Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Életet adó érmek

Budapesten rendezték az idén a sérültek fedett pályás atlétikai világbajnokságát, amelyen autóbusznyi diák szorított a győri Károlyi Veronika sikeréért.

Címeres mezben: Vera naponta edz, élete elképzelhetetlen atlétika nélkül.
fiatal győri lány hozta is a legjobb formáját, hisz 60 méteren második lett, míg a 4x200-as váltó induló tagjaként csúcsra juttatta a hazai csapatot.

A Radó Tibor-iskola tanulóinak bizonyára emlékezetes marad a verseny és mindaz, ami élményként a sportrendezvényhez kapcsolódott, hisz – Eredics Imre alpolgármester támogatásának köszönhetően – a nevezetes versenyre elkísérhették iskolatársukat. Herman Zita testnevelő rendkívül elégedett tanítványa teljesítményével, Vera rendre hozta a tőle várt eredményeket. A tehetséges sportoló naponta fut, felkészítését Farkas Roland edző is segítette. Neki köszönhetően a sprinter már a Dózsa-pályán is otthonosan mozog.

– A televízióban szinte kizárólagosan a gyerekek értelmi fogyatékosságára helyezik a hangsúlyt – vélekedik Herman Zita testnevelő –, arról már senki sem tesz említést, hogy a fiatalok egészséges társaikkal összehasonlítva, jóval szerényebb körülmények között készülnek, s lám, mégis hozzák a jó eredményeket.
A Radó-iskola tantestülete és a diáktársak mindenesetre roppant büszkék a kiváló eredményt elérő Károlyi Veronikára. A fedett pályás versenyen szüleivel együtt vagy ötvenen szurkoltak neki zászlókkal, transzparensekkel. A gyerekek átérezték, micsoda nagyszerű dolog képviselni a hazát, a magyar színeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focipályán át a kifutóra

A győri Szabó Döníz lett Magyarország legszebb szurkolója az egyik országos napilap szavazásán. Az… Tovább olvasom