig eszünkbe jutottvalami, mit kellene még elintézni, beszerezni" – kezdte Obertol Sándor. Megnyugtatásul közöljük, a legfontosabb dolgokkal már felszerelte magát a trió,így navigációs eszközökkel,tér képekkel, megfelelő mennyiségűnek tűnő élelemmel és ruházattal pakolták meg Ford Ranger típusú autójukat, s a kötelező védőoltásokat is mindhárman megkapták.

„Mindegyikünk munka mellett készült, amit így meg lehetett csinálni, azt megcsináltuk. A többi úgyis az előttünk álló nyolcezer kilométeren dől el. Mivel nem a verseny kategóriába neveztünk, nem az célunk, hogy győzzünk, hanem hogy két hét múlva ott legyünk Bamakóban, nehogy lemaradjunk a hazainduló repülőgépről. Viccesen meg is jegyeztük, két hetet autózunk ahhoz, hogy a végén szerencsés esetben tizenkét óra alatt hazarepüljünk..." – tette hozzá Balogh Tamás. Ami miatt még érdemesnek tartották az indulást a „homoklovagok", hogy ez egyben az alkalmazkodás próbája is lesz.

„Egyrészt kiderül, hogyan tudunk alkalmazkodni egymáshoz két hétig összezárva egy autóban. Másrészt pedig arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a többi indulóval hogyan sikerül egymást segíteni" – tette hozzá Kocsis Ákos. Poénból azért megjegyezték: a szombati indulásig még biztosan jó barátok... A viadal egyébként jótékony célt is szolgál, a mezőny minden tagja visz magával valamilyen csomagot, mellyel a világ legszegényebb országai közé tartozó Mali gondjait igyekeznek egy picit enyhíteni. „Mi egy iskolát szeretnénk megajándékozni tollakkal, számológépekkel. Nekünk ennyit megér, hiszen előreláthatólag cserébe feledhetetlen élménnyel leszünk gazdagabbak" – mondták egybehangzóan a győri indulók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter bevette Odesszát

Lékó Péter számára kiválóan indult a 2007-es versenyidény. A nemzetközi nagymester megnyerte az Odesszában megrendezett rapid Világkupát, remek játékkal. Az ukrajnai győztessel már Szegeden beszélgettünk.– Talán egyszer, még évekkel ezelőtt indult ilyen jól egy év számomra, amikor a Budapesten megrendezett bemutató páros mérkőzésen legyőztem Halifmant. Tovább olvasom