Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Életmentés golyóstollal

Rosszul lett mérkőzés közben egy kapus a hétvégén rendezett kispályás labdarúgó-teremtornán.
Németh Gábor már túl van az életveszélyen.
Drámai események miatt szakadt félbe az egyik futballmérkőzés a hétvégi Alcufer-kupa teremlabdarúgó-tornán Győrben. Az SVSE–Ikrény találkozón a soproniak kapusa váratlanul rosszul lett és eszméletét veszítette a mérkőzés közben. Németh Gábor rosszullétére egyik játékostársa, Bertha Zoltán figyelt fel, ő ugrott oda és akadályozta meg, hogy elvágódjon a kapus. Természetesen ezek után többen is a pályára rohantak és megpróbáltak segíteni a fiatal sportolón. Közülük Jabronka Béla, az SVSE szakosztályvezetője volt a leghatározottabb. Miután észlelte, hogy a játékos nem tud lélegezni, golyóstollával igyekezett szétfeszíteni a száját.

A sportvezető talpraesettségének köszönhetően pár perc múlva sikerült Németh Gábor száját kifeszíteni – igaz, a nagy igyekezetben a kapus egyik foga kiört – és nyelvét visszahúzni. Jabronka Béla az eseményeket követően láthatóan zaklatottan csak annyit tudott mondani: – Tényleg csak a szerencsének köszönhető, hogy volt nálam olyan tárgy, amivel sikerült Gábor száját szétfeszíteni – mutatta közben a tollat, amelyen jól láthatóak voltak a beavatkozás következményei. – Sajnálom, hogy közben kitört Gábor egyik foga, de legalább az élete nem került így veszélybe.

A csapat edzőjétől, Majoros Zoltántól megtudtuk, a kapus egyébként cukorbeteg és minden bizonnyal ez okozta a rosszullétét: – Még szerencse, hogy nem az egyik edzésen vagy utazás közben érte a roham, mert akkor talán nem tudtunk volna mit kezdeni vele – mondta Majoros Zoltán. – Mióta velünk edz, nem fordult elő ehhez hasonló rosszullét, remélem, nem lesz gond – fejezte be az események hatása alatt álló szakember.

A félbeszakadt mérkőzést a tornán nem játszották le, sőt, az SVSE már nem is lépett pályára a rendezvény során, mert a csapattagokat megviselte játékostársuk rosszulléte. Volt olyan soproni futballista, aki sírva fakadt az események láttán. A rohamot kapott kapushoz egyébként gyorsan megérkeztek a mentők – addig az említett Jabronka Bélán kívül Zábrák Sándor pápai szakosztályvezető, Horváthné Nagy Zita csornai, Ábrahám László győri gyúrók, Kopp András kapusedző és Ney Ferenc, az ETO kézilabdásainak masszőre segített – és kórházba szállították.
Később magától Németh Gábortól tudtuk meg, hogy már sokkal jobban van, de megfogadta az orvosok tanácsát, akik megfigyelésre a győri kórházban marasztalták: – Nagyon köszönöm, hogy segítségemre siettek, hálával tartozom nekik. Sok mindenre egyébként nem emlékszem, csupán arra, hogy egyszer csak minden elsötétült előttem – mondta a fiatalember. – Állítólag a vércukorszintem esett le, s emiatt ájultam el. Most már jól vagyok, a szüleimnek mondtam is, hogy ne jöjjenek el Győrbe, mert hétfő reggel utazom haza.

Szerencsére a futballnak is jutott főszerep a tornán.
Ami a tornát illeti, a szervezők 16 csapatot hívtak meg a harmadik Alcufer-kupára, de a Veszprém nem utazott el a győri Magvassy-sportcsarnokba. Az NB II-es gárda állítólag még el sem kezdte a felkészülést, ezért nem vállalta végül a szereplést. Pedig gyakorlásnak sem lett volna utolsó a részvétel, a csapatokban ugyanis olyan futballisták léptek parkettre, mint a volt válogatott Mracskó Mihály, Korsós Attila vagy éppen Puglits Gábor.

Szombaton a csoportmérkőzéseket rendezték, már az első találkozón meglepetést okozott a megyei I. osztályú Koroncó, mivel legyőzte az NB III Bakony-csoportjának 2. helyén tanyázó Elmax-Pápa együttesét. Nem volt viszont meglepetés, hogy a másodosztályú MTE 1904 végig magabiztosan menetelt, s végül jó teljesítménnyel végzett csoportja élén. Nem úgy a tavalyi címvédő Gyirmót, amely izgalmas összecsapáson 1–0-ra maradt alul a szintén csoportgyőztes Gy. Elektromossal szemben.
A másik két csoportban a Veszprémvarsány és az Abda brillírozott. Főleg az előbbi gárda nyújtott igazán remek teljesítményt, a csoportmérkőzések során két vállra fektette a Celldömölk, a Kapuvár és a Győri Dózsa alakulatát is.

Vasárnap délután rendezték a felsőházi rangadókat, a továbbjutott nyolc együttes két csoportban küzdött a döntőbe jutásért. Végül az MTE 1904 és a Gy. Elektromos játszhatott a kupagyőzelemért. A mindent eldöntő találkozón az NB I/B-s gárda – igaz, csak büntetőrúgásokkal – diadalmaskodott és szerezte meg a vándorserleget. Az Elektromos mögött harmadik a Gyirmót, negyedik az Abda lett.

A tornán Kertész Balázs (MTE 1904) szerezte a legtöbb gólt, legjobb kapusnak Sipőcz Róbertet (Gyirmót), legjobb mezőnyjátékosnak Segovits Tamást (Gy. Elektromos) választották. Az Alcufer-kupáról a Revita Televízió 24 mérkőzést tűzött műsorára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Serena Williams nyerte a Melbourne-ben a döntőt

Az amerikai Serena Williams nyerte a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokság női… Tovább olvasom